Cape Town

Tekemistä Kapkaupungissa

Kapkaupunki on Afrikan tosiasiallinen homopääkaupunki

Etelä-Afrikan karulla rannikolla sijaitseva Kapkaupunki on äärimmäisyyksien kaupunki sanan jokaisessa merkityksessä. Usein nimellä "vaaleanpunainen kaupunki" tunnetaan se on LGBT+-kulttuurin ja -yhteisön linnake Afrikassa, ja siellä on maailmanluokan homo-yöelämää, kun taas kaupunkia ympäröivä dramaattinen ja upea maisema tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia tutkimiseen ja seikkailuun. Kapkaupungin kuuluisa historia rotujen myllerryksestä ja järjestelmällisestä sorrosta voi edelleen tuntua kaduilla, ja siellä on lukuisia paikkoja ja museotiloja, jotka on omistettu kaupungin levotonta historiaa kunnioittaville.

Maailmanluokan kulinaarinen kohtaus, yhä näkyvämpi taiteellinen yhteisö ja eräät maanosan parhaista homo-yöelämästä tekevät Kapkaupungista väistämättömän kohteen homomatkailijoille, ja tässä uskomattomassa kaupungissa on lukemattomia asioita.

Kuuden alueen museo

Liikuttavaa, nöyryyttävää ja kiehtovaa. District Six -museo pyrkii säilyttämään muiston ja toimimaan muistutuksena Kapkaupungin aikoinaan eloisaan ja monipuoliseen alueeseen kohdistuneesta tuhosta. Piiri Six tunnettiin taiteellisesta yhteisöstään, boheemista elämäntyylistään ja monirotuisesta väestöstä, jonka kansalaiset asuivat rauhassa ja ylpeinä keskenään. Kuitenkin 1960- ja 70-luvun apartheidin aikana alue nimettiin "vain valkoisille" -alueeksi, ja 60,000 XNUMX yhteisön jäsentä poistettiin väkisin ja siirrettiin synkkään, hedelmättömään ja hiekkaiseen Cape Flatsin kylään.

Museo sijaitsee vanhan metodistikirkon sisällä, ja vierailijat voivat tutustua laajaan kokoelmaan esineitä, alkuperäisiä asiakirjoja, henkilökohtaisia ​​kertomuksia ja valokuvia, jotka dokumentoivat alueella tapahtuneen kauhistuttavan sorron. Museossa on useita perinteisten kuudennen piirin asuntojen virkistysmahdollisuuksia, ja vierailijoita rohkaistaan ​​uppoutumaan alueen synkkään historiaan.

Cape Town

Gay-baareja Kapkaupungissa

Kapkaupunki on ylivoimaisesti homoystävällinen, mikä tarkoittaa, että suurin osa kaupungin yöelämän paikoista on suosittuja homoväestön keskuudessa ja yritykset kohtelevat suojelijoita kunnioittavasti ja arvokkaasti seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä riippumatta. On kuitenkin olemassa useita gay-kohtaisia ​​baareja ja klubeja, joista suurin osa löytyy De Waterkantin alueelta.

Homo-yöelämän keskus ja yksi Kapkaupungin suosituimmista baareista on Naudanlihakakkuja. Campy, hauska ja vakava, Beefcakes isännöi pyörivää listaa Etelä-Afrikan kiihkeimmistä ja anteeksiantamattomimmista drag queeneista sekä maailmanluokan DJ:stä ja kabareeesittäjästä. Beefcakes on suunniteltu jäljittelemään tyypillistä 1950-luvun Miami Beach -klubia, ja se on loistava paikka lämmitellä suurta iltaa varten, napata gourmet-hampurilainen tai käydä drag-show'ssa herkullista cocktailia siemaillen. Muista kuitenkin tehdä varaus, et ehkä pääse sisään ilman sitä.

