Tekemistä New Yorkissa

Tekemistä New Yorkissa

Amerikan suurimman kaupungin kohokohdat - Big Apple

New Yorkissa ei ole pulaa tekemistä. Voit viettää elämäsi isoa omenaa tutkimalla. Kannattaa tutustua joihinkin klassisiin turistinähtävyyksiin. Niihin kuuluu joitakin maailman ikonisimpia maamerkkejä, kuten Empire State Building ja MET Museum.

Voit saada suuren kulttuurin korjauksen New Yorkissa, syödä upeaa ruokaa, tehdä ostoksia putoamiseen asti ja juhlia koko yön. Sitä sanotaan syystäkin maailman jännittävimmäksi kaupungiksi. Kuten legendaarinen queer-kirjailija Quentin Crisp sanoi: "Sillä hetkellä kun näin New Yorkin, halusin sen."

Times Square

Se on erittäin turisti, mutta se on pakollinen. New Yorkin asukkaat ovat usein ylpeitä Times Squaren välttämisestä. Se kuitenkin vangitsee jotain New Yorkin olemuksesta. Kaikki mahtavuus ja jännitys. Kun katsot pilvenpiirtäjiä ja vilkkuvia mainostauluja, tiedät todella olevasi New Yorkissa.

Times Square oli aiemmin hieman ärtyisä. Saatat törmätä aikuisten viihdekauppoihin ja katuhustlereihin. Rudi Giuliani valvoi nopeaa gentrifikaatioprosessia 90-luvulla ja siivosi roskan. Jotkut kiittävät häntä hänen ponnisteluistaan, toiset näkevät sen kulttuurisena vandalismina. Joka tapauksessa New York on kaupunki jatkuvan muutoksen tilassa. Se tekee siitä niin jännittävän. Piditkö siitä tai eivät, Times Square on paikka, josta voit aloittaa New Yorkin seikkailusi.

Times Square

broadway

Voit kävellä Broadwaylle Times Squarelta. New Yorkin legendaariseen teatterialueeseen kannattaa tutustua päivän aikana. Näet tärkeimmät teatterit ja uusimpien näytelmien mainostaulut. New Yorkissa on kiistatta maailman suurin teatterielämä.

Broadway on erittäin kilpailukykyinen. Huono arvostelu New York Timesissa avajaisiltana voi upottaa tuotannon ja monien unelmat viemäriin. Mutta jos esitys iskee - New Yorkin ilmaisua käyttäen - niin suuri ja hyvä jonottaa tähden pukuhuoneen ulkopuolella.

Sinun pitäisi nähdä vähintään yksi Broadway-esitys, kun olet New Yorkissa. Se on perinne. Broadway-esitykset ovat auttaneet muovaamaan amerikkalaista kulttuuria.

Kaupunkiseikkailut

New Yorkin homobaarit

New Yorkissa on yksi maailman parhaista homoskeneistä. Suurin osa New Yorkin homobaareista ja klubeista löytyy Hell's Kitchenistä, joka on yksi Manhattanin ikonisista kaupunginosista. Olemme koonneet syvemmälle opas Hell's Kitchenin homoelämään niille, jotka haluavat viettää siellä enemmän aikaa.

Greenwich Villagessa ja East Villagessa on myös homokohtauksia. Ehdoton välttämättömyys on Stonewall Inn, Amerikan legendaarisin homobaari ja homojen vapautusliikkeen syntypaikka.

Brooklynin homobaarit ovat myös mukana jatkuvasti kasvavassa homoskenessä. Tästä New Yorkin osasta on tullut hipsterien paratiisi. Se on erittäin trendikäs ja asuu monille New Yorkin LGBT+-asukkaille. Lue lisää: Homoopas Brooklyniin.

Homopari New Yorkin Central Parkissa

Central Park

Central Park on laaja puisto aivan Manhattanin sydämessä. Se on bukolinen paratiisi suuressa, vilkkaassa kaupungissa. Kaikissa New Yorkiin sijoittuvissa elokuvissa on vähintään yksi kohtaus Central Parkissa. Siitä on tullut kaupungin symboli. Se on myös nostanut sitä ympäröivän kiinteistön arvoa. Löydät joitain maailman kalleimmista koteista, joista on näkymät puistoon. Löydät myös Dakota Buildingin, jossa John Lennon kohtasi kauhean loppunsa.

