Gay Pride Madrid

Tekemistä Madridissa

Madrid on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista

Madrid on vertaansa vailla oleva kaupunki. Usein pohjoisen naapurin Barcelonan varjoon jäävässä kaupungissa vallitsee kulttuurinen rikkaus, jota kohtaa vain harvat kohteet. Maailmankuulujen taiteilijoiden historia, tunnetut kulinaariset kokemukset ja vahva suhde esittävään taiteeseen tekevät Madridista yhden planeetan mielenkiintoisimmista paikoista. Auringosta kylpevä ja upeaa arkkitehtuuria ylpeilevä kaupunki on ihanteellinen ympärivuotinen matkakohde.

Madridissa on myös vilkas LGBT+-yhteisö. Se on kosmopoliittinen kaupunki, jossa on niin paljon nähtävää. Voit elää hyvää elämää Madridissa samalla kun pääset nauttimaan suuren globaalin kaupungin kulttuurista dynamiikasta.

Kirkko Madridissa

Gay-baareja Madridissa

Madrid on yleisesti tunnettu yöelämästään, ja sen gay-paikat eivät eroa toisistaan. Kaupunki on Berliinin ja Lontoon kaltaisten pääkaupunkien ohella yksi Euroopan homoisimpia pääkaupunkeja. Kaupungin homojen yöelämän keskus on Chueca, vilkas ja vilkas kaupunginosa, joka on suosittu kaupungin luovien tekijöiden ja suunnannäyttäjien keskuudessa, koska siellä on paljon taidegallerioita ja putiikkeja vaateliikkeitä. Alueella on ärtyisä ja omituinen tunnelma, ja täältä löydät todennäköisesti Madridin parhaiten pukeutuneita asukkaita.

Madridissa on todella monipuolinen valikoima homojen yöelämän paikkoja perinteisistä pop-hymnejä soittavista baareista risteilyklubeihin, joissa on pimeähuoneita. Kaupungin paikallisilla on tapana mennä ulos vasta kello 10 jälkeen, ja suuremmilla klubeilla on kiire vasta puolenyön jälkeen. Jotkut Chuecan parhaista homo-yöelämän tarjouksista sisältävät LaKama, WeParty ja Maskuliininen, suurempia klubeja, jotka tulevat myöhemmin kiireisiksi ja houkuttelevat nuoria väkeä.

PASO on yksi Madridin suosituimmista homobaareista ja houkuttelee kaupungin nuorempaa homoväkeä suurella tanssilattiallaan, videonäytöillä ja houkuttelevilla baarimikoillaan. Klubissa on myös pimiöalue - erittäin suosittu risteilykohde. PASO on erittäin suosittu viikonloppuiltaisin, mutta myös arkisin klubi on vilkas ja kiireinen paikka.

Madridissa on myös hyvä valikoima lesbobaareja, mukaan lukien Fulanita de Tal ja Paeta. Lue lisää: Lesbobaareja Madridissa.

Madrid

Prado

16-luvulla Espanja oli maailmanlaajuinen suurvalta, jolla oli valtava imperiumi. Monet tämän ajanjakson hallitsijoista olivat innokkaita taiteenkeräilijöitä ja todisteita Espanjan kultakaudesta voidaan havaita Pradon laajassa kokoelmassa. Tämän Madridin taiteen historiallisen arvostuksen ansiosta kaupungissa on nyt yksi maailman hienoimmista ja laajimmista kokoelmista, ja siellä on useita maailmanlaajuisesti tunnustettuja gallerioita ja museoita. Prado on ollut avoinna yli 200 vuotta ja tunnetaan laajasta eurooppalaisten maalarikokoelmastaan.

