Gay Vilnius · Kaupunkiopas

Gay Vilnius · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Vilnaan? Sitten gay Vilnan kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Vilna

Liettuan pääkaupunki ja suurin kaupunki. Vilnassa asuu yli 500,000 XNUMX ihmistä ja se on Baltian maiden toiseksi suurin kaupunki.

Kaupunki aloitti elämänsä kauppapaikkana, ja sillä on rikas ja monipuolinen historia. Kaupunki oli osa Puolan ja Liettuan kansainyhteisöä, Venäjän valtakuntaa ja Neuvostoliittoa. Ennen toista maailmansotaa Vilna tunnettiin Liettuan Jerusalemina sen suuren juutalaisen väestön vuoksi.

Nykyään Vilnalla on monipuolinen talous, joka ulottuu useille sektoreille. Turisteja houkuttelevat kaupunki sen historialliset rakennukset, mielenkiintoinen kulttuuri, tasokas ostosmahdollisuudet ja vaatimaton homoelämä.

 

Homooikeudet Liettuassa

Kuten monet Itä-Euroopan maat, LGBT-kansalaisia ​​koskevat asenteet ja lait ovat muiden Euroopan valtioiden takana. Huolimatta samasta suostumusiästä (16), samaa sukupuolta olevien parien parisuhteita ei tunnusteta, ja yleinen yksimielisyys vastustaa yleensä yhtäläisiä avioliittooikeuksia.

Koska Liettua on harvaan asuttu, on harvinaista löytää homokohtauksia Vilnan, Kaunasin ja Klaipėdan kaupunkeja lukuun ottamatta. Kaupungeissa asenteet ovat yleensä liberaalimpia kuin provinssisemmissa kaupungeissa, mutta jonkin verran harkintaa suositellaan kuitenkin julkisilla paikoilla.

 

Gay kohtaus

Vilnassa on vaatimaton homoelämä, jossa a tanssi klubi, saunaja kahvila homoasiakkaille. Erityistä homoaluetta ei ole, ja jotkut tapahtumapaikat sijaitsevat kaupungin keskustan vastakkaisissa päissä.

Baltic Pride on kolmen Baltian maan (Viro, Latvia, Liettua) virallinen Pride-juhla, ja se kiertää kolmen pääkaupungin (Tallinna, Riika, Vilna) välillä. Seuraava tapahtuma järjestetään Riiassa vuonna 2018.

 

Matka Vilnaan

Lentokoneella

Vilnan lentoasema (VNO) sijaitsee noin 6 km päässä kaupungin keskustasta. Se on AirBalticin ja useiden muiden halpalentoyhtiöiden keskus. Se tarjoaa reitit useimpiin Euroopan suuriin kaupunkeihin sekä joihinkin kohteisiin Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Siellä on junayhteys, joka vie sinut suoraan kaupungin keskustaan ​​ja lähtee 16 kertaa päivässä. Kertaliput maksavat 0.70 euroa ja matka kestää noin 7 minuuttia. Lippuja voi ostaa verkosta, junasta tai rautatieasemalta.

Lentokentältä keskustaan ​​liikennöivät bussit ja mikrobussit. Yksittäiset matkat maksavat 1 € ja matka-ajat ovat vain hieman pidemmät kuin junalla matkustaessa. Bussit voivat olla parempi vaihtoehto, sillä ne vievät sinut useampaan paikkaan kaupungin keskustassa.

Voit tilata taksin etukäteen, mutta taksiasema lentoasemalla on hyvin säännelty ja kohtuuhintainen. Matkat vanhaankaupunkiin maksavat noin 10 euroa ja kestävät hieman yli 5 minuuttia liikenteestä tai tietöistä riippuen.

Junalla

Vilnan rautatieasema sijaitsee keskustan eteläpuolella ja tarjoaa monipuoliset kansalliset yhteydet sekä yhteydet naapurimaihin Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Bussilla

Vilna on kansallisen linja-autoverkoston ydin, ja matkat Liettuan halki ovat suhteellisen lyhyitä. Eurolinesin, ECOLINESin ja Polski Bussin liikennöimiä pidempiä kansainvälisiä bussireittejä tarjoavat halvat (mutta pidemmät) yhteydet muihin Baltian maihin ja niiden eurooppalaisiin naapureihin.

