Taipei

Taipein parhaat taidegalleriat

Taipeissa on suuri valikoima taidegallerioita tutkittavaksi

Taipei tunnetaan yhdeksi Aasian liberaaleimmista ja monipuolisimmista kaupungeista, ja tämä heijastuu ehdottomasti eloisaan ja jatkuvasti kasvavaan taidemaailmaan. Maineensa yhtenä mantereen kulttuuripääkaupungeista tunnettu kaupunki on monien alueen vaikutusvaltaisimpien taiteilijoiden koti.

Koska yksi Aasian homoystävällisimmistä kaupungeista, joissakin gallerioissa on teoksia, jotka esittelevät paikallista LGBT+-yhteisöä ja -kulttuuria. Kaupungin pride-festivaalien aikana järjestetään yleensä useita tapahtumia, joissa keskitytään queer-ihmisiin.

Suuri osa Taipein esitellyistä teoksista on nykyaikaista, ja kaupungin taidemaailma painottaa yleensä moderneja teoksia. Isännöi lukuisia taidemessuja ja kiertäviä näyttelyitä, ympäri Taipeissa on monia upeita gallerioita, jotka ovat kaikki tutustumisen arvoisia.

Lue lisää: Kymmenen parasta tekemistä Taipeissa.

Taipei

Aki Galleria

Vuonna 2002 perustettu Aki Gallery on erikoistunut esittelemään nousevien ja innovatiivisten nykytaiteilijoiden kykyjä ja teoksia. Galleria työskentelee sekä taiwanilaisten että kansainvälisten taiteilijoiden kanssa luodakseen kokoelmia jännittävimmistä nykytaiteista kaikissa välineissä ja muodoissa.

Museon sitoutuminen nouseviin taiteilijoihin tarkoittaa, että Aki-galleriassa on erittäin epätodennäköistä nähdä kuuluisia taideteoksia, mutta siellä järjestetään kiertäviä näyttelyitä ja installaatioita. Sen jälkeen kun Aki-galleria muutti uusiin tiloihin vuonna 2008, se sijaitsee nyt lähellä Taipein taidemuseota, mikä tarkoittaa, että se on erinomaisella paikalla matkailijoille, jotka voivat yhdistää nämä kaksi päivää yhdeksi kulttuuritutkimuksen päiväksi.

Nykyaikainen galleria

Contemporary Galleryn työtehtävänä on edistää Taiwanin vaikuttavaa suhdetta valokuvaukseen ja valokuvataiteeseen, ja se esittelee useita taiteilijoita, joiden valokuvat ovat sekä katsottavissa että ostettavissa galleriakaupasta.

Suositeltuihin artisteihin kuuluvat Olivial Parker, Ansel Adams ja Maeda Shingzo sekä joukko vähemmän tunnettuja henkilöitä. Contemporary Gallery on usein taidemessujen ja kansainvälisten näyttelyiden kotipaikka, joten matkustajien tulee tarkistaa, mitä galleriassa on tarjolla ennen vierailua.

Galleria on avoinna maanantaista perjantaihin ja on ilmainen. Tiloissa on kahvila ja kauppa, ja niihin pääsee helposti kaupungin julkisilla liikennevälineillä, mukaan lukien MRT.

Angel Art Gallery

Angel Art Gallery rakennettiin ja avattiin vuonna 1999 Taipeita järisyttäneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Galleria sijaitsee Taipein sydämessä, lähellä Daan Forest Parkia ja kävelymatkan päässä monista kaupungin muista tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Instituutin tavoitteena on toimittaa taidetta Taipein asukkaille helposti saavutettavalla ja vaatimattomalla tavalla. Avaamisestaan ​​lähtien galleriasta on tullut monikäyttöinen tila, jossa on esillä maailmanluokan taidetta ja myös erilaisia ​​kulttuuritapahtumia ympäri vuoden.

Angel Art Gallery on yhteisön ylläpitämä ja keskittynyt tila, jonka voi aistia galleriassa käydessä. Galleria on suosittu paikka paikallisten keskuudessa, ja se on usein täynnä kaveriporukoita, jotka nauttivat näyttelyistä ja luovat omaa taidetta.

Chi-Wenin galleria

Chi-Wen Gallery on yksi Taipein johtavista nykytaiteen kokoelmista, ja se on Art Baselin sidoksissa oleva galleria. Galleriassa on Taiwanin tunnetuimpien taiteilijoiden ja tekijöiden töitä, jotka keskittyvät erityisesti videon ja valokuvauksen parissa työskenteleviin.

Chi-Wen Gallery on ollut avainasemassa monien menestyneiden taiteilijoiden uran käynnistämisessä, ja vierailijoilla on mahdollisuus olla pieni osa tätä tehtävää vierailemalla ja tukemalla galleriaa.

Galleria sijaitsee Shuangxi Riverside Parkin vieressä - yksi kaupungin kauneimmista viheralueista, joka kattaa Shuang-joen. Chi-Wen Gallery esittelee usein installaatioita puistossa, ja matkustajia rohkaistaan ​​tutustumaan alueeseen vierailunsa aikana.

Elsan taidegalleria

Elsa Gallery on yksi Taipein luotetuimmista ja suosituimmista gallerioista, joka tuo kansainvälisen kokoelman joskus paikallisesti hallitsemaan taidemaailmaan. Elsa on suosittu henkilöiden keskuudessa, jotka haluavat ostaa taidetta omiin kokoelmiinsa, mutta se on myös tervetullut ja mukaansatempaava vierailija, joka haluaa vain seurata vaikuttavia näyttelyitä.

Jokainen gallerian taideteos on Elsa Art Galleryn henkilökunnan valitsema esteettisen ja kulttuurisen arvon perusteella. Pysyvästi esillä oleviin töihin kuuluu Taiwanin kuuluisimpien taiteilijoiden Ah Lanin, Wu Yian Yin ja Ye Zi Qin töitä.

Nykytaiteen museo

Nykytaiteen museo oli Taiwanin ensimmäinen yksinomaan nykytaiteelle omistettu galleria, ja se on yksi kaupungin ja osavaltion suosituimmista gallerioista. 20-luvun rakennuksessa sijaitseva taide on jyrkässä kontrastissa museon historialliselle ulkopinnalle, ja esillä on huippuluokan nykyteoksia.

Nykytaiteen museo isännöi hiljattain Aasian ensimmäistä LGBT+-taidenäyttelyä. Ohjelmassa oli yli 50 teosta 22 queer-taiteilijalta Taiwanista, Hongkongista, Singaporesta ja Manner-Kiinasta. Esitystä pidettiin "poliittisena voittona", ja se inspiroi useita samanlaisia ​​tapahtumia kaikkialla Taiwanissa.

Gallerian vierailijat voivat osallistua useisiin jännittäviin ja hyvin johdetuihin kertaluonteisiin taidetunneille ja viikon mittaisille taideleireille.

Lue lisää: Taipei, Aasian homojuhlien pääkaupunki.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Parhaat matkat Taipeissa

Selaa valikoimaa retkiä Taipeissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Taipei matkaasi vartenHanki opas