Kapkaupungin klubikohtaus on yhtä vilkas ja energinen kuin sen homoyhteisö, ja siellä on laaja ja monipuolinen valikoima paikkoja, jotka varmasti herättävät jokaisen homomatkailijan kiinnostuksen. Jotkut kaupungin parhaista homoklubeista sisältävät Pink Candy -yökerho ja StarGayzer.

Pöytävuori

Pöytävuori

Kapkaupungin ylle kohoava ja valtavan varjon luova Pöytävuori on upea ja kunnioitusta herättävä näky. Toisin kuin vuoren sortava siluetti, sen huippu on valtavan biologisen monimuotoisuuden alue, mikä ansaitsee sille paikan yhtenä maailman uudesta seitsemästä ihmeestä. Pöytävuoren muodostavalla 57 neliökilometrin alueella asuu 1470 XNUMX kukkalajia, joista monet ovat alueelle kotoperäisiä ja paikallisen ekologian olennaisia ​​osia.

Matkailijat pääsevät tähän laajaan luonnonpuutarhaan köysiradalla, joka on toiminut vuodesta 1929. Vuorelle matka kestää noin viisi minuuttia ja köysiradalta voi ihailla panoraamanäkymiä 360 astetta. Seikkailunhaluisille matkailijoille on myös useita vaellusreittejä ja polkuja, jotka kiipeävät ylös vuoren puolelle. Vaellukset kestävät tyypillisesti yhdestä kolmeen tuntia ja tarjoavat paljon rikkaamman kokemuksen tästä upeasta paikasta.

Kapkaupungin ylpeys

Kapkaupunki on ylpeä kuin kukaan muu. Viikon mittainen ja lukuisia tapahtumia, paraatteja ja juhlia sisältävä festivaali juhlii kaupungin valtavaa monimuotoisuutta. Pride-juhlat alkavat Kapkaupungin Pride Pink Partylla, ennen kuin neljän päivän juhlat alkavat kaupungin useissa homoelämän paikoissa. Parhaat paikat pride-tunnelmaan nauttimiseen ovat Crew-baarissa, The Prisonissa ja Zer021:ssä, joista vierailijat löytävät erilaisia ​​pride-keskeisiä tapahtumia.

Pride-juhlien aikana järjestetään useita kulttuuri- ja kirjallisuustapahtumia, kuten kaupungin kirjahylly, kokoelma Kapkaupungin LGBT+-väestön kirjallisia teoksia. Teokset eri genreissä ja pyrkivät kertomaan tarinoita LGBT+-ihmisistä kaupungissa ja heidän kokemuksistaan. Pride-festivaalin huipentuma on kuitenkin viimeisen päivän suuri paraati, jossa tuhannet LGBT+-kapkaupunkilaiset laskeutuvat kaduille marssimaan ylpeänä ja solidaarisesti.

Robbenin saarella

Kapkaupunki on hauska, eloisa ja täynnä energiaa, mutta kaikesta tämän kaupungin loistosta huolimatta tragediaa ja sortoa on yhtä paljon. Yksi Kapkaupungin tärkeimmistä paikoista on Robben Island - vankila, jossa Nelson Mandela ja muut apartheidin vastaiset aktivistit olivat vangittuna 18 vuodeksi poliittisten ja ihmisoikeustaistelujen huipulla Etelä-Afrikassa.

Matkailijat pääsevät vankilaan lautalla Kapkaupungin satamasta, ja matkoja järjestetään usein koko päivän. Retket ovat saatavilla kerran vankilassa, ja siellä asuvat oppaat tuntevat täysin saarten 500-vuotisen historian, joka kattaa useita ammatteja ja hetkiä, joilla on suuri poliittinen merkitys. Vierailijoille näytetään koko vankilakompleksi ennen kuin he saapuvat selliin, jossa Nelson Mandella vietti suurimman osan tuomiostaan. Kokemus taatusti liikuttaa ja inspiroi jokaista matkustajaa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Kapkaupungissa

Selaa valikoimaa retkiä Kapkaupungissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Cape Town matkaasi vartenHanki opas