berliini-kaupunki

Gay Berlin · Kaupunkiopas

Vierailetko Berliinissä ensimmäistä kertaa? Homo-Berliinin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

berliini-kaupunki

Berlin

Saksan pääkaupungissa on yli 3.5 miljoonaa asukasta. Berliinistä on tullut suosittu asuinpaikkana ihmisille kaikkialta maailmasta, koska se on Länsi-Euroopan edullisin pääkaupunki. Berliini on kuuluisa arkkitehtuuristaan, festivaaleistaan, nykytaiteestaan, yöelämästään ja korkeasta elämänlaadustaan.

Kaupungilla on rikas kulttuurinen menneisyys, ja siellä on runsaasti historiallista merkitystä Weimarin tasavallasta, kolmannesta valtakunnasta ja neuvostoajalta, joka on täynnä kaikkialla Berliinissä.

Berliini on myös liberaali linnake, ja se tunnetaan avoimesta ja ilmeikkäästä kulttuuristaan, joka heijastaa sen väestön monimuotoisuutta. Lukuisat kyykkyammatit, yhteiskunnalliset liikkeet ja poliittiset muutokset ovat muokanneet kaupunkia todella osallistavaksi ja vieraanvaraiseksi paikaksi.

Gay kohtaus

Berliinin homoelämä on hajallaan kahdelle pääkaupungille: Schönebergille ja Prenzlauer Bergille.

Useimmat homohotellit, baareja, kahviloita ja kauppoja sijaitsee Schönebergin alueella. On kaksi pienempää homoaluetta vähemmän kaupallisessa Kreuzbergissa ja nuoremmassa Friedrichshainissa idässä, joka on kehittynyt toiseksi homoystävällisten paikkojen alueeksi.

Homokohokohtia ovat Folsom Europe, Berlinale-elokuvafestivaali, pääsiäiskokous karhuille ja ystäville, Gay & Lesbo Street Festival Schönebergissä, Gay Pride, Hustler Ball ja monet suuret seksijuhlat.

Berliinin kohtaus on vahva ja monipuolinen, ja jokainen löytää jotain omaan makuun. monet homobaareja ja seurat älä ilmoita sulkemisaikoja. Berliinissä, jos olet valmis, voit juhlia ympäri vuorokauden.

Suostumisikä on Saksassa 14 vuotta. Kuitenkin jokainen yli 21-vuotias, joka käyttää hyväkseen tai pahoinpitelee 14- tai 15-vuotiasta, syyllistyy rikokseen.

brandenbugh-portti

Gay-hotellit Berliinissä

Useimmat homomatkailijat yöpyvät lähellä Schönebergiä, Prenzlauer Bergiä tai Berlin Mitteä. Berliinissä on laaja valikoima hotelleja, joista valita. Berliinistä löytyy erittäin edullista majoitusta. Hotellit ovat paljon kalliimpia Lontoossa tai Pariisissa.

Useimmat Berliinin hotellit ovat homoystävällisiä, mikä tarkoittaa, että henkilökunta on kunnioittavaa ja vieraanvaraista homopareille ja henkilöille. Tämä pätee erityisesti hotelleihin, jotka sijaitsevat kaupungin gay-alueella Schöneberg, kuten Quentin Design -hotelli, boutique- ja tyylikäs hotelli, joka sijaitsee homoalueen sydämessä.

Berliinissä on homoille tarkoitettuja hotelleja, jotka voivat olla hauskaa! Löydät halpoja ja iloisia hotelleja ja maailmanluokan 5 tähden luksusta. TOMin hotelli on luultavasti Berliinin tunnetuin ja suosituin homohotelli ja tarjoaa vieraille ilmaisia ​​pääsylippuja moniin Berliinin parhaisiin homoklubeihin ja baareihin. Katso luettelo homomatkailijoille suositelluista Berliinin hotelleistamme Berliinin keskitason + budjettihotellit -sivu tai Berliinin luksushotellit sivu.

Gay-hieronta Berliinissä

Berliini on Euroopan seksuaalisesti vapautetuin kaupunki. Se oli aivan yhtä liberaali 1920-luvulla Weimarin aikakaudella – Berliinistä tuli ensimmäinen moderni kaupunki, jossa oli suuri ja avoin homoelämä. Koulun ulkopuolinen toiminta - niin sanotusti! - ei paheksua tässä kaupungissa. Berliinin homomaailma on villi.

