Shenzhenin siluetti

Gay Shenzhen · Kaupunkiopas

Ensimmäinen vierailu Shenzheniin? Sitten homoseksuaalisen Shenzhenin kaupunkioppaamme on sinua varten.

第一次到深圳吗?请悦查我们为您准备的指南吧.

Shenzhenin siluetti

Shenzhen 深圳

Shenzhen on yksi Kiinan rikkaimmista kaupungeista, joka sijaitsee Guangdongin maakunnassa, rajalla Hongkong ja 100 km etelään Guangzhou. Noin 2,050 14 km²:n alueella asuu yli XNUMX miljoonaa asukasta, ja se koostuu useista etnisistä ryhmistä ja alakulttuureista.

Yhtenä maailman suurimmista tuotantokeskuksista Shenzhenissä on moderneja rakennuksia, pilvenpiirtäjiä ja korkean teknologian yrityksiä. Suurin osa vierailijoista tulee Shenzheniin etsimään halpoja tuotteita. Ostosmahdollisuuksien lisäksi tässä teollisuuskaupungissa on paljon kulttuurikohteita ja aktiviteetteja.

 

Gay kohtaus

Samanlaisia GuangzhouShenzhenissä on pieni mutta kasvava homo-yöelämä. Muutama Gay baarit ja klubit löytyy Luohun ja Futianin alueilta. Yleisö on enimmäkseen paikallista kiinalaista, vaikka useimmat paikat ovat ulkomaalaisia ​​ystävällisiä.

Kuten useimmissa Kiinan kaupungeissa, Shenzhenin homomaailma on erittäin huomaamaton ja muuttuu nopeasti. Paikallistuntemus on aina hyödyllinen. Shenzhenin homomiehet ovat hyvin erilaisia, ja he tulevat hyvin erilaisista taustoista.

 

Matka Shenzheniin

Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema palvelee kotimaan lentoja ja rajoitettuja kansainvälisiä lentoja Bangkokista, Kuala Lumpurista (AirAsia) ja Singaporesta (Singapore Airline). Metrolinja 1 yhdistää lentokentän Shenzhenin keskustaan ​​50 minuutissa.

Shenzheniin pääsee juna Hongkongista. Shenzheniin liikennöi tällä hetkellä kolme kotimaista intercity-rautatieasemaa: Shenzhenin asema, Shenzhenin pohjoinen asema ja Shenzhenin itäinen asema.

Useita pitkän matkan los autobuses,en tarjoavat säännöllisiä palveluja moniin Guangdongin kaupunkeihin. Varo huijauksia Shenzhenin linja-autoasemalla, sillä huijari saattaa vaatia sinua maksamaan lisämaksun matkan suorittamisesta, jolloin sinun on mentävä limusiiniyhtiötäsi edustavalle kioskille.

 

Liikkuminen Shenzhenissä

Shenzhen metro (深圳地铁) on kätevin ja helposti ymmärrettävä kulkuväline ympäri kaupunkia. Tällä hetkellä metrolinjaa on 5. Kätevin linja monille turistikohteille on Luobao Line, joka kulkee idästä länteen Luohusta (HK Border/Shenzhen Station) Shenzhenin lentokentälle.

Taksilla

Kiinalle epätavallista, Shenzhenissä mittaritaksit ovat hyvin säänneltyjä ja hallittuja. On harvinaista, että kuljettaja vie sinut pitkän matkan määränpäähäsi. Jos taksilla ei kuitenkaan ole ajokorttia kunnolla esillä, hanki seuraava.

Bussilla

Paikallisbussit kulkevat kaikkialla Shenzhenissä, ja niiden hinta on 2 ¥ useimmilla matkoilla. Ne ovat mukavia, ja useimmat ovat ilmastoituja. Bussissa on hoitaja, joka voi antaa vaihtorahaa. Ei paras vaihtoehto ulkomaalaisille, sillä bussipysäkin kyltit ja ilmoitukset ovat kiinaksi.

