Darren Burn ja Brian Kelly

The Points Guy, Brian Kelly, homomatkailusta, LGBTQ+-pakolaisista ja pandemiasta

Brian muutti intohimonsa lentomaileihin (periaatteessa ilmaiset matkat!) imperiumiksi.

Brian Kelly tunnetaan myös nimellä Point Guy. Hänen lentomailien matkansa alkoi vuonna 1996, kun hän oli lapsi. Hänen isänsä oli kerännyt lentomailien luottoja vuosien varrella, eikä hänellä ollut aavistustakaan, mitä niillä tekisi. Brian keksi kuinka muuttaa lentomailit ilmaiseksi matkaksi Karibianmerelle – matkaan, johon hänen perheensä ei uskonut varaavansa. Se oli melkoinen saavutus lapselta. Brian muutti intohimonsa lentomaileihin (periaatteessa ilmaisiin matkoihin!) imperiumiksi. Hän kertoo päätoimittajallemme Darren Burnille kaiken matkastaan.

 

Pittsburghista New Yorkiin

 

Hän varttui Pittsburghissa, mutta halusi aina mennä New Yorkiin. Brian tiesi olevansa homo hyvin nuoresta iästä lähtien, ja hän tajusi ensimmäisen kerran nähdessään kuvan New Kids On The Blockista. Mutta edes Pittsburghin kaltaisessa kaupungissa hän ei tuntenut ainuttakaan homoa, kun hän kasvoi.

Kun hän perusti yrityksensä vuonna 2010, hän päätti olla avoin seksuaalisuudestaan. "Tajusin, että puolet yleisöstäni on luultavasti republikaaneja tai ihmisiä, jotka eivät jaa samoja näkemyksiä. Ajattelin alussa, että olenko vain kaapissa? Mutta se en ole sitä. Luulen, että blogini lähti nousuun. koska olen aito. Näyttäisin itseni matkoilla, jaoin mielipiteeni ja sitä ihmiset haluavat. En ole koskaan tavannut yhtäkään henkilöä, joka olisi tullut ulos ja sitten toivonut hänen palaavan kaappiin."

 

Matkustaa ympäri maailmaa homomiehenä

 

"Matkailu murtaa esteitä. Yksi syistä, miksi olemme nähneet niin paljon edistystä, on avoin dialogi - kun ihmiset eivät näe homoa uhkana." Brian tekee paljon hyväntekeväisyystyötä Afrikassa. Vaikka homojen vastaiset lait voivat olla erittäin ankaria Afrikan maissa, hän on hyötynyt paljon tutkimalla tätä osaa maailmaa.

Dubaissa on kukoistava mutta piilotettu homoelämä. Vähemmän liberaaleissa läänissä asiat ovat usein monimutkaisempia pinnan alla. "Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia, kunhan kunnioitin kulttuuria. Yleensä hallituksilla voi olla sääntöjä, mutta sen maan arkipäiväiset ihmiset eivät välttämättä noudata niitä... Voit nukkua king-vuode Malediiveilla tai Dubaissa kumppanisi kanssa." Harkinnanvaraisuus on avainasemassa.

"Monet matkustajat ovat naiveja ja ajattelevat, että Yhdysvallat on rikas hallitus ja että he pelastavat heidät [jos he joutuvat vaikeuksiin]. He eivät itse asiassa yleensä tee, joten haluan muistuttaa ihmisiä siitä, että et voi matkustaa ja olettaa, että suurlähetystösi vie sinut ulos. Sinun on todella oltava järkeäsi, kun matkustat." Viisaat sanat!