Berliinin hierontapaikat ovat yleensä puhtaita ja ylläpitävät korkeaa laatua ja mukavuutta, mikä tekee Berliinin hierontateollisuudesta yhden maailman parhaista.

Teemme yhteistyötä useiden homohieronnan tarjoajien kanssa Berliinissä. Monet heistä mainostavat Travel Gay. Voit tarkistaa niitä, jotka tekevät, ja lukea heidän asiakasarvostelunsa Berliinin homohierontasivu. Jos etsit, löydät Berliinistä.

Gay-saunat Berliinissä

Berliinissä on eräitä Euroopan parhaista homosaunoista. Siellä voi hyvinkin olla Euroopan paras homosauna. Sinulla on pelkkä kriittinen massa – valtava ja hyvin vapautunut homoväestö. Luonnollisesti Berliinin parhaat homosaunat voivat olla täynnä. Mikään ei ole pahempaa kuin vaeltaa tyhjässä saunassa etsimässä jotain mitä siellä ei ole! Berliinissä se on siellä, joten vaeltele ja katso mitä löydät!

Der Boiler on yksi Berliinin suurimmista saunoista ja tarjoaa vieraille valikoiman tiloja vaikuttavassa kolmessa kerroksessa. Der Boiler, kuten monet Berliinin saunat, tarjoaa alennuksia opiskelijoille, varhaislintuille ja yökyöpeleille.

Tutustu Berliinin homosaunaopas ja löydä parhaat saunat vierailla ja milloin vierailla. Voit myös lukea asiakasarvostelujamme ja tehdä omat johtopäätöksesi.

Homooikeudet Berliinissä

Saksa on yksi maailman sosiaalisesti liberaaleimmista maista. Siitä tuli liberaalimpi ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Puhumattakaan sodasta - heh - mutta sellaiseksi siitä tuli taas toisen maailmansodan jälkeen. Homo-saksalaiset nauttivat laajasta laillisesta suojasta. Homoavioliitto on laillinen ja työpaikkasyrjintä on kiellettyä. Berliini on homojen mekka. Olet yhtä turvassa Berliinissä kuin homomatkaaja kuin voit olla missä tahansa.

Berghain

Berghain

Berliinin legendaarisin homoklubi on Berghain. Se on pahamaineinen temppeli teknolle ja liialliselle. Monet homomatkailijat - diskonuket - rakentavat Berliinin matkansa Berghain-vierailulle. Voitko kuitenkin päästä sisään? Berghainilla on tunnetusti tiukka ovipolitiikka. Älä pelkää, meillä on sisäpiiriopas, jossa on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää päästä Berghainiin.

Saapuminen Berliiniin

Berliiniin liikennöi kaksi lentokenttää: Tegel (TXL) ja Schönefeld (SXF). Molemmat lentokentät on tarkoitus sulkea, kun uusi Berliinin Brandenburgin lentoasema otetaan käyttöön vuonna 2018.

Useimmat reittilennot käyttävät Tegelin lentokenttää, joka on vain 8 km kaupungin keskustasta luoteeseen. Vaikka Tegeliin ei ole juna- tai metroyhteyksiä, bussi kulkee usein. Varaa TXL JetExpressBus -bussi kuljetuksiin kohti Alexanderplatzia, hinnat alkaen 2.80 €. Taksit keskusalueille ovat noin 30 €.

Schönefeld on Itä-Berliinin entinen lentokenttä, joka sijaitsee 18 kilometriä kaupungin keskustasta kaakkoon. Se on pieni ja toimii tällä hetkellä vain yhden kiitotien kanssa. Suurin osa liikenteestä suuntautuu Itä-Eurooppaan sekä Lähi- ja Kaukoitään, mutta sitä käyttävät myös halpalentoyhtiöt Isosta-Britanniasta ja Irlannista.

