Mexico City - Kuolleiden päivä

Tekemistä Mexico Cityssä

Mexico City sisältää monia

Meksikon ja Etelä-Amerikan toiseksi suurimman kaupungin pääkaupunki Mexico City on eloisa ja vauhdikas kulttuurien, historian ja taiteen sulatusuuni. Kaupungin kaduilla on todisteita lukemattomista globaaleista vaikutteista, jotka ovat muokanneet sen modernia identiteettiä muinaisesta atsteekkien infrastruktuurista Espanjan siirtomaavallan aikaan. Mexico City on myös maan pääasiallinen teollisuuden, rahoituksen ja muodin toimipaikka ja yksi maailman vierailluimmista kaupungeista.

Viimeaikaiset parannukset LGBT+:n oikeuksissa ja hitaasti lisääntyvä homoelämä ovat tehneet Mexico Citystä suositun kohteen homomatkailijoiden keskuudessa viime vuosina. Vaikka askeleita tehdään oikeaan suuntaan, täällä oleva homoyhteisö on yleensä huomaamaton, mutta ei vähemmän intohimoinen.

Gay Mexico City

Gay-baareja Mexico Cityssä

Suurin osa Mexico Cityn homo-yöelämän paikoista löytyy Zona Rosasta ja sen ympäristöstä, kaupunginosasta, jossa on paljon LGBT+-väestöä ja jossa on erillinen mutta vilkas homoelämä. Meksiko on maana edelleen melko konservatiivinen, joten Mexico Cityn gay-baarit ja -klubit toimivat yleensä hienovaraisemmalla puolella, ja vaikka tapahtumapaikat eivät ole piilossa, niillä ei todennäköisesti ole sateenkaarilippuja, jotka peittävät ulkoa.

Sijaitsee Zona Rosan sydämessä ja kattaa kolme tilavaa kerrosta, jokaisessa tasossa Poikabaari on oma tunnelmansa ja tyylinsä, mikä antaa sinulle paljon fiilejä, joista valita. Klubin kohokohta on kuitenkin iltaisin esiintyvät drag queenit, go-go-tanssijat ja kabaree-esiintyjät. Boy Bar on yksi ainoista vain miehille tarkoitetuista paikoista Mexico Cityssä, ja se noudattaa tiukasti sisäänpääsykäytäntöjään, joten kun olet sisään, olet mukana.

Tomin nahkabaari on toiminut instituutiona Mexico Cityssä vuosikymmeniä ja palvelee kaupungin homoväestön kierompaa puolta. Baari on vakiintunut ja rakastettu paikka, joka on heti tunnistettavissa vankityrmämäisen sisustuksen ja teollisen tunnelman ansiosta. Tom's tarjoaa laajan valikoiman mukavuuksia, kuten pimiöhuoneen ja televisiot, jotka suoratoistavat rajuja aikuisten elokuvia.

Gay Group Trip Meksikon kulttuurikierros

Meksikon puisto

Vuonna 1927 rakennettua Parque Mexicoa pidetään yhtenä kaupungin kauneimmista, rauhallisimmista ja menestyneimmistä kaupunkipuutarhoista. Puisto sijaitsee Condesassa, Mexico Cityn alueella, joka tunnetaan säilyneestä art deco -arkkitehtuuristaan, komeista kartanoistaan ​​ja hipsteritunnelmasta. Yhdeksän hehtaarin puisto on täynnä suihkulähteitä, leikkipaikkoja, veistoksia ja installaatioita, jotka kaikki ovat koettavissa mutkaisten polkujen ansiosta, jotka mutkittelevat tämän rauhallisen paratiisialueen ympärillä.

Vehreän Condesan art deco -ympäristö ulottuu itse Parque Mexicoon, ja siinä on useita suunnittelun piirteitä, jotka ovat tyypillisiä 1920- ja 30-luvuilla suositulle tyylille. Yksi puiston tärkeimmistä nähtävyyksistä on hienostunut ja koristeellinen kellotorni. Teräksestä valmistettu ja silmiinpistävän sinisellä maalattu kellotorni on yksi suosituimmista art deco -rakenteista Mexico Cityssä, ja se on monimutkainen esitys aikakauden suunnittelusta ja kekseliäisyydestä.

Zona Rosa

Zona Rosa tarkoittaa vaaleanpunaista vyöhykettä ja on yllättäen Mexico Cityn merkittävin homoalue. Naapurusto on luovuuden, monikulttuurisuuden ja vapautumisen keskus, joka tunnetaan pitkäaikaisesta korealaisesta yhteisöstään ja suuresta LGBT+-väestöstä. Alue on myös merkittävä turistikohde yöelämän ja viihdepaikkojen tiheän keskittymisen vuoksi.

Zona Rosan homoelämän keskipiste on Calle Amberes, naapuruston pääkatu. Amberesissa on tiheästi keskittynyt valikoima homoklubeja, baareja ja ravintoloita, ja näiden paikkojen suojelijoita voidaan usein nähdä valuvan jalkakäytävälle kiireisinä iltoina. Zona Rosa symboloi Mexico Cityn kiihkeämpää puolta, ja se on ollut rikkomusten keskus vuosikymmeniä. Vielä nykyäänkin tapahtuu jotakin tämän eklektisen kaupunginosan joka kolkassa.

