Mene New Yorkiin

Gay New Yorkin opas

Suunnitteletko matkaa New Yorkiin? Homo-New Yorkin kaupunkioppaamme antaa sinulle kaikki parhaat vinkit Big Applen tutkimiseen

 

Mene New Yorkiin

New York

Usein maailman jännittävimpänä kaupungina sanottu New York on paikka, joka sinun täytyy nähdä ainakin kerran elämässä. Se on koti yhdelle maailman suurimmista ja parhaista homokohtauksista. Löydät loputtomasti ikonisia paikkoja. Niin monet elokuvat sijoittuvat New Yorkiin – tuntuu kuin olisit käynyt jo ennen saapumistasi.

New York on Amerikan tiheimmin asuttu kaupunki. Jos New York olisi itsenäinen maa, se olisi maailman kymmenen rikkaimman maan joukossa. Se on kulttuuri-, media- ja taloudellinen voimalaitos, ja sen kaduille tulvii kauniita ihmisiä etsimään tuota Big Apple -unelmaa.

Stonewall National Monument New Yorkissa

Gay-baarit ja -klubit New Yorkissa

New Yorkissa on maailmanluokan homomaailma. LGBT+-amerikkalaiset ovat pitkään nähneet New Yorkin turvasatamana. Ennen kuin sosiaaliset asenteet muuttuivat liberaaleiksi, New York oli oikea paikka, jos olit homo. Se on edelleen yksi maailman suurimmista LGBT+-yhteisöistä.

New Yorkin homoskene keskittyi aiemmin Greenwich Villagen ympärille sekä New Yorkin boheemielämään. Tämän päivän New Yorkin suurin homoskene löytyy Hell's Kitchenistä. Jotkut suosituimmista Hell's Kitchen -gaybaareistamme ovat Teollisuus ja Flaming Satulat. Kaikki ovat suosittuja turistien keskuudessa. Jos suunnittelet suurta homoiltaa New Yorkissa, Hell's Kitchen on oikea paikka. Meillä on täydellinen opas Hell's Kitchenin homoskene täällä.

East Village on myös suuren homoelämän koti. Yksi East Villagen parhaista homobaareista on Club Cumming. Se on nimetty näyttelijä Alan Cummingin mukaan, jos mietit! Aivan East Villagen vierestä löydät Greenwich Villagen, jossa on New Yorkin kuuluisin homobaari: Stonewall Inn. Stonewall on tietysti homojen vapautusliikkeen syntypaikka.

New Yorkin siluetti Central Parkista

Gay-Suositut hotellit New Yorkissa

New Yorkissa ei todellakaan ole homokohtaisia ​​hotelleja, kuten Berliinissä tai Palm Springsissä. Homomatkailijat voivat odottaa olevansa tervetulleita kaikkiin New Yorkin hotelleihin yhtenä homoystävällisimmistä kaupungeista maailmassa.

Yksi New Yorkin parhaista alueista hotelleille on Greenwich Village/Chelsea. Täältä löydät joitain varatuimmista New Yorkin hotelleistamme. Standard High Line on erityisen suosittu homomatkailijoiden keskuudessa. Se isännöi merkittäviä juhlia Priden aikana, ja siellä on upea kattobaari. Se on myös lyhyen viidentoista minuutin kävelymatkan päässä ikonisesta Stonewall Innistä.

James New York on myös yksi varatuimmista hotelleistamme. Se sijaitsee SoHossa lähellä Brooklyn Bridgeä. Sekä Greenwich Village että Chelsea ovat helpon kävelymatkan päässä. Tyylikäs ja luotettava valinta vierailullesi New Yorkissa. Monet turistit yöpyvät Times Squarella, mutta emme suosittele sitä, ellei sinua häikäise kirkkaat valot.

Tutustu kokoamme New Yorkin hotelliopas täällä. Voit myös tutustua meidän New Yorkin luksushotelliopas jos haluat roiskua.

Metropolitan Museum of Art New York LGBT

Homokulttuuri New Yorkissa

New Yorkissa on legendaarinen homokulttuuri. Kaikkien New Yorkin homomatkailijoiden tulisi käydä Leslie-Lohanin museo. Se sijaitsee SoHossa ja on yksi ainoista LGBT+-historian ja -kulttuurin museoista maan päällä. Näet kuuluisia taideteoksia suurilta LGBT+-taiteilijoilta, kuten Andy Warholilta. Näet myös outoja uteliaisuutta tuntemattomilta newyorkilaisilta. Yksi jännittävimmistä museoista New Yorkissa on Seksimuseo. Se on yksinkertaisesti seksille omistettu museo.

Kuvake Metropolitan Museum of Art on myös pakollinen vierailu - se on koti maailman kuuluisimmista taiteista sekä legendaarinen Met-gaala järjestetään vuosittain.

New Yorkin teatteri on kiistatta maailman paras. Luonnollisesti monet teatterintekijät ovat LGBT+:ita. Duplex on ikoninen teatteri Greenwich Villagessa. Jotkut suuret homo-ikonit ovat esiintyneet täällä, mukaan lukien Barbra Streisand ja Joan Rivers. Katso koko New Yorkin homokulttuurioppaamme täältä. Muista laajentaa mieltäsi kaikkien juhlien ja syömisen välissä. Lue koko oppaamme New Yorkin LGBT+ maamerkit.