Lentokentältä pääsee bussilla tai junalla. Yhdistetylle matkalle voi käyttää yhtä lippua ja se maksaa noin 3.30 € Taksi minne tahansa keskustaan ​​maksaa noin 45 € ja kestää noin 30-45 minuuttia liikenteestä ja määränpäästä riippuen.

berliinin valtiopäivä

Berliinissä liikkuminen

Berliinin liikenneviranomainen, BVG, operoi linja-auto-, U-Bahn- (metro) ja raitiovaunuverkkoja. S-Bahn (maanpäällinen rautatie) on oman viranomaisen liikennöimä, mutta palvelut on integroitu samaan kolmivyöhykejärjestelmään.

metro

Tämä palvelu koostuu yhdeksästä linjasta ja kattaa suurimman osan kaupungista (yli 170 asemaa). Ensimmäiset junat kulkevat vähän kello 4 jälkeen; viimeinen puolenyön ja 1:n välillä, paitsi perjantaisin ja lauantaisin, jolloin jotkut linjat kulkevat koko yön. Ajosuunta ilmaistaan ​​linjan viimeisen pysäkin nimellä.

S-Bahn

S-Bahn-pikaliikennejärjestelmä sisältää 15 linjaa, jotka syötetään yhteen kolmesta ydinlinjasta. Erityisen hyödyllinen Itä-Berliinissä, S-Bahn kulkee pitkiä matkoja nopeammin kuin U-Bahn ja on tehokkaampi tapa päästä syrjäisille alueille

bussi

Berliinissä on tiheä 150 bussireitin verkosto. Päiväjonot kulkevat klo 4 noin klo 30 seuraavana aamuna. Astu sisään bussin edestä ja poistu keskeltä tai takaa. Kuljettaja myy vain yksittäisiä lippuja, mutta kaikki U- tai S-Bahnin automaateista tulevat liput ovat voimassa. Useimmilla bussipysäkeillä on selkeät aikataulut ja reittikartat.

Raitiovaunu

Raitiovaunulinjoja on noin kaksikymmentä, pääasiassa idässä, vaikka osa on jatkettu kaupungin länsipuolelle. Lippuja saa raitiovaunujen automaateista, terminaaleista ja U-Bahn-asemilta.

Aluejuna

Berliiniin kulkee myös Regionalbahn (aluerautatie), joka yhdisti aikoinaan Itä-Berliinin Potsdamiin. Se pyörii edelleen ympäri kaupunkia. Lippujen hinnat vaihtelevat matkan mukaan.

Matkustaminen yöllä

Berliinissä on kattava yölinjaverkosto, joka kattaa kaikki kaupungin osat busseilla ja raitiovaunuilla, jotka kulkevat 30 minuutin välein klo 12-30. Ennen ja jälkeen näitä aikoja pätee bussi- ja raitiovaunulinjojen normaali aikataulu.

Taksi

Berliinin takseja on lukuisia, turvallisia ja tehokkaita. Lyhyille matkoille pyydä Kurzstrecke - enintään kaksi kilometriä hintaan 5 €, mutta saatavilla vain taksin saapuessa, ei taksitolppaa. Mittari alkaa 3.90 € ja sen jälkeen 2 €/km ensimmäiseltä 7 km:ltä. Hinta pysyy samana yöllä.

Taksipysäkkejä on runsaasti, etenkin keskusalueilla. Taksin voi soittaa 24 tuntia vuorokaudessa numerosta 261 026. Useimmat yritykset voivat kuljettaa vammaisia, mutta vaativat ennakkoilmoituksen. Taksit hyväksyvät kaikki yleisimmät luottokortit.

Ajo

Berliiniin autolla tutustuminen on toinen helppo tapa liikkua. Vuokrattavia ajoneuvoja on laaja valikoima. Kuljettajien tulee muistaa, että opasteiden puuttuessa heidän on alistuttava oikeanpuoleiselle liikenteelle. Raitiovaunuilla on aina etuoikeus.

Pysäköinti on ilmaista Berliinin sivukaduilla, mutta paikkoja on vaikea löytää. Vilkkaimmilla kaduilla saatat joutua ostamaan lipun (alkaen 1 €/tunti) läheisestä automaatista.

Pyöräily

Berliini on ihana pyöräilyyn. Länsipuoli on tasainen, ja sen vieressä on paljon pyöräteitä, puistoja ja kanavia, kun taas idässä on vähemmän pyöräteitä ja enemmän mukulakiviä ja raitiovaunulinjoja. Pyörät voidaan ottaa U-Bahnilla (paitsi ruuhka-aikoina).

