Mumbai

Tekemistä Mumbaissa

Mumbai on kaupunki kuin mikään muu

Mumbai on megakaupunki. Se on Intian suurin kaupunki, ja siellä asuu hämmästyttävät 21 miljoonaa ihmistä. Yksi planeetan tiheimmin asutuista kaupungeista, Mumbai on kuuluisa ympäri maailmaa nopeasta elämäntahdistaan ​​ja kaoottisesta tunnelmastaan ​​– kaupunki on täydellinen hyökkäys aisteille, ja juuri tämä tekee siitä niin erityisen. Valtavan kulttuurisen rikkauden paikka, todisteita Mumbain rikkaasta historiasta voi havaita joka kadulla ja joka kulman takana.

Mumbai on yksi maailman nopeimmin kehittyvistä kaupungeista, ja siitä on nopeasti tulossa globaali suurvalta, jolla on historian suurin demokratia ja nopeasti kasvava rahoitussektori. Vuosikymmenten ajan kansainvälisten matkailijoiden parvet ovat tehneet matkan Mumbaihin, ja viime vuosina LGBT+-matkailu kaupunkiin on tulossa suositummaksi. Intian liberaalisin kaupunki ja alueen suurimman homoelämän koti Mumbai on loistava kohde kaikille homomatkailijoille.

Intia

Intian portti

Gateway of India rakennettiin vuonna 1911 juhlimaan ensimmäisen brittiläisen hallitsijan saapumista Intiaan, mutta kuningas Yrjö V:n saapuessa kaari ei ollut vielä valmis, ja sen tilalle pystytettiin pahvirakenne. Basalttirakennus valmistui lopulta vuonna 1924, ja sitä ylistettiin yhdeksi maan hienoimmista arkkitehtuurin teoksista. Itsenäisyystaistelun jälkeen vuonna 1948 Intian portti oli myös viimeisten maasta lähteneiden brittijoukkojen lähtöpaikka.

The Gateway of India -hotellin keskeinen sijainti tarkoittaa, että monet kaupungin muut suosituimmat turistinähtävyydet ovat myös lähellä, mukaan lukien Elephanta Island. Rakenne on sijoitettu suureen avoimeen tilaan, mikä tarkoittaa, että kiireisinäkin päivinä on tilaa tutkia ja löytää holvikäytävä, ja lähellä oleva Intian valtameri tarjoaa lempeän tuulen paikan halki.

Chhatrapati Shivaji -pääte

Kun Chhatrapati Shivaji Terminus rakennettiin vuonna 1878, se suunniteltiin yhdistämään sekä Intian perinteiset arkkitehtoniset tyylit että Britanniassa tuolloin suosittuja goottilaisia ​​viktoriaanisia siluetteja. Chhatrapati Shivaji Terminus, jota pidetään usein yhtenä maailman parhaista toimivista rautatieasemista, on koristeellisen ja hienostuneen käsityötaidon mestariteos, jonka valmistuminen kestää 10 vuotta. Aseman liioiteltu ja ylivoimainen suunnittelu teki siitä kansainvälisen vaurauden ja poliittisen vallan symbolin.

Nykyään Unescon maailmanperintökohde on edelleen tärkeä liikennekeskus Mumbaille, sillä siellä on 18 laituria ja lähteviä junia Intiassa ja sen ulkopuolella. Vaikka Chhatrapati Shivaji Terminus on toimiva asema, se on myös yksi kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä, jossa vierailee vuosittain tuhansia matkustajia. Sinänsä asema voi olla erittäin täynnä ruuhka-aikoina, joten pyri välttämään vierailua kaupungin ruuhka-aikoina.

