Gay Buenos Aires

Tekemistä Buenos Airesissa

Tutustu Argentiinan pääkaupunkiin

Argentiinan pääkaupungissa asuu 15.6 miljoonaa ihmistä ja se on yksi Etelä-Amerikan monikulttuurisimmista kaupungeista. Buenos Aires on usein luokiteltu yhdeksi maailman parhaista paikoista asua - poliittisesta epävakaudesta huolimatta - korkealla elämänlaadulla. Kiehtova historia ja kulttuurin rikkaus tekevät siitä erittäin houkuttelevan matkakohteena.

Kaupungissa yhdistyvät sekoitus ranskalaisia ​​ja italialaisia ​​vaikutteita luodakseen rikkaan ja ainutlaatuisen kulttuurin, joka näkyy kaikilla Buenos Airesin elämän osa-alueilla. Usein kuvailtu "haalistunut glamouri", sen taloudellinen omaisuus on kasvanut ja heikentynyt, mutta sillä on todellista charmia ja luonnetta.

Buenos Airesilla on monimutkainen ja myrskyisä moderni historia, jolle on ominaista poliittinen vallankumous, kapina ja korruptio. Kaupungin tärkeimmät poliittiset kysymykset alkoivat ilmaantua presidentti Juan Peronin, sosialistisen vallankumouksellisen, joka voitti työväenluokkien suosion, mutta joutui massiiviseen vastustukseen ja lopulta sotilasvallankaappauksen, valinnan jälkeen.

Buenos Aires ei ole vain homoystävällinen kaupunki, vaan siellä järjestetään myös Etelä-Amerikan suurimmat ylpeysjuhlat. Kaupungissa on useita homobaareja ja -klubeja, jotka sijaitsevat sen lähialueilla, ja se on yleensä turvallinen LGBT+-matkailijoille. Vaikka Argentiina on tyypillisesti sosiaalisesti konservatiivinen ja katolinen maa, kuten monet kosmopoliittiset kaupungit, Buenos Aires on paljon hyväksyvämpi ja vieraanvaraisempi erilaisista taustoista tuleville ihmisille.

Argentina

San Telmon markkinat

Vilkas tunnelma, monipuolinen myyntikojujen yhdistelmä ja valikoima tuoksuja ja tuoksuja, San Telmo Market on aarreaitta ruokaa, antiikkia ja paljon muuta. Markkinat avattiin vuonna 1897, jotta voidaan vastata eurooppalaisten maahanmuuttajien tarpeisiin. Vaikka alkuperäiset kojut on vaihdettu ja päivitetty, suuri osa markkinoiden alkuperäisistä piirteistä on säilynyt ennallaan, ja sellaisena rakennus julistettiin kansalliseksi muistomerkiksi vuonna 2000.

San Telmo Market on avoinna joka päivä auringonlaskuun asti, ja vierailijat voivat ostaa erilaisia ​​tuotteita ja tavaroita. Suurin osa torilla olevista tuoretuotteista on erittäin korkeatasoista ja yleensä melko edullista.

Gay-baareja Buenos Airesissa

Argentiinassa on sama Laissez-faire-asenne iltojen suhteen kuin suurella osalla Välimerestä, illallinen alkaa yleensä noin klo 9 ja ihmiset lähtevät ulos vasta keskiyöllä. Vaikka Buenos Airesissa ei ole virallista homoaluetta, Palermossa on eniten homobaareja ja -klubeja.

Buenos Airesin baarien ja klubien välillä ei ole juurikaan eroa, sillä useimmat alkuillan baarit muuttuvat kiireisiksi ja eloisiksi tanssikerhoiksi yön edetessä. Homomatkailijat huomaavat myös, että kaupungissa on monipuolinen valikoima homojen yöelämän paikkoja, jotka vetoavat moneen makuun ja kiinnostuksen kohteeseen.

Katso kaupungin parhaat drag-esityksiä Sitges-baari. Baari houkuttelee monipuolista ja sekalaista homojen väkeä, joka kerääntyy paikalle hyvän tunnelman ja iltaviihteen vuoksi. Toinen suosittu baari Buenos Airesin homoelämässä on Vuo, trendikäs kellaribaari, joka on suosittu kaupungin nuoremman homojoukon keskuudessa ja joka isännöi säännöllisesti elävää musiikkia paikallisilta LGBT+-artisteilta.