Vaikka Espanja menetti ajan myötä poliittisen asemansa, se jatkoi globaalin kulttuurin muovaamista taiteen kautta. Museon pysyvään kokoelmaan kuuluu myös joukko teoksia taiteilijoilta ympäri Eurooppaa, kuten Goya, Rembrandt, Bosch ja Titian. Yksi Pradon arvostetuimmista ja suosituimmista kokoelmista on Goya's Black Paintings, sarja teoksia, jotka dokumentoivat ja heijastavat taiteilijoiden levotonta mielentilaa ja synkkää näkemystä ihmiskuntaan. Kuvat ovat silmiinpistäviä, pelottavia ja toisinaan järkyttäviä, ja ne ovat todellinen tulkinta hänen kokemistaan ​​myrskyisistä ajoista.

Madrid

Grand Via

Nykyään Madridin kuuluisin katu, Gran Via, oli merkittävä ja vallankumouksellinen kehityskulku, kun se valmistui vuonna 1929. Kadun rakentamiseen sisältyi 300 rakennuksen ja 50 kadun purkaminen, ja rakentaminen kesti useita vuosikymmeniä. Nykyään Gran Via on Madridin kosmopoliittinen sydän, ja se tunnetaan vilkkaasta yöelämästään, huippuluokan kaupoista ja kahviloistaan. Katu on rakennettu perinteiseen 20-luvun tyyliin, ja uhkaava Metropolis-rakennus on yksi tunnetuimmista Madridin siluetissa.

Kaupungin viihteen ja kulutuksen keskuksena tällä ikonisella kadulla ei ole pulaa tekemistä. Elokuvateatterilla on suuri rooli espanjalaisessa taidekulttuurissa, ja Gran Vian varrella on lukuisia paikkoja, joissa esitellään erilaisia ​​elokuvia. Alue on myös loistava paikka maistella monia herkkuja, joista Madrid on niin tunnettu. Katu on täydellinen paikka istua myöhään illallisella samalla, kun ihmiset katselevat yhdestä monista Gran Vian jalkakäytäville levittävistä baareista.

Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguelissa on valtavat lasi-ikkunat ja kaunis jugend-arkkitehtuuri, joten sinun ei pitäisi missata. Tori on yksi kaupungin suosituimmista historiallisista maamerkeistä, ja se juontaa juurensa vuoteen 1916, jolloin se rakennettiin sisämarkkinaksi kauppiaille ja kioskien pitäjille.

Nykyään tuoretuotteisiin panostetaan vähemmän, ja markkinat toimivat nyt herkullisten ruokailuelämysten keskuksena pienistä lautasista ja tapaksista suurempiin lautasiin ja maistelumenuihin.

Mercado de San Miguel on täydellinen paikka, jos etsit nopeaa välipalaa aidolta ja vakiintuneelta paikalta. Jos haluat suuremman ja perinteisemmän markkinakokemuksen, suuntaa Mercado de Maravillasiin, jossa on yli 200 kioskia, jotka myyvät lähialueen ja Espanjan tuoreimpia ja luomutuotteita.

Flamenco Tablaos

Vaikka flamencotanssi ei ole peräisin Madridista, sillä on pitkä ja vakiintunut historia kaupungissa. Flamenco sai alkunsa kansanmusiikkina Etelä-Espanjassa 19-luvulla ja on nyt kasvanut täydelliseksi taidemuodoksi. Paras paikka katsoa flamenco-esitys on yksi Madridin Tablaosista, jotka on suunniteltu erityisesti tällaisten tapahtumien järjestämiseen. Tablaossa voit nauttia hienosta viinistä ja herkullisesta ruoasta kaupungin tunnetuimpien tanssijoiden kuullen ja kuullen.

Tablao-paikat ovat täydellinen paikka valita kaksi elämystä matkasuunnitelmastasi, ja tarjolla on valikoima espanjalaisia ​​herkkuja, kuten sika ja friteerattu leipä, sekä kaupungin intohimoisimpia ja eloisimpia flamencoja.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Madridissa

Selaa valikoimaa retkiä Madridissa kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Madrid matkaasi vartenHanki opas