LGBT Jamaika

Millaista on olla homo Jamaikalla?

Saimme kiinni Suelle Anglinista ja Jaevion Nelsonista J-FLAG saada tietää homoelämästä Jamaikassa.

Jamaika on unelmakohde monille, mutta se on jonkinlainen miinakenttä, jos olet homo. Valitettavasti siirtomaa-ajan homofobiset lait ovat edelleen voimassa, mikä vaikeuttaa LGBT-jamaikalaisten elämää.

Asiat ovat kuitenkin pikkuhiljaa paranemassa. Saimme kiinni Suelle Anglinin ja Jaevion Nelsonin, toiminnanjohtajan J-FLAG: LGBT-oikeuksien kampanjaryhmä Jamaikalla. Jaevion ja muut ovat taistelleet homojen oikeuksista yli kahden vuosikymmenen ajan.

Osoittautuu, että homoelämä Jamaikalla ei ole aivan niin piilossa kuin luulisi.

Jamaikalla on ollut viime vuosina melko huono maine homofobiasta. Mikä on todellisuus LGBT-henkilöinä saarella?

Olemme vuosien varrella vastaanottaneet ja dokumentoineet monia raportteja ihmisoikeusloukkauksista LGBT-ihmisiltä eri puolilta maata, joita on syrjitty, kiusattu, fyysisesti ja seksuaalisesti pahoinpidelty/hyökkäyksen kohteena, potkittu pois kodeistaan ​​ja yhteisöistä, heiltä on evätty työ tai ylennyksiä, uhattu ja evätty muun muassa palveluista.

Huolimatta siitä, kuinka yleisiä nämä tapaukset ovat, täällä asuville LGBT-ihmisille tai vierailijoille ei ole yhtä kokemusta. Ihmisoikeustilanne on vivahteikas. Kokemukseesi vaikuttaa monin tavoin se, missä asut, työskentelet, palvot ja seurustelet, miltä näytät, kenet tunnet, miten puhut, mitä teet jne. Yksinkertaisesti sanottuna se riippuu usein siitä, miten ihmiset näkevät sinut. Näin ollen LGBT-jamaikalaiset, jotka kuuluvat useampaan ylempään ja keskiluokkaiseen yhteisöön, ja ne, joilla on sosiaalista pääomaa, eivät sosioekonomisesta taustastaan ​​huolimatta koe homofobiaa samalla tavalla kuin köyhemmästä yhteisöstä kotoisin.

Mitä neuvoja sinulla on LGBT-ihmisille, jotka harkitsevat vierailua Jamaikalle?

On tärkeää tehdä tutkimusta saatavilla olevista LGBT-ystävällisistä tiloista. Homofobia, perintö siirtomaamenneisyydestämme, jatkuu eri tavoin yhteiskunnassa erityisesti valtion ja uskonnon kietoutuvan suhteen vuoksi.

Saaren vierailijat kuitenkin yleensä säästyvät homofobialta ja transfobialta, koska matkailualan sidosryhmien kanssa on tehty ja tehdään edelleen paljon työtä. Vuonna 2017 matkailuministeri Edmund Bartlett vakuutti, että LGBT-turistit ovat tervetulleita vierailemaan saarella ja ovat turvassa Jamaikalla.

Julkiset kiintymyksenosoitukset eivät ole yleisiä Jamaikalla seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Paranevatko asiat? Pidät säännöllisesti LGBT-tapahtumia, eikö niin?

Vaikka haasteita on edelleen, edistystä on tapahtunut. LGBT-jamaikalaiset navigoivat omilla innovatiivisilla tavoillaan tiloissa ja käyttävät agentuuriaan uusien todellisuuksien ja tarinoiden rakentamiseen. Vaikka meillä onkin melko paljon tapahtumia, vuosien varrella eloisa LGBT-viihdemaailma on noussut esiin. Erityisesti on mainittava ryhmä naispromootoreita, jotka ovat käyttäneet viihdetapahtumia saadakseen takaisin musiikkia ja tiloja sekä luoneet turvallisia tiloja LGBT-jamaikalaisille nauttia kulttuuristamme.

LGBT Jamaika

Kerro meille Jamaica Pridesta.

Pride in Jamaika on kasvanut valtavasti ensimmäisestä tunnetusta lavastusstaan ​​2000-luvun alussa ensimmäiseen julkiseen tapahtumaviikkoon vuonna 2015.

PRIDElla on ratkaiseva rooli J-FLAGin työssä leimautumisen ja syrjinnän vähentämiseksi. Elokuun 1. ja 6. päivän välisenä aikana viikko tapahtumia kulkee yhdessä "Emancipendence"-juhlien kanssa LGBT-yhteisön tukemiseksi.

Tapahtumaviikko sisältää avajaiset, uskonpohjaisen tapahtuman, urheilupäivän, terveys- ja hyvinvointimessut, konferenssin, koko perheen huvipäivän, konsertteja, naisten taidetapahtumia, aamiaisjuhlia ja rantajuhlia. Viikon aikana paikalla on keskimäärin 3,000 5,000-XNUMX XNUMX ihmistä.

Mitä ajattelutavan muuttuminen Jamaikalla vaatii?

On olemassa 8 avainindikaattoria, jotka liittyvät suoraan LGBT-jamaikalaisten elämänlaadun parantamiseen.