Keskuspuistoon tutustuminen on ilmaista. Muista käydä kävelyllä. Central Park on 843 hehtaarin kokoinen, ja se houkuttelee vuosittain yli 40 miljoonaa kävijää. Central Park tunnetaan New Yorkin keuhkoina.

Metropolitan Museum of Art New York LGBT

MET-museo

Yksi maailman suurimmista museoista, MET on yhtä kuuluisa Anna Wintourin vuotuisesta gaalasta kuin sen sisältämästä korvaamattomasta taiteesta. Julkkismaailman korkeimmat joukot osallistuvat MET-gaalaan ja sytyttävät sosiaalisen median asuillaan. Kutsuminen on merkki kohonneesta sosiaalisesta asemasta. Kutsumatta jättäminen on muistutus siitä, ettet asu korkean yhteiskunnan ylempien ryhmien joukossa.

MET esittelee 5000 vuoden kulttuuria ja historiaa. Voit liittyä opastetulle kierrokselle ja nähdä joitain kohokohdista. Voit myös keskittyä yhteen tiettyyn kiinnostavaan alueeseen, kuten egyptiläiseen taiteeseen. Voit viettää elämäsi MET:iin tutustuen.

Empire State Building

Art decon kohokohta - kirjaimellisesti. Empire State kohoaa New Yorkin yllä. Se rakennettiin 1930-luvun alussa ja siitä on tullut synonyymi New Yorkille. Empire State on pohjimmiltaan maailman kuuluisin toimistorakennus. Se on pakko nähdä, kun olet New Yorkissa.

Kerroksia on 103. Se on erittäin iso. Voit nousta hissillä ylempiin kerroksiin ja nauttia panoraamanäkymistä kaupunkiin. Se houkuttelee vuosittain noin neljä miljoonaa kävijää. Se on äänestetty Amerikan suosikkiarkkitehtuuriteokseksi.

9/11 Muistomerkki ja museo

New Yorkin synkin luku alkoi 9. Kaikki muistavat missä he olivat, kun uutinen julkaistiin. Hyökkäys tappoi 11 2001 ihmistä. Voit vierailla muistomerkillä World Trade Centren paikalla. Kaikkien henkensä menettäneiden nimet on kaiverrettu muistomerkille. Se avattiin 2,997 hyökkäyksen 09. vuosipäivän kunniaksi.

Muistomerkkialtaat ovat kukin lähes hehtaarin kokoisia. Yhdessä ne muodostavat Pohjois-Amerikan suurimmat ihmisen tekemät vesiputoukset. Altaat sijaitsevat Pohjois- ja Etelätornien aikoinaan paikalla.

Staten Islandin lautta

Euroopassa voi olla ilmainen terveydenhuolto, mutta newyorkilaisilla on ilmainen lautta New Yorkin ja Staten Islandin välillä. OK, ilmainen terveydenhuolto saattaa olla parempi, mutta tämä lautta on ikoninen. Jotkut sanoisivat, että Staten Island itsessään ei ole, joten voit aina suunnata suoraan takaisin Big Appleen. Kyse on pikemminkin näkymien ihailusta ja lautta purjehtii sataman yli ja ohittaa Vapaudenpatsaan.

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas

Tuo minulle nälkäinen, väsynyt ja köyhä. Ranskalaiset lahjoittivat Vapaudenpatsaan amerikkalaisille. Se lähetettiin muistoksi liittoumasta, jonka ranskalaiset solmivat Amerikan kanssa Amerikan vallankumouksen aikana. Ilman Ranskan tukea britit olisivat voineet voittaa amerikkalaiset vallankumoukselliset, ja historia olisi voinut saada aivan toisenlaisen käänteen.

Voit vierailla Vapaudenpatsaalla ja Ellis Islandilla. Koko kiertueen tekemiseen pitäisi mennä puoli päivää. Lauttajonot Liberty Islandille voivat olla pitkiä, joten saavu ajoissa. Se on erittäin suosittu New Yorkin nähtävyys. Mutta muista, voit myös purjehtia sen ohi ja ottaa kuvan Staten Islandin lautalla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat New Yorkissa

Selaa valikoimaa yhteistyökumppaneidemme retkiä New Yorkissa ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in New York City matkaasi vartenHanki opas