#greenwich-kylä-chelsea

Leonard Fink: Christopher Streetin valokuvaaminen

Leonard Fink oli LGBT+-valokuvaaja ja "Christopher Streetin epävirallinen pormestari".

Charley istuu biljardipöydän huipulla, hänen hiuksensa on tahrattoman sidottu taakse ja asento on tarkoituksellisesti rento. Hän puristaa toisessa kädessään olutta ja toisessa nahkatakkia. Ikkunasta tuleva valonsäde erottaa hänet täpötäytteisestä baarista, ja vaikka paikka on avoin suoralle ulkomaailmalle, seiniä koristavat eroottinen taide ja nahkamerkit. Katossa roikkuvat hajallaan olevat ilmapallot, jotka viittaavat siihen, että juhlat ovat joko juuri päättyneet tai lähestyvät. Tämä on Charley Ramrodin sisällä; yksi tuhansista Christopher Streetin syntyperäisen Leonard Finkin ottamista valokuvista, jotka dokumentoivat New Yorkissa 1960- ja 70-luvuilla asuneiden omituisten yksilöiden päivittäistä elämää.

Stonewallin mellakoita seuraavina viikkoina ja kuukausina Christopher Street oli radikaalin aktivismin pesä. 28. kesäkuuta 1969 tapahtuneiden tapahtumien innoittamana queer-ihmiset eri puolilta New Yorkia olivat lähteneet kaduille; järjestää, kampanjoi ja protestoi. Tänä aikana muodostettiin ryhmiä, kuten The Gay Liberation Front, ja ruohonjuuritason aktivismi muuttui yhä militanttimmaksi. Oli selvää, queer-ihmiset olivat saaneet tarpeekseen.

Tasa-arvoa vaativat eivät suinkaan saaneet sitä välittömästi, ja ratsioita homobaareihin ja klubeihin ympäri New Yorkin kaupunkia jatkui kauan sen jälkeen Stonewall Inn. Mutta tapahtui muutos, ihmiset kiinnittivät huomiota ja tämä väistyi selvemmälle kapinan muodolle; vuotta myöhemmin, Stonewallin mellakoiden vuosipäivänä, New Yorkissa nähtiin ensimmäinen homopride-marssi Yhdysvaltain historiassa.

Kuitenkin aikana, jolloin poliisin julmuus, työpaikkasyrjintä ja murhat uhkasivat omituisia ihmisiä, monet tätä ajanjaksoa dokumentoivat valokuvat osoittavat ankaran, surullisen ja vaikean todellisuuden yhteiskunnan marginaalissa eläville.

Stonewall Inn

Leonard Fink työskenteli kaupungin liikenneosastolla, hän oli innokas amatöörivalokuvaaja ja päätti käyttää suuren osan tuloistaan ​​valokuvaustarvikkeisiin. Hän asui West Village ja oli hyvin tunnettu ja eloisa hahmo, joka nähtiin usein rullaluistimet jalassa ja leikkaukset shortsit, aina kamera kaulassa. Hänen valokuvaamisensa oli kuitenkin yksityinen intohimo, Fink ei koskaan näyttänyt valokuviaan ja antoi vain kourallisen vedoksia valitulle kaveriporukalle.

Finkin kuvien kauneus johtuu siitä, että hän ei ollut ulkopuolinen. Hänen aikomuksensa ei ollut kuvata "saahtaneita" ja "suhtaisia", hän oli osa West Villagen yhteisöä ja ansaitsi jopa lempinimen "Christopher Streetin epävirallinen pormestari". Finkin valokuvien aitous on hämmästyttävän selkeä. Niissä näytetään miehiä suutelemassa, marssimassa, aurinkoa ottamassa ja tanssimassa. Toisin kuin suurin osa tätä aikakautta kuvaavasta taiteesta ja valokuvauksesta, Leonard Finkin kuvissa näkyvät miehet eivät ole masentuneita ja kamppailevia.

Suuri osa Finkin työstä keskittyi West Streetin laitureihin, jotka ovat queer-yhteisön suosittu risteily- ja sosiaalinen alue. Erittäin valokuvissa näkyy laiturit täynnä miesten ruumiita, jotka makaavat ja istuvat satunnaisessa keskustelussa. Toiset kuvaavat varovaisia ​​henkilöitä yrittämässä risteilyä poliisin ansaan ja häirinnän ilmapiirissä. Kuulumalla valokuvaamaansa yhteisöön ja keskittämällä työnsä alueelle, joka symboloi hänen omaa kivenmuurien jälkeistä queer-kokemustaan, Fink kuvasi homojen vapautusliikkeen keskipisteessä olevien jokapäiväistä elämää. Onnistui jopa vangitsemaan ilon ja ekstaasin hetkiä.

Fink kuoli vuonna 1993 AIDSiin liittyviin komplikaatioihin, koska hän ei ollut koskaan näyttänyt valokuviaan ja hänen taiteellinen kykynsä jäi suurelta osin tuntemattomaksi. Vuonna 2021 Lesbo-, Homo-, Biseksuaali- ja Transsukupuolinen Community Center kokosi useita hänen teoksiaan sekä valokuvien ympärillä olevaa tietoa ja kontekstia verkkonäyttelyyn, joka ikuistaa Finkin ainutlaatuisen ja autenttisen kuvauksen elämästä homojen vapautusliikkeen aikana. Fink vangitsi sen, mitä useimmat muut eivät. Hänen asemansa yhden Yhdysvaltain historian nopeimman yhteiskunnallisen muutoksen keskipisteessä on luonut kuvasalkun, joka kertoo syvemmän ja inhimillisemmän tarinan ihmisistä, jotka mullistavat kamppailun LGBTQ+:n oikeuksista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat New Yorkissa

Selaa valikoimaa yhteistyökumppaneidemme retkiä New Yorkissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in New York City matkaasi vartenHanki opas