 

Katso koko haastattelu

 

 

Kuuntele podcastina

 

Kuuntele Apple Podcastien kautta Kuuntele Google Podcasteissa Kuuntele Spotifydästä

 

Rainbow Railroad Jamaikalla ja Tšetšeniassa

 

Sateenkaarirata on hyväntekeväisyysjärjestö, jolla on maailmanlaajuinen ulottuvuus. He auttavat LGBTQ+-ihmisiä, jotka kohtaavat vainoa monissa eri maissa. Brian meni Jamaikalle tekemään työtä heidän kanssaan ja näki todellisuuden olla LGBT+ maassa, jota pidetään yhtenä Karibian homofobisimmista maista. Se on yksi vaikeimmista paikoista maan päällä olla homo, Brian sanoo, eikä hän tuntenut itseään ulkopuolisena uhattuna. Ulkomaalaisena oleminen, jolla on rahaa käytettäväksi ja paluulento, tarjoaa joitain etuoikeuksia. Todellinen haaste on ihmisille, jotka asuvat homofobisissa maissa.

Tšetšenian tilanne on vielä pahempi. Kun Brian kuuli homojen keskitysleirit Tšetšeniassa alun perin hän ajatteli, että se oli sensaatiomainen otsikko. Se osoittautui aivan liian todelliseksi, kun useammat todistajat jakoivat kertomuksensa homopuhdistuksesta. "Me kaikki voimme tehdä jotain. Aloin isännöidä varainkeruutilaisuuksia ja vain lisätä tietoisuutta, koska en usko, että edes homoyhteisössä ihmiset ymmärsivät, kuinka paha se oli. Rainbow Railroad ei ole vain ihmisten saamista ulos. Siinä on kyse heidän sopeuttamisesta, saamisesta. työpaikkoja ja yhteisön rakentamista."

Brian oli edelläkävijä lentomailien lahjoittamisessa hyväntekeväisyysjärjestölle, jotta se voisi varata pakolaisten lentolippuja paeta vastoinkäymisiä.

 

Matkailun tulevaisuus koronaviruspandemian jälkeen

 

Joten milloin matkustaminen elpyy COVIDin jälkeisessä maailmassa? "Mielestäni on uskomatonta, että rokotteita on jo olemassa. Seuraavien kuukausien aikana, erityisesti Yhdysvalloissa, useimmat amerikkalaiset rokotetaan kesään (2021) mennessä. Uskon, että tekniikan, testauksen ja rokotteen kehittyminen avautuu. Matkailu. Uskon, että tämä kesä on jossain määrin avoin. Se ei kuitenkaan tule olemaan täysin avoimia rajoja, ja uskon, että kesä 2022 on silloin, kun matkustaminen todella palautuu."

Brian korostaa monia etuja, joita luottokortin käyttäjät voivat saada juuri nyt, erityisesti Yhdysvalloissa. "Se on pelkkää hölynpölyä, kuinka paljon voit ansaita pisteitä. Ilmoittautumisbonukset ovat valtavat. Olemme julkaisemassa sovelluksemme, joka seuraa kaikkia pisteitäsi ja tarjoaa sitten työkalut niiden käyttämiseen. Koska se on iso asia: monet ihmiset ovat säästäneet pisteitä. Kesä 2021 osuu mukavasti siihen aikaan, kun ihmiset ajattelevat minun tarvitsevan matkan ja minulla on kaikki nämä pisteet, joten ei ole parempaa aikaa käyttää niitä."

 

Brian Kellyn bucket-lista

 

Kun matkustaa takaisin, hän haluaa vierailla Machu Picchussa, ennen kuin se tulee taas liian täyteen. Myös Galapagossaaret ja Ecuador ovat listan kärjessä. Brian mainitsee Gay Oktoberfestin Münchenissä pakollisena juhlakokemuksena. Kaikki nuo saksalaiset ja turistit perinteisessä asussa juomassa olutta klo 7 alkaen. Mikä voisi mennä pieleen?

Lue lisää lentomailien ja pisteiden keräämisestä osoitteessa Point Guy.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat New Yorkissa

Selaa valikoimaa yhteistyökumppaneidemme retkiä New Yorkissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in New York City matkaasi vartenHanki opas