Berlin

FAQ Berliinistä

Milloin vierailla Berliinissä

Berliinin talvet ovat ankaria ja anteeksiantamattomia, ja päivälämpötilat ovat keskimäärin 0 °C. Talvella lennot ja hotellit ovat kuitenkin edullisimmillaan, ja Berliinin joulumarkkinat ovat todella maaginen kokemus.

Matkailijoille, jotka haluavat vierailla Berliinissä paljon lämpimämpänä kesänä, kesäkuu on paras kuukausi siihen. Silloin kaupunki on eloimmillaan, ja kadut, puistot ja julkiset tilat ovat täynnä ihmisiä, jotka nauttivat eloisasta kesätunnelmasta. Hotellihinnat ovat myös kesäkuussa halvemmat kuin elo- ja heinäkuussa.

Raha

Saksa käyttää valuuttana euroa, ja matkustajia kehotetaan tarkistamaan sen arvo ennen matkaa löytääkseen parhaat vaihtotarjoukset.

Vaikka pankki- ja luottokortit hyväksytään Berliinissä, etenkin korkeatasoisissa ravintoloissa ja hotelleissa, käteinen on edelleen kuningas kaupungissa. Pankkiautomaatit ovat yleisiä, mutta monet niistä veloittavat yli 5 euron maksut, jos ne eivät ole sidoksissa tiettyyn pankkiin. Vaikka useimmat tekevätkin, jotkin Berliinin koneet eivät hyväksy ulkomaisia ​​kortteja, mutta ne, jotka eivät hyväksy, näyttävät asian selvästi.

Yleensä pidetään epäkohteliaana jättää juomarahaa ravintoloiden ja kahviloiden pöytiin, sen sijaan kertoa tarjoilijalle tai palveluntarjoajalle, kuinka paljon haluat lisätä laskuun. Hyvä palvelu on tyypillisesti 10 % kaikista Berliinin paikoista ja palveluista.

Visa

EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia päästäkseen Berliiniin. EU:n ulkopuolelta tulevien matkustajien on haettava viisumia, jos he aikovat oleskella Saksassa vähintään 90 päivää. Nämä viisumit on yleensä varattu liikematkustajille ja vaihto-opiskelijoille. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan kotimaahansa koskevat Saksan viisumilainsäädäntö ennen hakemuksen jättämistä.

Tekemistä ja näkemistä

Pergamon Museum

Berliinin kuuluisa museo, joka sisältää useita upeita esineitä, mukaan lukien valtava Zeuksen alttari. Voit lukea koko artikkelimme Berliinin museoopas täällä.

Berliinin filharmonikot

Maailmanluokan orkesteri, joka esittää Saksan parasta klassista musiikkia. Monet suurimmista klassisista säveltäjistä olivat saksalaisia.

Saksan historiallinen museo

Upea museo, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen Saksan suureen ja myrskyisään historiaan.

Reichstag (parlamentti)

Kuuluisan brittiarkkitehti Sir Norman Fosterin suunnittelema historiallinen rakennus, jonka kattokupolista on upeat näkymät. Se on valmistettu tyylikkäästä lasista ja teräksestä. Se on avoinna yleisölle klo 8–XNUMX.

Holokaustin muistomerkki

Arkkitehti Peter Eisenmanin ja insinööri Buro Happoldin suunnittelema muistomerkki Berliinissä holokaustin juutalaisille uhreille.

Uusi museo

Suuri museo kaunis uusklassinen rakennus, sisältää 9,000 mielenkiintoista ja epätavallista esinettä kolmeen suureen historialliseen kokoelmaan.

Berliinin muurin muistomerkki

Berliinin muurin viimeinen pala. Tämä Saksan divisioonan muistomerkki sijaitsee keskellä kaupunkia Bernauer Strassella, ja se ulottuu 1.4 kilometriä entisestä rajakaistaleesta.

Brandenburger Tor (Brandenburgin portti)

Kuuluisa monumentti, joka on pitkään ollut Berliinin määrittelevä symboli.

Potsdam

Kuuluisa naapurikaupunki ja osa Berliinin/Brandenburgin aluetta; upeita historiallisia kohteita ja puutarhoja, jotka sijaitsevat Havel-joella 24 km lounaaseen Berliinin keskustasta.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.