Mene Buenos Airesiin

Casa Rosada

Presidentin koti- ja hallintorakennus on yksi Buenos Airesin tunnetuimmista ja merkittävimmistä paikoista, ja sen silmiinpistävän vaaleanpunaisen ulkopinnan ansiosta sitä on vaikea ohittaa. Päätös maalata maan tärkein rakennus vaaleanpunaiseksi tehtiin hajauttaakseen jännitteitä kahden silloisen suurimman poliittisen puolueen välillä, joiden viralliset värit olivat punainen ja valkoinen.

Casa Rosada tuli maailmanlaajuisesti tunnustetuksi 1940- ja 50-luvuilla, kun presidentti Juan Peron ja ensimmäinen lady Eva Peron puhuivat massoille eteen päin avautuvalta parvekkeelta. Tämä puhe muodosti perustan kappaleelle Don't Cry For Me Argentina.

Tiikeri

Buenos Aires on suuri ja kiireinen, ja toisinaan se voi olla ylivoimainen, mutta täydellinen pakopaikka on läheinen Tigre. Tigre on joenvarsi paratiisi, jossa on pieniä saaria ja kanavia, joita käytettiin alun perin veneellä saapuneiden hedelmien purkamiseen. Alue on rauhallinen ja viehättävä, ja siellä on monia upeita maamerkkejä ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Tigre Art Museum.

Parhaan Tigre-kokemuksen saamiseksi sinun kannattaa harkita vesille lähtöä jollakin monista päivittäin kulkevista risteilyistä. Tigre sijaitsee Paranán suiston reunalla, joka on maailman viidenneksi suurin suisto ja alueen ekologinen monimuotoisuus ja merkitys. Vedessä matkustajat voivat saada ainutlaatuisen ja intiimin näkymän tähän viehättävään pieneen kaupunkiin.

Teatro Colon

Teatro Colonilla, jota pidetään yhtenä planeetan tärkeimmistä ja hienoimmista oopperataloista, on rikas ja arvostettu historia maailmanluokan esitystilana. Oopperatalo vihittiin käyttöön vuonna 1908, ja se on ainutlaatuinen upealla arkkitehtuurillaan ja vertaansa vailla olevalla akustiikkallaan.

Teatro Colon on isännöinyt laajaa valikoimaa kansainvälisiä klassisia esiintyjiä, kuten Plácido Domingo, José Carreras ja Luciano Pavarotti. Tapahtumapaikka on edelleen täysin toiminnassa ja vierailijat voivat varata paikkoja Teatro Colonin lipunmyynnistä joko henkilökohtaisesti tai verkossa. Lisäksi vierailijat voivat tehdä opastettuja kierroksia rakennuksessa saadakseen syvemmän ja täydellisemmän käsityksen sen kulttuurisesta merkityksestä ja kiehtovasta historiasta.

Puerto Madero

Kaupungin viimeaikaisen kehityksen tuote, Puerto Madero on joenvarsialue kaukana Buenos Airesin kaaoksesta ja vilinästä. Entinen telakka on kehitetty avoimeksi ja laajaksi alueeksi, jossa on pitkiä kävelykatuja, tasokkaita ravintoloita ja baareja sekä useita moderneja maamerkkejä.

Puerto Maderon kruunun jalokivi on Puente de la Mujer (naisten silta), joka on nykyarkkitehtuurin saavutus dramaattisesti kallistuvan sillan muodossa. Sillalta matkustajat voivat nauttia upeista näkymistä Puerto Maderoon ja Buenos Airesin vaikuttavaan horisonttiin.

Naapuruston toisella puolella on 865 hehtaaria biologisesti monimuotoista luonnonsuojelualuetta. Laaja viheralue on suosittu kohde niille, jotka haluavat rauhaa ja hiljaisuutta tai ottaa aurinkoa kesäkuukausina.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Buenos Airesissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Buenos Airesin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Buenos Aires matkaasi vartenHanki opas