Phnom Penh

Phnom Penh – nähtävää ja tehtävää

Phnom Penh on kaupunki, jolla on hyvin ainutlaatuinen historia

Phnom Penh on Kambodžan pääkaupunki. Vaikka Phnom Penhillä on pitkä historia, se ei ole aina ollut Kambodžan pääkaupunki. Se perustettiin vuonna 1372 ja toimi hetken pääkaupungina Angkorin kukistumisen jälkeen. Siitä tuli jälleen pääkaupunki 19-luvun puolivälissä Ranskan siirtomaavallan aikana.

Siellä kannattaa käydä, ja siellä on paljon tekemistä. Se on ylivoimaisesti suurin kaupunki Kambodžassa. Sinun pitäisi viettää täällä vähintään päivä, mutta tarvitset todella kolme päivää tehdäksesi sen oikeuden. Mekong-joen varrelta löydät munkkeja kaapuissa, vilkkaita toreja ja kohoavia kultaisia ​​buddhoja. Se on myös hyvin moderni kaupunki. Odotettavissa paljon äänekkäitä autoja ja moottoripyöriä. Löydät Kambodžan parhaan yöelämän Phnom Penhistä. Löydät myös brutaalin punaisten khmerien aikakauden arvet. Kaupunki on noussut tuhkasta 1970-luvun synkimmän luvun jälkeen.

Phnom Penh

Kuninkaallinen palatsi ja hopeinen pagodi

Tämä on Kambodžan kuninkaan virallinen koti ja se on riittävän suuri. Kuninkaallinen läsnäolo vaatii vaatimattomuutta, joten varmista, että ylävartalosi ja polvisi ovat peitettyinä. Palatsin rakentaminen valmistui vuonna 1866. Se rakennettiin ranskalaisten suojeluksessa. Se rakennettiin uudeksi kuninkaallisten asuinpaikaksi, kun Khmerian kuningas päätti siirtää pääkaupungin Oudongista Phnom Penhiin. Jos sininen lippu liehuu, se tarkoittaa, että kuningas on asunnossa.

Koska kuninkaallinen perhe asuu edelleen täällä, et voi vierailla kaikissa rakennuksissa. Kannattaa kuitenkin käydä. Puutarhat todella sopivat kuninkaalle. Voit vierailla Throne Hallissa, Napoleon-paviljongissa ja hopeapagodissa. Jälkimmäisestä löydät Smaragdibuddhan temppelin. Tämä on historiallinen temppeli, jossa kannattaa käydä, koska se on yksi ainoista, jotka selvisivät punaisten khmerien synkistä päivistä. Näet itse Emerald Buddhan katossa.

Wat Phnom

Wat Phnom

Wat Phnom rakennettiin vuonna 1372 kaupungin ainoalle kukkulalle. Legendan mukaan Lady Penh löysi buddha-patsaita, jotka Mekong-joki oli huuhtoutunut. Tästä Kambodžan pääkaupunki on saanut nimensä. Phnom Penh tarkoittaa "Penhin kukkula".

Näet istuvan Buddhan pyhäkössä. Portaat johtavat pääpagodiin. Sisältä löydät upeita taideteoksia seinillä ja pyhiä seinämaalauksia. Koska legenda Lady Penhistä ja Wat Phnomista on kaupungin perustajalegenda, se on vierailun arvoinen. Paluumatkalla alaspäin voit vierailla pyhäköä ympäröivissä hoidetuissa puutarhoissa.

Kambodžan kansallismuseo

Tämä on Kambodžan tärkein museo. Löydät vuosituhannen arvosta kambodžalaista taidetta ja historiaa. Ensimmäinen asia, jonka näet, on Vishnu-patsas. Siellä on laaja kokoelma esi-angkorilaista taidetta, joka juontaa juurensa 8-luvulta. Näet muinaisia ​​hindujen jäänteitä, kuten 1,500 vuotta vanhan kahdeksankätisen Vishnun. Museossa on myös paljon keramiikkaa – mikään museo ei ole täydellinen ilman vanhoja ruukkuja!

Kambodza

Gay-baarit Phnom Penhissä

Vaikka Phnom Penhissä on homokohtaus, se on erittäin huomaamaton. Varsinkin viime vuosina sen jälkeen, kun hallitus on hillinnyt homoja. Se on paljon helpompaa LGBT+-matkailijoille Kambodžassa kuin paikallisille. Vaikka kulttuuri on laajalti suvaitsevainen, homoseksuaalisuus on tabu. Toisaalta, niin myös seksi yleensä. Julkinen kiintymyksen osoittaminen ei ole suositeltavaa homo- tai heteropareille.

Työkalupalkin palkki on uudempi lisäys Phnom Penhin homobaarimaailmaan. Henkilökunta puhuu englantia. Siinä on rento tunnelma ja voit katsoa live-esityksiä myöhemmin illalla. Terassi on hyvä paikka katsojille. Space Salon & Bar on myös hyvä valinta. Päivisin se on kampaamo ja iltaisin homobaari. Pimeyden sydän jos homojen suosituin klubi Phnom Penhissä.

Tuol Slengin kansanmurhamuseo

Kambodža koki sanoinkuvaamattomia rikoksia punaisten khmerien hallinnon aikana. Kun kommunistinen puolue hallitsi Kambodžaa vuosina 1975-1979, hallitus yritti tehdä Kambodžasta kolhoosien paratiisin. Tämä massiivinen ihmiskoe johti nälänhätään ja kansanmurhaan teollisessa mittakaavassa. Vainoharhaisen ja omituisen ideologian nimissä noin 25 % väestöstä menehtyi. Se tapahtui elävän muistin sisällä, ja punaisten khmerien aikakauden arvet ovat edelleen hyvin näkyvissä.

Tuol Sleng oli koulu, jota hallinto käytti vankileirina. Vain seitsemän vankia selvisi hengissä. Se on aika järkyttävä paikka vierailla. Voit edelleen nähdä veren tahrineet seinät, solut ja kidutusvälineet. Se ei ole heikkohermoisille, mutta se on nähtävä.

Phnom Penh

Keskusmarkkinat

Valmistaudu aistien hyökkäykseen. Se rakennettiin Ranskan siirtomaakaudella ja se on ollut käynnissä vuodesta 1937. Markkinat sijaitsevat näyttävässä art deco -rakennuksessa. Sitä pidettiin kerran Aasian suurimpana markkinana. Löydät erittäin turistikauppiaita myymässä tavaroita. Löydät myös häikäisevän valikoiman vaatteita, ruokaa, kukkia ja melkein mitä tahansa, mitä voit ajatella. Kokeile tinkimistä.

Keskustori on loistava paikka ostaa lahjoja. Löydät eksoottisia aasialaisia ​​tuotteita monilta basaarilta. Korut ovat erityisen silmiinpistäviä - osa niistä on erityisen hyvin muotoiltuja. Jätä matkalaukullesi tilaa: tästä tulee loistava ostoskokemus.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Parhaat matkat Phnom Penhissä

Selaa valikoimaa retkiä Phnom Penhissä kumppaneiltamme ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Phnom Penh matkaasi vartenHanki opas