  • LGBT-kansalaisilla on oltava täysi tasa-arvo lain edessä.
  • Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin opettaminen kouluissa on olennaista minkä tahansa yhteiskunnan kehitykselle ja edistymiselle.
  • Meidän on nähtävä hallituksen tukemia toimia, joilla pyritään lisäämään LGBT-ihmisten turvallisuutta ja laajentamaan heidän yhteiskunnallista hyväksyntäänsä ja osallisuuttaan.
  • Lisää luottamusta LGBT-yhteisön ja poliisin välillä. Poliisit ovat tekemisissä LGBT-henkilöiden kanssa ammattitaidolla, eivätkä he saa ohjata negatiivisia stereotypioita (tämä on jo koodattu Jamaikan Constabulary Diversity Policy -politiikkaan).
  • Syrjimätön terveydenhuolto.
  • Mediaorganisaatioita on kannustettava edistämään LGBT-ihmisiä kohtaan osoittamaa kunnioituksen ja suvaitsevaisuuden kulttuuria.
  • Jamaikan hallituksen on tuettava edelleen vuoropuhelua ja yhteistyötä valtion instituutioiden, matkailujärjestöjen, matkailutalouden ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden välillä.
  • Jamaikan hallitus on kannattanut yksiselitteistä sitoutumista yleismaailmallisten ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, ja Jamaika on allekirjoittanut tätä asiaa koskevat kansainväliset sopimukset.

Jamaikalaisessa musiikissa on edelleen paljon homofobiaa, ja dancehallia pidetään erityisen ongelmallisena. Mitä askeleita Jamaikan musiikkimaailmassa ollaan tekemässä?

Vaikka tiedossamme ei ole kvantitatiivista tutkimusta, homofobisen sisällön yleisyys modernissa dancehall-musiikissa on vähentynyt selvästi. Tietenkin vanhempaa musiikkia soitetaan edelleen dancehall-tiloissa, mutta koska Dancehallin sosiaalinen tehtävä heijastelee jyrkästi jamaikalaista kulttuuria ja arvoja, Dancehall-musiikin muutoksen odotetaan jatkuvan orgaanisesti, kun asenteet Jamaikan LGBT-yhteisöä kohtaan vähenevät vähitellen. kova. Slureja ei myöskään saa toistaa julkisilla aalloilla, ja Broadcasting Commissionin valvonta jatkaa tätä standardia.

Korkean profiilin aktivisteja, kuten Brian Williamson, Steve Harvey ja Dexter Pottinger, on murhattu viime vuosina. Pelkäätkö turvallisuutesi puolesta?

Jamaikalaiset ovat sitkeitä ihmisiä, ja LGBT-puolustajat ja aktivistit eivät eroa toisistaan. Vaikka turvallisuudesta on ilmeisiä huolia, emme anna sen haitata tärkeää työtä, joka meidän on tehtävä maan ihmisoikeustilanteen parantamiseksi. Varotoimia ryhdytään varmistamaan, että kaikki ovat turvassa. On tärkeää huomata, että Dexter Pottinger ei ollut aktivisti. Dexter oli ikoni, roolimalli ja ystävä monille ihmisille LGBT-yhteisössä. Poliisin toimittamat tiedot eivät viitanneet hänen kuolemaansa homofobiseen murhaan. Vaikka antipatia on edelleen korkea, Jamaikalla on paljon muuttunut. Williamsonin murha tapahtui yli kymmenen vuotta sitten, ja sitä tuskin voidaan pitää tuoreena. Vaikka turvallisuus ja turvallisuus huomioidaan aina LGBT-yhteisön yksilöiden ja organisaatioiden päätöksissä ja toimissa, vallitsevat erilaiset pelon tasot eivät lamauta liikkeen tai yhteisön elinvoimaa.

LGBT Jamaika

Yli 80 prosenttia jamaikalaisista uskoo, että homoseksuaalisuus on moraalitontaHuman Rights Firstin mukaan. Näetkö tämän luvun paranevan lähiaikoina?

Nämä tilastot kertovat Jamaikan kulttuurin korkeasta uskonnollisuudesta, mutta niitä ei pidä tarkastella erillään. Vuonna 2012 tehdyssä kansallisessa homofobiatutkimuksessa havaittiin, että kolmasosa jamaikalaisista uskoo, että hallitus ei tee tarpeeksi suojellakseen LGBT-ihmisiä syrjinnältä ja väkivallalta. Samassa tutkimuksessa havaitsimme, että vaikka työnantajat suhtautuvat varauksellisesti avoimen LGBT-henkilön palkkaamiseen, suurin osa heistä ei irtisanoisi heitä, jos saisi tietää olevansa LGBT.

Kerro meille J-FLAG:n työstä lisätäkseen tietoisuutta ja auttaakseen LGBT-ihmisiä Jamaikalla.

J-FLAG käyttää monitahoista strategiaa edistääkseen LGBT-ihmisten kunnioittamista ja osallistamista Jamaikalla tukemalla julkista koulutusta ja tietoisuuden lisäämistä, vaikuttamista, aktivismia, valmiuksien kehittämistä, yhteisön osallistumista ja mobilisointia osana pyrkimyksiä tehdä Jamaikasta enemmän vieraanvarainen paikka LGBT-ihmisille.

Jamaikalla on selvästikin paljon kauniita turistikohteita – mitkä ovat suosikkisi?

Niitä paikkoja, joissa käymme usein ja rakastamme ehdottomasti, ovat rannat, hotellit, ruokapaikat ja juhlat. Näitä ovat Treasure Beach, Alice's Crab & Corn (kirjoittaja Heroes Circle Kingstonissa), French Man's Cove, Royalton ja Jewels Runaway Bay.

Lue lisää J-FLAGin Jamaikalla tekemästä työstä EqualityJamaica.org.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Kingstonin parhaat retket

Selaa valikoimaa retkiä Kingstonissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Kingston matkaasi vartenHanki opas