Malta

Kulttuuriopas Maltalle

Malta on täynnä kulttuurisia maamerkkejä

Malta on unelmakohde kulttuurin ja historian ystäville. Se voi olla pieni saari, mutta Maltalla on ollut suuri rooli historiassa. Monien imperiumien vaikutuksen alaisena se on erilaisten kulttuurien sulatusuuni. Löydät niin paljon kulttuuria Pyhästä Paavalista roomalaisiin ja Maltan ritariin.

Maltan kulttuurihistoria ulottuu ennen kirjattua historiaa. Löydät muinaisia ​​temppeleitä, jotka ovat niin vanhoja, että niitä ei juuri ymmärretä, mukaan lukien eräät vanhimmista tunnetuista luolamaalauksista. Rannalla olon ja cocktailien juomisen välissä sinulla on paljon tekosyitä laajentaa mieltäsi.

Pyhän Johanneksen yhteiskatedraali

 

Pyhän Johanneksen yhteiskatedraali

 

Maltan ritarit rakensivat tämän upean katedraalin vuosina 1572–1577, melko lyhyt aika tällaisen mestariteoksen rakentamiseen. Se oli upea barokin muistomerkki. Maltan ritarit ovat osa historiaa ja myös myyttiä. Vuonna 1099 perustetut ja Knights Hospitallerin jälkeläiset ovat inspiroineet useita salaliittoteorioita, ei vähiten Da Vinci -koodia.

Caravaggio, irrallinen italialainen nero, muutti Maltalle ja liittyi ritarien joukkoon poltettuaan kaikki hänen sillat kotiinsa. Hänen "Johannes Kastajan pään mestaus" tilattiin katedraaliin ja se on esillä siellä tähän päivään asti. Ritarit lähtivät vuonna 1798, kun ranskalaiset valtasivat Maltan. Katedraali on edelleen yksi Maltan suurimmista kulttuurinähtävyyksistä. Se on pakko nähdä. Voit vierailla katedraalissa klo 9 alkaen koko viikon ajan - paitsi sunnuntaisin. Se on vaatimattoman sisäänpääsymaksun arvoinen.

Malta

 

Tervehdys akku

 

Nämä aseet ovat maan pisimpään toimineet tervehdyspatterit, ja ne ovat suojelleet satamaa yli 500 vuoden ajan. Vallettan itävalleilla asettuneet tykit ampuvat keskipäivällä joka päivä. Matka kannattaa jo pelkästään näkymän takia. Näet Cospicuan, Senglean ja Vittoriosan kaupungit. Lue lisää: Gay-opas Maltalle

 

Pyhän Paavalin katakombit

 

Maltalla oli tärkeä rooli varhaisessa kristinuskossa. Pyhän Paavalin, Jeesuksen aikalaisen, uskotaan haaksirikkoutuneen Maltalla. Hän olisi voinut hyvinkin tehdä, sillä Malta oli yksi ensimmäisistä silloisen Rooman valtakunnan osista, jotka kääntyivät.

Katakombit ovat roomalaista alkuperää. Ne ovat hautausmaakompleksin muotoisia ja olivat käytössä noin 8-luvulle asti. Koska kuolleita ei roomalaisen lain mukaan voinut haudata kaupungin rajoihin, katakombit rakennettiin aivan Mdinan ulkopuolelle. Voit tehdä matkan maan alle ja kävellä läpi muinaisen Maltan historian. Pyhällä Paavalilla ei ollut mitään tekemistä heidän kanssaan - pyhimys on peräisin myytistä, jonka mukaan tämä katakombijoukko oli aikoinaan yhteydessä Pyhän Paavalin luolaan.

Malta

 

Safal Saflieni Hypogeum

 

Roomalaiset katakombit syrjäyttää iältään Ħal Saflieni Hypogeum. Se löydettiin vuonna 1902, ja se juontaa juurensa noin 4000 eKr. Löydät hyvin vanhoja punaokranvärisiä seinämaalauksia. Vain kymmenen vierailijaa tunnissa voi vierailla Ħal Saflieni -hypogeumissa. Se on suojattu ympäristöjärjestelmällä. Sinun tulee varata lippusi viikkoja etukäteen, jos haluat vierailla. Voit nähdä kallioihin leikattuja hautaushuoneita ja muinaisia ​​pyhäkköjä. Ħal Saflieni Hypogeum tuo sinut kasvotusten sellaisten sivilisaatioiden jäänteet, joista emme tiedä juuri mitään.

Valletta

 

Kansallinen arkeologinen museo

 

Kansallinen arkeologinen museo sijaitsee Vallettassa upeassa barokkityylisessä rakennuksessa. Löydät aarteita neoliittikaudelta, pronssikautisia tikareita ja hyvin muinaista Maltan Venusta. Tämä on loistava tapa tutustua saaren varhaiseen historiaan. Saatat inspiroitua vierailemaan muissa arkeologisissa kohteissa ympäri saarta, jos jokin tietty ajanjakso kiinnostaa.

 

Ġgantija-temppelit

 

Megaliittitemppelikompleksi, joka on vanhempi kuin Egyptin pyramidit. Kyllä, kuulit oikein. Ġgantija-temppelit ovat toista maailmaa. Gobekli Tepe Turkissa on ainoa tunnettu uskonnollinen rakennelma, jonka alkuperä on muinainen. Nämä temppelit ovat noin 5500 vuoden takaa. Koska ne ovat niin vanhoja, niiden rakentajista ei tiedetä paljon. Temppelit rakennettiin ennen pyörän keksimistä. Kuinka he rakensivat ne niin alkeellisista materiaaleista? Sen on täytynyt olla erittäin kunnianhimoinen projekti.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Maltalla

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Maltan matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Malta matkaasi vartenHanki opas