Opas Stockholm Prideen

Opas Stockholm Prideen

 

Stockholm Pride 2024

 

Vuonna 1972 Ruotsi pääsi dramaattisesti queer-historian kirjoihin, kun siitä tuli maailman ensimmäinen maa, joka salli transsukupuolisten ihmisten vaihtaa laillista sukupuoltaan ja vahvisti siten mainettaan LGBTQ+-ihmisten kutsuvana mekana. Seuraavina vuosina Ruotsi jatkoi edelläkävijöitä LGBTQ+ -oikeuksien ja -lainsäädännön suhteen, ja se on nykyään yksi maailman parhaista paikoista homoseksuaalisesti.

Kun ensimmäinen iteraatio tapahtui vuonna 1998, vuoteen 2014 mennessä Stockholm Pride oli kasvanut 60,000 600,000 osallistujalle ja XNUMX XNUMX katsojalle, ja siitä tuli yksi maanosan suurimmista Pride-tapahtumista. Juhla tunnetaan yhdistävänsä kaikenkattavaa viihdettä räjähdysmäiseen aktivismiin ja radikaaliin toimintaan, ja siinä on lukuisia alatapahtumia, jotka on omistettu LGBTQ+-ihmisten oikeuksien edistämiseksi kaikkialla maailmassa. Yksi Stockholm Priden ainutlaatuisista kohokohdista on jokaisen lipun oston yhteydessä oleva muistomerkki. Joka vuosi tunnettu queer-suunnittelija luo uuden puettavan ikonin Tukholman Priden kunniaksi.

Ei ole mikään salaisuus, että Tukholma on kumouksellisen alakulttuurin ja luovan yhteisön pesäke, mutta kaupungin ylivoimaisesti kiehtovimmat ja myös omituisimmat kaupunginosat ovat Södermalmin alue ja Gamla Stan. Nämä alueet ovat Tukholman LGBTQ+-yhteisön epikeskuksia, ja sieltä löydät eniten homobaareja ja klubeja.

Stockholm Pride järjestetään elokuussa 2024, ja se sisältää värikkään valikoiman työpajoja, paraatteja, juhlia ja esityksiä. Tapahtumat vaihtelevat Pride Paradesta, jossa 60 000 henkilöä osallistuu 4.5 km:n marssiin, Pride Parkiin, perheystävälliseen LGBTQ+-kulttuurin keskukseen, riippumatta siitä, miltä unelmiesi Pride näyttää, voit tehdä siitä totta. kosmopoliittisessa Tukholmassa.

 

Tukholman Pride-paraati

 

Stockholm Pride -kulkue on epäilemättä Skandinavian suurin, joka houkuttelee kymmeniä tuhansia osallistujia ja runsaasti Pride-painotteisia tapahtumia. Iloinen ja värikäs osoitus rakkaudesta ja ihmisoikeuksista.

Joka vuosi Stockholm Pride -paraati yhdistetään viralliseen teemaan, ja vuonna 2023 osallistujat kutsuttiin mukaan järjestäjien joukkoon teemassaan "Juhli monimuotoisuutta". Teema lupaa läpäistä koko paraatin ja vierailijoita pyydetään tulkitsemaan lähtökohta luovasti. Kävelyryhmistä ei peritä hallinnollisia maksuja, ja jos haluat kävellä paraatissa yksityishenkilönä, ei tarvitse ilmoittautua.

Tukholman Priden paraatireitti kestää tyypillisesti noin kaksi tuntia kävellä, ja se kiertelee kaupungin mahdottoman kauniiden keskuskatujen läpi. Paraati huipentuu Pride Parkiin, valtavaan festivaalialueeseen, joka on täynnä hauskaa, inspiraatiota ja juhlaa! Odota kymmeniä tuhansia onnellisia ihmisiä nauttimassa erilaisista ruokakojuista, näyttelyistä, esityksistä ja työpajoista.

 

Tukholman Pride -tapahtumat

 

Tukholma on yksi Euroopan jännittävimmistä kaupungeista ja kohde, jonka suosio on kasvanut viime vuosina. Kaupungin äänekäs ja ylpeä LGBTQ+-yhteisön ansiosta Stockholm Pride on jatkuvasti yksi mantereen parhaista, ja se sisältää erilaisia ​​Pride-painotteisia tapahtumia. Pridea ei ole yhtä tapaa toteuttaa, ja Tukholmassa vierailijat löytävät monipuolisen valikoiman aktiviteetteja perheystävällisistä paraateista vuotuisiin Schlager-juhliin. Lisätietoja Stockholm Priden aikana tapahtuvista tapahtumista löytyy tästä.

Pride House on helposti tunnistettavissa Pridea edeltävinä viikkoina tapahtuneen sateenkaaren muodonmuutoksen ansiosta. Se on Stockholm Priden pragmaattisemman tehtävän keskipiste, ja se isännöi useita keskusteluja ja työpajoja, jotka keskittyvät politiikkaan, edustukseen, liiketoimintaan ja LGBTQ+ -oikeuksiin. Pride Housessa osallistujat voivat vaihtaa ajatuksia ja osallistua keskinäiseen koulutukseen LGBTQ+-yhteisön kohtaamista ongelmista ja haasteista. 

Pride Parkissa Stockholm Priden vierailijat löytävät valikoiman maailmankuuluja taiteilijoita, näytteilleasettajia ja esiintyjiä sekä erilaisia ​​ruokakojuja, ravintolaponnahdusikkunoita ja baareja eri puolilta Tukholmaa. Kaupunki on kulttuurin ja kulinaaristen innovaatioiden pesäpaikka, ja Pride Parkin myyjät lupaavat esitellä Tukholman räjähdysmäisen nykykulttuurin parhaita tarjouksia. 

Stockholm Pride on epäilemättä perheen yhteinen asia, ja Pride Youth on suunnattu 13-25-vuotiaille lapsille ja nuorille. Pride Youth tarjoaa paikan queer-yhteisön nuorille jäsenille kokoontua ja olla yhteydessä Pride Houseen ja Pride Parkiin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Tukholmassa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme Tukholman matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Stockholm matkaasi vartenHanki opas