Gay Malta

Homooikeudet Maltalla

Malta on noussut yhdeksi homoystävällisimmistä maista maailmassa. Miten konservatiivinen katolinen maa on noussut homojen oikeuksien puolustajaksi? Otetaan selvää.

ILGA-Europe Rainbow -indeksi on valinnut Maltan kärkeen kolmen viime vuoden aikana. Sen homoystävällisyys mitataan vaikuttavalla 91 prosentilla. Belgia, Norja ja Iso-Britannia ovat myös indeksin yläjuoksussa. Turkki ja Azerbaidžan viipyvät alareunassa.

Malta on kulttuurisesti konservatiivinen katolinen maa. Avioero oli todellakin kielletty vuoteen 2011 asti, joten miten Malta on noussut LGBT+-oikeuksien mestariksi? Yhteiskunnallisten asenteiden muuttaminen auttaa, mutta suuri osa Maltan edistymisestä johtuu sen viimeaikaisen hallituksen politiikasta.

He ovat ottaneet käyttöön laajaa tasa-arvolainsäädäntöä, mikä tekee Maltasta juridisesti edistyksellisen maailman kateuden. Maltan hallitus on kieltänyt niin kutsutun homomuunnosterapian, joka nousi ensimmäisenä maana, joka tarjoaa asianmukaisen laillisen suojan intersukupuolisille ihmisille, ja on myös yksi ainoista maista, joka ei pidä transsukupuolisuutta mielisairautena.

Gay Malta

 

Homoavioliitto Maltalla

 

Maltan parlamentti äänesti 66–1 homoavioliittojen laillistamisen puolesta vuonna 2017. Tämä tarkoittaa, että vain yksi kansanedustaja äänesti sitä vastaan. Puhu yksinäisestä äänestä pimeässä!

Maltan pääministeri Joseph Muscat sanoi, että homoavioliitot on laillistettava, koska homoille erilliset lait olisivat "syrjivää".

Yhtenä romanttisimmista kohteista Euroopassa, Malta on yhtä hyvä valinta suuriin homohäihin.

Gay Malta

 

Edistys pysähtyy muualla

 

Rainbow-indeksi osoittaa, että homojen oikeudet ovat uhattuna monissa maissa. Sekä Turkki että Venäjä on nostettu esille. Tšetšeniassa on jopa raportoitu homopogromeja.

Äärioikeistolaisten populististen puolueiden nousu Euroopassa ja tiedäthän kenen valitseminen Amerikassa eivät lupaa hyvää homoille. Italian hiljattain valittu pääministeri on korostanut, että todelliset perheet ovat heteroseksuaaleja ja homovanhemmat "luonnottomia".

Jopa varakkaissa, liberaaleissa maissa, kuten Isossa-Britanniassa, kiusalliset keskustelut samaa sukupuolta olevien tanssikumppaneiden ympäriltä televisiossa ovat täyttäneet monet sanomalehdet. On melkein kuin homooikeuksien edistäminen hyväksyttäisiin vastenmielisesti, jos se ylipäätään hyväksytään.

Gay Pride Maltalla

 

Gay Travel Maltalla

 

Maltan viimeaikainen edistyminen osoittaa, että asiat voivat muuttua parempaan suuntaan, ja se voi tapahtua nopeasti.

Matkailulla on keskeinen rooli Maltan taloudessa, ja vaaleanpunaisia ​​puntia ja jumalallisia dollareita virtaa jo sisään. Malta oli jopa avainsponsori Brighton Pride 2018 -tapahtumassa, Euroopan suurimmassa Pride-tapahtumassa, jossa Britney Spears esitti hieman kiehtovan esityksen. TropOut isännöi myös vuotuisia gay-rantajuhliaan Maltalla tänä vuonna.

Se on virallista: Malta on yksi parhaista kohteista kartalla homomatkailijoille.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Maltalla

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Maltan matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Malta matkaasi vartenHanki opas