Tekemistä New Yorkissa

Luettelo on todella loputon, joten ajattelimme mainita parhaimmat vaihtoehdot.

 

 

  • Katso Vapaudenpatsas
  • Vieraile Ground Zerossa ja 9/11 Memorial and Museumissa
  • Katso Broadway Show
  • Kävele Central Parkissa
  • Shoppaile Fifth Avenuella
  • Tutustu Hell's Kitchenin homobaareihin
  • Ota kahvia Chelseassa
  • Vieraile kallion huipulla nähdäksesi upeat näkymät New Yorkiin
  • Vieraile Metropolitan Museum of Artissa
  • Hyppää joen yli Williamsburgiin Brooklynissa (Lue lisää: Brooklynin homoopas)

 

 

Vieraile Central Parkissa New Yorkissa

Homopari New Yorkin Central Parkissa

Mikään New Yorkin vierailu ei ole täydellinen ilman vierailua ikonisessa Central Parkissa. Se sijaitsee Manhattanin Upper Westin ja Upper East Sidesin välissä, ja se on täydellinen paikka romanttiselle kävelylle puiden reunustamien polkujen keskellä. Se on Yhdysvaltojen suosituin puisto, jossa käy kymmeniä miljoonia kävijöitä vuosittain.

Gay-kylpylät New Yorkissa

New Yorkin gay-kylpylä- ja saunaskene oli legendaarinen, mutta siitä oli kauan aikaa. Hiv-pandemian huipulla kylpylät suljettiin. Vaikka jotkut homokylpylät avattiin uudelleen, ne eivät koskaan täysin toipuneet. New Yorkin homokylpylät ja -saunat eivät ole mikään paikka Berliinin tai Lontoon tarjontaan. Siitä huolimatta meillä on opas Big Applen jäljellä oleviin homokylpylöihin.

Saapuminen New Yorkiin

Voit lentää New Yorkiin John F. Kennedyn kansainvälisen lentokentän tai LaGuardian lentokentän kautta. Jotkut matkustajat lentävät Newark Libertyn kansainväliselle lentokentälle New Jerseyssä ja siirtyvät sieltä.

Voit mennä metrolla JFK:n lentokentältä Manhattanille. Se maksaa noin 10 dollaria ja kestää hieman yli tunnin. Lähijunalla kulkeminen on hieman nopeampaa. Voit myös saada taksin noin 60-70 dollarilla. Yksityinen siirto on todennäköisesti nopein vaihtoehto.

NYC

Usein kysytyt kysymykset New Yorkista

New Yorkissa liikkuminen

New York on vilkas, tiheästi asuttu kaupunki. Ihmisillä on tapana kävellä nopeasti. Luonnollisesti New Yorkissa on maailmanluokan joukkoliikennejärjestelmä. Grand Central Station on maailman suurin ja vilkkain rautatieasema.

Metro

Helpoin ja edullisin tapa liikkua New Yorkissa on metro. New York on valtava, joten tarvitset ehdottomasti julkista liikennettä liikkumiseen. Metro kulkee 24 tuntia vuorokaudessa ja se on suhteellisen halpa. Huomattavasti halvempi kuin esimerkiksi Lontoon metro.

bussi

New Yorkissa on helppo liikkua bussilla. New York on kuitenkin erittäin vilkas kaupunki, joten bussit voivat jäädä ruuhkaan. Voit myös hankkia lipun Hop-On-Hop-Off-bussipalveluun - joka voi olla loistava tapa tutustua New Yorkiin.

Taksi

New Yorkin taksit ovat maailmankuuluja. Ne ovat keltaisia ​​ja olet nähnyt ne tuhannessa elokuvassa. Kuvittele, että olet Carrie Bradshaw, kun juokset kadulle itkien "taksi".

Onko New York turvallista?

New York oli rikollisuuden saastuttama 70- ja 80-luvuilla. Se tunnettiin Rotten Apple -nimellä sen kauhistuttavien murhien ja ryöstömäärien vuoksi. Asiat alkoivat muuttua 90-luvulla ja New York on nyt yksi turvallisimmista kaupungeista Amerikassa.

Milloin vierailla New Yorkissa

Huhti-kesäkuuta pidetään parasta aikaa vierailla New Yorkissa. Syys-marraskuu on myös suosittua aikaa. Lokakuu voi olla kalliimpi kuukausi vierailla. New York ei ole kausiluonteinen kaupunki - se on kaupunki, joka ei koskaan nuku. Vierailuaika riippuu todella siitä, millaista New Yorkin kokemusta etsit. Ei todellakaan ole huono aika vierailla Big Applessa. Joulu on myös suosittu – muista tutustua legendaarisen Rockefeller Centerin jäähalliin.

Tupakointi

New York kielsi tupakoinnin julkisilla paikoilla ja loi mainetta tupakoinnin vastaisena kaupunkina. Että voi hyvinkin olla. Jos olet tupakoitsija, voit silti tupakoida melko helposti. Sinun tarvitsee vain mennä ulos ja tupakoida kadulla. Et saa tupakoida sisätiloissa tai baarin tai kahvilan terassilla. Ihmiset eivät anna sinulle pahaa tupakoinnista New Yorkissa, ellet puhalla savua suoraan heidän päälleen!

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.