 

Liikkuminen Vilnassa

Jalka

Vaikka Vilnan vanhakaupunki on yksi Euroopan suurimmista, sinne on silti helppo liikkua kävellen. Tämä on luultavasti paras tapa tutustua nähtävyyksiin ja arkkitehtuuriin, varsinkin miellyttävänä kesäpäivänä.

Julkisella kulkuneuvolla

Vilnan liikenne vastaa linja-auto- ja johdinautoverkostosta. Sinkut maksavat 1 € ja ne on ostettava kuljettajalta käteisellä (joskin tämä on halvempaa, jos ostat Vilnan kansalaiskortin). Liput tulee vahvistaa heti saapumisen yhteydessä. Yöbussit kulkevat viikonloppuisin.

Taksilla

Taksit voidaan kutsua kadulla, mutta melko usein ne ovat kaksinkertaiset verrattuna ennakkotilauksiin. Ne ovat tunnettuja turistien huijaamisesta. Monet paikalliset käyttävät taksisovelluksia, jotka voivat olla halvempia kuin tavallisten yritysten käyttäminen.

 

Missä yöpyä Vilnassa

Listan suositeltavista hotelleista Vilnassa on osoitteessa Gay Vilna -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Gediminasin torni - Liettuan suurruhtinaan mukaan nimetty ikoninen torni. Tällä kukkulalla on seisonut tiilitorni vuodesta 1409, ja se rakennettiin uudelleen vuonna 1930. Huipulle pääsee joko kävellen tai köysiradalla.

Vanhakaupunki - Vilnan historiallinen sydän. Tämä alue on barokin, renessanssin ja goottilaisen arkkitehtuurin labyrintti. Se oli myös Varsovan geton sijainti natsien miehityksen aikana. Nykyään on paljon ravintoloita, putiikkeja ja nähtävyyksiä viihdyttääkseen vierailijoita.

Vilnan katedraali - kaunis klassinen katedraali rakennettiin vuosina 1783-1801. Se on ilmainen, mutta sisäänpääsy on rajoitettu messun aikana. Voit myös vierailla krypteissä, mutta sinun tulee olla oppaan mukana.

Literatų gatvė (Kirjoittajien katu- Tällä kadulla on taiteellisia omistuksia kirjailijoille ja kirjailijoille, joilla on yhteys Vilnaan. Saatat olla yllättynyt joistakin täällä esiintyvistä nimistä.

Vilna Gaonin osavaltion juutalaismuseo - Tämä museo avattiin alun perin vuonna 1913, mutta suljettiin vuonna 1949. Avattuaan uudelleen vuonna 1991, tämä museo kertoo synkän tarinan Liettuan juutalaisista.

Liettuan ooppera- ja balettiteatteri - vaikuttava moderni rakennus. Mikset katsoisi asuinpaikkayhtiöiden esitystä.

Vapauden tie - Abstrakti veistos, joka juhlii Vilnan itsenäisyyttä Neuvostoliitosta. Se edustaa kädestä pitäneiden ihmisten ketjua Baltian maissa.

Užupis - kaupungin hipsteri/boheemi alue. Täältä löydät suuren määrän omituisia itsenäisiä kauppoja, baareja ja gallerioita.

 

Kun käydä

Kaupungin kesää leimaa miellyttävä, lämmin sää ja satunnaiset helleaallot. Talvet ovat kylmiä, ja alle -25°C lämpötilat eivät ole ennenkuulumattomia. Myöhäinen kevät ja kesä ovat parhaita aikoja vierailla, sillä kaupunki on täynnä elämää.

Kalenterissa on laaja valikoima festivaaleja ja tapahtumia, jotka pitävät vierailijat viihdyttävinä. Maaliskuun puolivälistä huhtikuun alkuun järjestetään kansainvälinen elokuvafestivaali. Vilnius Jazz Festival on tunnettu innovaatiostaan ​​ja luovuudestaan.

Visa

Liettua kuuluu Schengen-viisumialueeseen. Koska se on osa Euroopan unionia, sen viisumivaatimukset vastaavat sitä, mitä useimmilta EU-mailta voi odottaa.

 

Raha

Liettua on osa euroaluetta. Valittavana on hyvä valikoima pankkeja ja valuutanvaihtajia. Useimmat suuret kaupat, ravintolat ja hotellit hyväksyvät korttimaksut, mutta käteistä on aina hyvä pitää mukana varmuuden vuoksi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.