J-lippu

Homooikeudet Jamaikalla

Näkemyksemme kamppailusta homojen oikeuksien puolesta Jamaikalla viitaten paikallisten LGBT-aktivistien J-Flagin työhön.

Jamaika on kaunis maa, mutta se on vaikea kohde homomatkailijoille. Vuonna 2006 Time Magazine ylisti Jamaikaa "maailman homofobisimmaksi paikaksi". Siirtomaa-ajan homofobiset lait ovat edelleen voimassa ja niitä käytetään edelleen laajalti. Human Rights Watch toisti Time Magazinen mielipiteitä ja julisti, että homofobian suhteen "Jamaika on pahin, mitä olemme koskaan nähneet".

Jamaikan kulttuurissa homofobia on juurtunut syvälle. Se löytyy evankelikaalisesta kirkosta ja dancehall-musiikin sanoituksista. Korkean profiilin jamaikalaiset artistit ovat räppäneet sotilaallisen homofobisia sanoituksia "batty-miehistä" kappaleisiinsa. Buju Banton sai suuren hitin 80-luvulla Boom Bye Bye -kappaleella, joka laulettiin Jamaican Patoisissa ja joka kuvaa homomiehen ampumista.

Jamaikan LGBT-aktivistit J-Flag ovat dokumentoineet satoja homofobisia rikoksia viime vuosina. Kuten tämä raportti ihmisoikeuskomitealle ja muut akateemiset paperit ovat osoittaneet, että homofobisten rikosten todellinen määrä Jamaikalla on huomattavasti aliilmoitettu. Monissa tapauksissa LGBT-kansalaiset pelkäävät häirintää, jos he menevät poliisin puoleen. Niitä on jopa ilmoituksia poliisin toimimisesta tekijöinä homofobisista rikoksista.

Homooikeudet Jamaikalla

 

Haastava homofobia Dancehall Musicissa

 

Vuonna 2004 J-Flag teki yhteistyötä brittiläisen ihmisoikeusaktivistin Peter Tatchellin kanssa ja käynnistivät yhdessä korkean profiilin Stop Murder Music -kampanjan. Se toi dancehall-musiikin homofobian valokeilaan ja aiheutti paljon keskustelua.

Dancehall-artistit kiellettiin osallistumasta kansainvälisille festivaaleille, mikä sai heidän tulonsa romahtamaan. Vaikka homofobia melkein katosi dancehall-musiikista, kampanja ei ollut täysin tehokas. Optiikka oli huono: se näytti siirtomaavallankumoukselta. Kampanja herätti myös keskustelua taiteellisen ilmaisun ja sensuurin luonteesta.

J-Flag voi lopulta pitää kampanjansa onnistuneena. Tämä on heidän näkemyksensä dancehallin muuttuvasta maisemasta: "Vaikka tiedossamme ei ole kvantitatiivista tutkimusta, homofobisen sisällön yleisyys modernissa dancehall-musiikissa on laskenut havaittavasti. Tietysti vanhempaa musiikkia soitetaan edelleen dancehall-tiloissa, mutta koska Dancehallin sosiaalinen tehtävä on jyrkkä heijastus jamaikalaisesta kulttuurista ja arvoista, Dancehall-musiikin muutoksen odotetaan jatkuvan orgaanisesti, kun asenteet jamaikalaiseen LGBT-yhteisöön muuttuvat vähitellen vähemmän ankariksi. . Slureja ei myöskään saa toistaa julkisilla aalloilla, ja Broadcasting Commissionin valvonta jatkaa tätä standardia."

J-lippu

 

Olla avoimesti homo Jamaikalla

 

Josef Forstmayr on Jamaikan matkailualan korkea profiili. Tämä on hänen kokemuksensa homoelämästä Jamaikalla: "Olen asunut Jamaikalla avoimesti homomiehenä vuodesta 1979 ja työskennellyt hotellialalla johtavissa tehtävissä. Minut on valittu Montego Bayn kauppa- ja teollisuuskamarin puheenjohtajaksi, Jamaica Hotel and Tourist Association, Caribbean Hotel and Tourism Association. Olen myös nimitetty useisiin tärkeisiin hallituksen johtokuntiin ja toimin tällä hetkellä Jamaica Tourist Boardin ja Jamaikan kansallisgallerian hallintoneuvoston johtajana. En ole koskaan kohdannut avoimesti homofobista asennetta eikä ollut altis avoimelle vihamielisyydelle."

"Luulen, että se tosiasia, että olen kotoisin Itävallasta ja olen menestynyt, tarkoittaa sitä, että homofobiset ilmaisut eivät ole yhtä voimakkaita minua vastaan ​​kuin heikommassa asemassa olevia ja köyhyydessä eläviä jamaikalaisia ​​kohtaan. On todellakin paljon tehtävää parantaakseni. näiden LGBT-kansalaisten elämää... Menin naimisiin 18-vuotiaan jamaikalaisen kumppanini kanssa Wienissä virallisessa seremoniassa. Olemme melko integroituneita täällä Jamaikalla ja Round Hillillä, vaikka siviililiittoamme EI tunnusteta laillisesti Jamaikalla."

Pride-viikko - Urheilupäivä

 

Gay Pride ja Gay Travel Jamaikalla

 

Vaikka arkielämä on edelleen kamppailua LGBT-jamaikalaisten kanssa, asiat ovat hitaasti paranemassa. J-Flagin mukaan "LGBT-jamaikalaiset ovat omilla innovatiivisilla tavoillaan navigoimassa tiloissa ja käyttävät toimijaansa rakentaakseen uusia todellisuuksia ja tarinoita. Vaikka meillä on useita tapahtumia vuosittain, on syntynyt elävä LGBT-viihdemaailma, jota ohjaavat erilaiset liittolaiset ja yhteisön jäsenet. Pride on olennainen osa J-FLAGin työtä leimautumisen ja syrjinnän sekä LGBT-ihmisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi Jamaikalla. Pride-viikolla osallistuu keskimäärin 3,000 5,000-XNUMX XNUMX ihmistä, joista suurimmat tapahtumamme ovat urheilupäivä, rantajuhlat ja aamiaisjuhlat.

Nykyään dancehall-artistit, kuten D'Angel, soittavat Pride-tapahtumissa. Yksi Jamaikan suurimmista nimistä on Grace Jones, Studio 54:n kuningatar, ja hän on ollut homo-ikoni 70-luvulta lähtien. Et voi pilata kokonaista maata rajojen ulkopuolella, kun *moraaliseen enemmistöön* on niin monia poikkeuksia.

Kun asiat paranevat hitaasti Jamaikalla, se ei enää näytä kieltoalueelta LGBT-matkailijoille. Siellä on eloisa Jamaikan homoskene, mutta se on myös diskreetti. Monet LGBT-jamaikalaiset päättävät pysyä kaapissa ilmeisistä syistä. Oppaamme Jamaikan homoelämään on niille, jotka haluavat tutustua kauniiseen ja levottomaan maahan. Paikalliset LGBT-aktivistit ovat suositelleet listaamme. Vaikka turvallisuutta ei voida taata, sama voidaan sanoa kenelle tahansa turisteille missä tahansa maassa.

Jos haluat koota räätälöidyn matkasuunnitelman ja tutustua Jamaikaan, kollegamme klo Out Of Office auttaa mielellään. He voivat myös yhdistää sinut LGBT-matkaoppaan kanssa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Kingstonin parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Kingstonissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Kingston matkaasi vartenHanki opas