Helsinki

Tekemistä Helsingissä

Tutustu Suomen pääkaupunkiin

Missään ei ole yhtä synonyymi sanalle "omituinen" kuin Helsinki, ja Suomen pääkaupunki on ollut edistyksellisen politiikan, designinnovaatioiden ja homokulttuurin linnake vuosisatojen ajan. Lukuisilla saarilla ja paljastumoilla sijaitsevassa kaupungissa on hämmästyttävä valikoima arkkitehtonisia tyylejä ja mestariteoksia, ja tiloja, kuten Musiikkitalon konserttisali, on usein luokiteltu yhdeksi maailman hienoimmista.

Helsingin kaupunkihajoaminen on täynnä upeita ravintoloita, museoita, kahviloita ja gallerioita, mutta kaupungin luonnonmaisema on yhtä kunnioitusta herättävä kuin ihmisen luoma maisema. Itämeren laaja erämaa on karua ja kesytöntä, ja siellä on tiheitä metsiä ja laajoja tasankoja. Kaupunki on viehättävin talvella, kun lumipeite syöksyy Helsingin joulutunnelmaan ja sen kaduille avautuu juhlamarkkinat.

Tom of Finlandin – kiistatta maailman vaikutusvaltaisimman homopornografisten kuvien tuottajan – kotikaupungissa Helsingissä on myös kokemusta upeista ihmisoikeuksista, ja sitä pidetään usein yhtenä, ellei parhaimpana paikkana olla LGBT+ maailmassa. Kun lisäät kasvavaan ja jännittävään homoelämään, Helsinki on jokaisen homomatkailijan pakollinen vierailukohde.

Helsinki

Suomenlinna

Suomenlinna käännettynä englanniksi "Suomen linnoitus", ja suurella kokollaan ja pitkällä historiallaan se on juuri sitä. Linnoitus kattaa useita saaria ja sijaitsee vain 20 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin satamasta. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1748, Helsingin ruotsin aikana, ja se suunniteltiin strategiseksi merkittäväksi kohteeksi sekä suojelemaan Helsinkiä ja Etelä-Suomea. Siitä lähtien useiden hallitusten, maiden ja hallitusten valloittamalla Suomenlinnalla on todella ainutlaatuinen ja kiehtova historia. Linnoitus on nyt Unescon maailmanperintökohde, joka suojelee sitä kehitykseltä ja tuholta.

Saaristo, jolla Suomenlinna sijaitsee, on yhdistetty joukko siltoja, ja saarilla on valikoima museoita ja gallerioita, jotka dokumentoivat linnoituksen ja Helsingin historiaa yleensäkin. Sivusto on ilmainen ja lauttamatka maksaa vain pientä maksua, joten Suomenlinnasta tulee edullinen, arvokas ja rikastuttava kokemus.

Helsinki

Gay-yöelämä Helsingissä

On vain sopivaa, että yhdessä maailman homoystävällisimmistä kaupungeista on myös intohimoinen, eloisa ja tuomitsematon homomaailma. Lukuisten homobaarejen, klubien ja risteilypaikkojen ansiosta Helsingin yöelämä on monipuolinen ja ylpeilee luovansa osallistavan ilmapiirin, joka toivottaa tervetulleeksi ihmiset eri puolilta LGBT+-yhteisöä. Suurin osa homojen yöelämän paikoista sijaitsee Kalliossa, päähomokaupunginosassa, mutta Punavuori on myös homokulttuurin keskus, joka houkuttelee enemmän varakkaita homomiehiä ja ympäröivillä varakkailla hipsterialueilla asuvia.

Bear Park Cafe on voittanut Suomen parhaan homobaarin palkinnot. Tapahtumapaikka avattiin aluksi pienenä kioskina ja on kehittynyt viimeisen kahden vuosikymmenen aikana paikallisen homoyhteisön sykkiväksi sydämeksi. Baarissa on todella monipuolinen LGBT+-yhteisö, ja sen vieraanvarainen ja osallistava tunnelma on yleinen Helsingin homojen paikoissa. Harvat laitokset ovat yhtä leiriytyneitä ja täynnä ylpeyttä kuin Bear Park Cafe, ja täällä järjestetään usein teematapahtumia, festivaaleja ja esityksiä, joten muista tutustua tähän eloisaan baariin matkasi aikana.