Polkupyörällä

Shenzhenin suhteellisen kevyt liikenne ja tasainen tie keskustassa tekevät siitä pyöräilyystävällisen. Polkupyöränvuokrausta ei ole helposti saatavilla, mutta voit ostaa halvan polkupyörän suuresta supermarketista tai käytettyjen pyöräkaupoista.

 

Missä yöpyä Shenzhenissä

Luettelomme suositeltavista hotelleista Shenzhenissä homomatkailijoille on osoitteessa Gay Shenzhen -hotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Ping IFC 平安国际金融中心 - nyt Shenzhenin korkein pilvenpiirtäjä, jossa on 115 kerrosta.

Nuoren laulukeisarin hauta 宋少帝陵 - Eteläisen Song-dynastian viimeisen keisarin hauta.

Shenzhenin konserttitalo 深圳音乐厅 – upeassa lasikääreisessä ympäristössä sijaitseva konserttitalo isännöi kansainvälisiä artisteja.

Dongmenin kävelykatu 东门步行街 – paikka, josta voit ostaa vaatteita ja halpoja tavaroita.

Maailman ikkuna 世界之窗, 南山区华侨城深南大道 - teemapuisto, jossa on pienoiskokoisia kuuluisia maailman maamerkkejä, luonnonmaisemia ja yövalaistus.

Xianhun kasvitieteellinen puutarha (Fairy Lake Botanical Gardens) - yksi Kiinan kauneimmista puutarhoista, joka on täynnä laaksoja, jokia ja järviä, jotka johtavat Wutong-vuorille - koti Hongfan temppeli.

Kiinan kansankulttuurikylä 中国民俗文化村 - kylä, joka esittelee lukemattomia Kiinan muodostavia etnisiä ryhmiä sekä sen historiaa ja perinteitä.

Loistava China Park 深圳锦绣 - Tämä Kiinan kansankulttuurikylän vieressä sijaitseva puisto tarjoaa Kiinan parhaita kulttuuriomaisuutta ja maamerkkejä.

Luohun kauppakaupunki - ostoskeskus, jossa on useita tasoja ja monia pieniä liikkeitä, jotka myyvät samankaltaisia ​​tuotteita, jotka ovat harvoin aitoja mutta usein erittäin hyvin valmistettuja.

Shenzhenin museo - yksi Shenzhenin parhaista museoista, jossa on näyttelyitä eri puolilta maata.

Shenzhenin kirjasto 深圳图书馆 - yksi Shenzhenin arkkitehtonisista mestariteoksista.

Lianhuan vuoristopuisto 蓮花山公園 - Shenzhenin tärkein ja keskeisin puisto kauniine maisemapuutarhoineen, joka sijaitsee Futianin keskustan pohjoispäässä.

Happy Valley -teemapuisto 欢乐谷 - massiivinen huvipuisto, joka on paljon suurempi kuin Hongkongin Disneyland.

Dapengin muinainen linnoitus 大鹏所城 - erittäin hyvin säilynyt Ming-dynastian satama.

Portofino 波托菲诺 - kuuluisia kerhotaloja, joita ympäröivät kauniit trooppiset puutarhat.

Dafen öljymaalauskylä - yksi suosituimmista päiväretkistä Shenzhenistä, tämä kylä on melkein kokonaan omistettu maalaamiseen.

Hua Qiang Bei - paikka kaikelle elektroniselle.

Xin'an (Nantou) muinainen kaupunki 新安(南头)古城 - alkuperäinen kaupunki läänissä, joka alun perin käsitti Hongkongin ja Shenzhenin.

Dameishan ranta 大梅沙 - yksi Shenzhenin parhaista rannoista.

 

Kun käydä

Shenzhenissä on lämmin, kostea subtrooppinen ilmasto, johon vaikuttaa monsuuni. Paras aika vierailla on talvikuukausina (loka-helmikuun lopulla), jolloin sää on leuto ja suhteellisen kuiva.

Varhainen kevät on pilvisimpiä kuukausia, ja sadekausi alkaa huhtikuusta syyskuun lopulle lokakuun alkuun.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.