Gay-baareja ja klubeja Mumbaissa

Mumbai on koti maan suurimmalle ja vakiintuneelle homoskenelle, joka on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa alueen homopääkaupunkina, ja sen kaduilta löytyy roiskeita homobaareja ja -klubeja. Vaikka Intia on kehittynyt räjähdysmäisesti viime vuosina, maan perinteinen kulttuuri on edelleen hyvin konservatiivinen, ja vaikka Mumbaissa on homoelämä, se ei heijasta kaupungin asukkaiden luovuutta ja monimuotoisuutta.

Mumbain homoyöelämä keskittyy muutamien vakiintuneiden homoystävällisten paikkojen ympärille, ja Mumbain homoryhmät järjestävät usein yksittäisiä tapahtumia ja klubiiltoja, joita mainostetaan paikallisesti ja sosiaalisessa mediassa. Pelastustähti on yksi kaupungin ainoista klubeista, joka isännöi kuukausittaisia ​​tanssijuhlia, jotka ovat suosittuja LGBT-yhteisön keskuudessa. Salvation Starin juhliin on yleensä paljon osallistuja ja päivämäärät löytyvät helposti netistä.

Elefantan saari

10 km:n päässä Intian portista ja suojassa Mumbain satamassa, Elephanta Island on yksi Mumbain suosituimmista turistinähtävyyksistä. Rehevällä ja tiheästi kasvillisella saarella on useita muinaisia ​​temppeleitä, joista merkittävin on Elephanta Cave Temples. Temppelien arvioidaan olevan noin 2000 vuotta vanhoja, ja ne kertovat sekä hindu- että buddhalaisesta kulttuurista kaupungissa ja toimivat tärkeänä paikkana sekä uskonnon että matkailun kannalta. Saarelle pääsee helposti Mumbaista tunnin lautalla, joka on kohtuuhintainen ja yleensä mukava matka.

Elephanta Islandilla asuu noin 1,200 14 ihmistä, jotka asuvat sen pienissä kylissä ja ansaitsevat elantonsa myymällä matkamuistoja, välipaloja ja juomia joka päivä saapuville turisteille. Luolatemppeleitä löytyy kahdesta paikasta, joista merkittävin on Suuri luola, temppelikompleksi, jonka uskotaan olleen hindujen palvontapaikka XNUMX-luvulle asti. Luolat ovat tilavia ja niiden avoimista eteistä on upeat näkymät Intian valtamerelle – eli klaustrofobisten ei pitäisi tuntea olevansa loukussa. Elephanta Island on täysin ainutlaatuinen ympäristö ja jyrkkä kontrasti Mumbain hälinalle - väistämätön näky ja rauhallinen tyyneyden paikka.

Mumbai

Chorin basaari

Chor Bazaarilla on yksi kiehtovimmista historiasta kaikista Mumbain merkittävistä paikoista. Markkinat ovat olleet yli 150 vuoden ajan kaupankäynnin keskus ja paikallisyhteisön keskus. Chor Bazaar tunnettiin alun perin nimellä Shor Bazaar, mikä tarkoittaa "meluisaa markkinaa", mutta brittiläinen sanan väärinääntäminen tarkoitti, että "Shor" muuttui "Chor". Markkinaa ympäröivä alue oli suuren osan sen olemassaolosta köyhyyden ja rikollisuuden pesäke, ja varastettuja tavaroita myytiin usein täällä, mikä ansaitsi sille lempinimen "varkaiden markkinat".

Paras tapa päästä Chor Bazaariin on Mutton Streetin kautta, joka on äänekäs ja kaoottinen tie, jolle on ominaista murenevat rakennukset ja raskas liikenne. Vaikka alue voi toisinaan olla ylivoimainen, se on yleensä turvallinen. Yksi basaarin kohokohdista on laaja ja monipuolinen valikoima kauppoja, jotka myyvät käsintehtyjä ja koristeellisia rihkamaa. Suosituin materiaali on pronssi ja monet myytävät tavarat pinnoitetaan tai muotoillaan metallilla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Parhaat matkat Mumbaissa

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Mumbaissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Mumbai matkaasi vartenHanki opas