Helsinki

Tom of Finland

Tom of Finlandin kiihottava taide on ollut queer-yhteisön vapauden ja vapautumisen symboli 1950-luvulta lähtien. Tuolloin USA:n lait kielsivät homoeroottisten taideteosten tuotannon ja myynnin, ja tämän vuoksi Tom of Finlandin taustalla ollut Touko Laaksonen alkoi myydä taideteoksiaan miesten kunto- ja terveyskuvituksen varjolla. Kuvaukset uskomattoman lihaksisista miehistä, jotka pukeutuivat usein sotilasunivormuihin tai pyöräilynahoihin, lähes koomisen suurilla pullistumilla, osuivat valtavirtaan ja niistä tuli välitön menestys.

Laaksonen syntyi Helsingissä ja vietti suurimman osan elämästään kaupungissa opiskellessaan pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja tullessaan tunnetuksi paikallisyhteisössä. Nykyään kaupunkiin matkustavilla on ainutlaatuinen tilaisuus seurata hänen jalanjäljänsä, Tom of Finland Experience -opastetulla kierroksella, joka vierailee Laaksosen elämän tärkeissä paikoissa ja kertoo, kuinka hänen taiteensa vapautti sukupolvia homomiehiä.

Helsinki

Kauppatori

Helsingin keskustan itäpuolella sijaitseva Kauppatori on todennäköisesti ensimmäinen asia, jonka huomaat kun käyt kaupungin vanhassa kaupungissa. Markkinat ovat laatuaan Suomen tunnetuimmat, ja valtava kokonsa ja viehättävä tunnelmansa tekevät siitä yhden maailman vilkkaimpia ja aidoimpia. Paikallisen elämän keskus, Kauppatori, josta löydät kaikkea, mitä voit mahdollisesti toivoa, käsintehdyistä koruista ja antiikkiesineistä tuoreimpiin päivittäin pyydettyihin kalaihin ja luomuvihanneksiin. Kauppiaat tulevat ympäri aluetta myymään tavaroitaan, ja Kauppatorin osastoilta löydät vain sesongin tuotteita.

Vierailijoiden kannattaa ehdottomasti käydä Kauppahallissa, joka on toiminut vuodesta 1889 ja jossa on useita viehättäviä myyntikojuja, jotka on mallinnettu monilla alkuperäisillä piirteillä ja joissa myydään herkullinen valikoima suomalaista kahvia, kakkuja, leivonnaisia, keitettyä lihaa ja lisää. Sisäkauppahalli on hyvä paikka vierailla, jos lämpötila on erityisen alhainen. Kauppatorilla järjestetään useita tapahtumia ympäri vuoden, mukaan lukien Silakkamarkkinat, joita on pidetty täällä joka vuosi vuodesta 1743 lähtien, joten varmistaaksesi, ettet menetä mitään erityistä, tarkista, mitä torilla tapahtuu ennen vierailemassa.

Helsinki

Suunnittelualue

Helsinki nimettiin kansainväliseksi designpääkaupungiksi vuonna 2012, ja aivan kuten sen skandinaaviset naapurit, kaupunki on varteenotettava voima, kun puhutaan huippuinnovaatioista. 25 kadulla ja yli 200 rakennuksessa sijaitseva kaupungin design-alue on kompakti ja tiivistetty kokoelma Helsingin parhaita suunnittelijoita, studioita ja museoita. Hallitus edistää ja kannustaa aktiivisesti Design Districtin kukoistusta, ja sellaisena se on yksi kaupungin vauraimmista ja hoidetuimmista alueista ja ehdottomasti vierailun arvoinen.

Alueelta löytyy monia Suomen huippumuotoilustudioita ja muotitaloja, mutta yksikään ei ole yhtä kuuluisa kuin Marimekko. Yrityksen eloisat kuviot ja rohkeat värit nousivat maailmanlaajuiseen valokeilaan sen jälkeen, kun Jackie Kenndey teki talosta yhden ompelijoistaan ​​vuoden 1960 presidentinvaalien aikana. Täydellisen ja mukaansatempaavan ymmärryksen saamiseksi Helsinki Design Districtistä muista vierailla Designmuseossa, joka on yksi maailman vanhimmista museoista ja jossa on yli 75,000 100,000 esinettä ja XNUMX XNUMX piirustusta. Museo pyrkii luomaan vuoropuhelua vierailijoiden ja esillä olevien mallien välille.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Helsingin parhaat retket

Selaa valikoimaa yhteistyökumppaneidemme Helsingin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Helsinki matkaasi vartenHanki opas

Lisää Gay Helsinkiä