Xochimilco

Maailmanperintökohde ja naapurusto, toisin kuin mikään muu, Xochimilco on yksi Mexico Cityn kauneimmista ja kiehtovimmista osista. Tämä ainutlaatuinen alue tunnetaan parhaiten muinaisesta kanavajärjestelmästään, jonka atsteekit rakensivat 14-luvulla. Kanavat ovat leveitä ja leveitä, reunustavat mehukasta kasvillisuutta ja ovat edelleen tärkeä osa paikallista taloutta. Xochimilcoa käytettiin alun perin tavaroiden siirtämiseen siirtokunnille ja maatiloille ja sieltä pois, mutta nykyään Xochimilco on suosittu turistikohde.

Naapuruston leveät vesiväylät ovat nykyään Trajinera-perinteisten meksikolaisten vesikulkuneuvojen käytössä, jotka ovat tasapohjaisia ​​ja rakenteeltaan yksinkertaisia. Nykyään Trajineraa käyttävät pääasiassa risteilyyhtiöt, jotka kuljettavat sinut kanavia pitkin ylös ja alas maksua vastaan. Tämä on loistava tapa kokea naapurusto, koska kanavan rannat ja rantakasvit ovat täynnä villieläimiä ja luontoa.

Catedral Metropolitana

Harvat kuvat symboloivat yhtä välittömästi Mexico Cityä kuin Catedral Metropolitana, Etelä-Amerikan suurin katedraali ja 300 vuotta kestänyt rakennusprojekti. Yksi merkittävimmistä ja tärkeimmistä paikoista koko Meksikossa, katedraali on massiivinen, sen pituus on 109 metriä ja leveys 59 metriä. Suuri osa sisustuksen kaiverruksista ja taiteesta on tehty kullalle, mikä luo todellisen ylellisyyden ja voiman arkin.

Rakentaminen aloitettiin vuonna 1573 ja jatkui koko siirtomaa-ajan. Kun astut sisään Catedral Metropolitanaan, heti tunnistettavissa oleva piirre on kaunis ja kullalla kullattu alttari. Tämän monimutkaisen kohteen juurella on usein palvojien rivi, ja vierailijat ovat tervetulleita tekemään niin, kun messua ei tapahdu.

Mexico City · Hotellit

Coyoacán

Coyoacanin vehreät kadut ovat vuosikymmenten ajan olleet vastakulttuurin ja luovuuden linnake, tarjoten suojaa joillekin historian vaikutusvaltaisimmista taiteilijoista ja edistänyt kapinan ja vallankumouksen henkeä. Tunnetuimpia Coyoacanin palkittavia henkilöitä ovat Diego Rivera, Frida Kahlo ja Leon Trotsky, joilla kaikilla kolmella on nyt museoita kodeissaan alueella. Alue pysyi itsenäisenä pitkälle 20-luvulle ennen kuin se sulautui muuhun Mexico Cityyn.

Nykyään naapurusto on rauhallinen ja hiljainen paikka kaupungissa, vaikka se on yksi vierailluimmista. Kadut ovat täynnä pieniä kahviloita, kirjakauppoja, museoita ja toreja, ja siellä on myös muutamia erityisen merkittäviä instituutioita, kuten Museo de Frida Kahlo ja Los Coyotes Zoo.

Kuolleiden päivä

Joka vuosi lokakuusta marraskuuhun ihmiset kaikkialla Meksikossa juhlivat Dias de los Muertosin muinaisia ​​perinteitä - kuolleiden päivää. Festivaalilla perheet luovat sarjan pyhäkköjä ja kunnianosoituksia, lausuvat runoutta ja novelleja sekä kävelevät karnevaaleissa osana perinteitä, jotka voidaan yhdistää kuolleiden läheisten kutsumiseen ja heidän elämänsä muistamiseen. Dias de los Muertosin julkiset mielenosoitukset ovat yleensä äänekkäitä, värikkäitä ja energisiä.

Vuodesta 2016 lähtien Mexico City on järjestänyt vuosittain Day of the Dead -paraateja, joihin on osallistunut elävää musiikkia, suuria tanssiryhmiä, värikkäitä pukuja ja vaikuttavia kellukkeita. Tapahtuma on jatkuvasti suosittu, ja se houkuttelee vuosittain yli 250,000 XNUMX ihmistä. Festivaalin aikana ympäri Mexico Cityä löytyy erilaisia ​​tapahtumia ja juhlia, joita ei pidä hukata.

Museo Soumaya

Maasta kohoava Museo Soumaya on geometrisen muotoilun valtava näyte. Museo on nimetty perustajan vaimon mukaan, ja se on yksi silmiinpistävimmistä siluetteista Mexico Cityn horisonissa. Läheisen arkkitehtuurin vastakohtana Museo Soumayassa on yli 66,000 XNUMX teosta pysyvässä kokoelmassa ja se kertoo XNUMX vuosisadan taiteesta, kulttuurista ja historiasta.

Museo Soumaya, jota pidetään usein yhtenä maailman hienoimmista 20-luvun länsimaisten taidemaalarien teosten kokoelmista, on Meksikon suosituin ja suosituin museo. Museossa, joka on omistettu esittelemään maan parhaiden maalareiden ja kuvanveistäjien kykyjä, on myös laaja kokoelma meksikolaisia ​​taiteilijoita, kuten Diego Rivera ja Rufino Tamayo.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Mexico Cityssä

Selaa valikoimaa retkiä Mexico Cityssä kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Mexico City matkaasi vartenHanki opas