gay-copenhagen-opas-2017

Gay Kööpenhamina · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Kööpenhaminaan? Sitten meidän homoseksuaali Kööpenhaminan kaupunkiopas sivulle on sinua varten.

 

gay-copenhagen-opas-2017

Kööpenhamina | København

Kööpenhamina, Tanskan pääkaupunki, on satamakaupunki, jonka kaupungissa on 500,000 1.2 asukasta ja Suur-Kööpenhaminan alueella XNUMX miljoonaa asukasta. Kaupungille on ominaista historialliset kävelykadut ja rantarannat, ja siltojen ja tunnelien ansiosta kaikkialle pääsee helposti.

Kaupungissa on huomattavan rento tunnelma. Kööpenhaminalaiset tunnetaan ennakkoluulottomasti, ystävällisesti ja vahvasti ihmisoikeuksiin sitoutuneina. Kulttuuritapahtumia järjestetään kesäisin. Roskilden musiikkifestivaaleista (Euroopan suurin), jazzfestivaaleista vuotuisiin kesän muoti-, ruoanlaitto- ja viikinkitapahtumiin sekä vuosittaiseen Gay Pride -viikko.

Muita nähtävyyksiä ovat nopeasti kehittyvä ravintolamaailma. Kaupungissa on meneillään gastronominen renessanssi, ja siellä on yli tusina Michelin-tähden voittajaa, ja Noma äänestettiin maailman kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi.

Mitä tulee ostoksille, Tanskan maailmankuulujen designien parhaat puolet löytyvät Kööpenhaminan ostoskaduilta ja toreilta. Antiikkia 1950-luvun klassiseen tanskalaiseen muotoiluun, nykyaikaisimpiin ja tyylikkäimpiin tanskalaisiin designtuotteisiin, Kööpenhaminassa on ne kaikki.

 

Rosenborgin linna ja tulppaaniRosenburghin linna lähellä Kööpenhaminaa

 

 

Homooikeudet Tanskassa

Se, että Tanska oli ensimmäinen maa maailmassa, joka otti käyttöön rekisteröidyn samaa sukupuolta olevien parisuhteet – sukupolvi sitten, vuonna 1989, on luultavasti kaikki mitä sinun tarvitsee tietää homojen oikeuksista tässä liberaalimmassa Euroopan maassa.

Rekisteröityneet homoparit ovat voineet adoptoida lapsia vuodesta 2009 lähtien, ja jälleen esimerkkinä homot tanskalaiset ovat voineet solmia kirkollisia avioliittoja vuodesta 2012 lähtien.

Kansallinen homojen ja lesbojen liitto (LGBT Tanska) on maailman vanhin perustettu, ja sen perusti vuonna 1948 Axel Axgil.

 

Gay kohtaus

Kööpenhamina, joka tunnetaan yhtenä Euroopan homoystävällisimmistä kaupungeista, sekä kukoistava homoelämä kompaktissa ja viehättävässä rantaympäristössä, joten vierailu Kööpenhaminaan on ehdottomasti mukana homojen matkasuunnitelmassa.

- Kööpenhaminan homoskene on keskittynyt vanhan kaupungin keskustaan ​​- Strøgetin kävelykatun ympärille. Se on koti eräille Euroopan vanhimmista homobaareista, sekä myös joitain uudempia paikkoja!

Kaupungin kohokohta on vuosittainen Copenhagen Gay Pride elokuussa. Kööpenhamina oli myös ylpeä World Out Gamesin isäntänä vuonna 2009.

 

 

Kolme kaveria osallistuu Copenhagen Pride 2016 -tapahtumaanKööpenhaminan Gay Pride 2016

 

 

Matka Kööpenhaminaan

Ilmateitse

Kööpenhaminan lentoasema on vain 8 km:n päässä kaupungin keskustasta ja on Skandinavian vilkkain lentoasema, josta on suorat yhteydet useimpiin eurooppalaisiin ja suuriin keskuskaupunkeihin ympäri maailmaa. Lentokentältä on hyvät yhteydet kaupungin keskustaan ​​metrolla, junalla, bussilla ja taksilla.

Metropalvelu sijaitsee terminaalin 3 yläpuolella. Matka-aika on 15 minuuttia Norreportin asemalle (keskustan pääasema) ja maksaa 36 DKK. Metro liikennöi 24 tuntia vuorokaudessa rajoitetulla vuoroilla yöaikaan.

Voit myös mennä kaupunkiin bussilla 5A:lla, joka kulkee kymmenen minuutin välein klo 1 asti (alennettu palvelu klo 5:een asti), joka vie sinut suoraan keskusasemalle noin 30–35 minuutissa. Julkinen liikenne on integroitu, joten sinun ei tarvitse ostaa eri lippuja jokaiselle liikennemuodolle.

Taksit kestävät noin 20-25 minuuttia ja maksavat alueella 250-300 DKK.

Junalla ym

Vaihtoehtona lentämiselle voit matkustaa helposti Kööpenhaminaan junalla muista Euroopan suurimmista liikennekeskuksista Euraililla.

Skandinaviassa on myös lauttavaihtoehtoja, ja Juutinrauman silta on suora tieyhteys Tanskasta Ruotsiin. Malmön lentoasema tarjoaa Ruotsin sisäisiä lentoja ja yhteyksiä Itä-Eurooppaan Wizz Airin kautta, mikä voi olla halvempi vaihtoehto (riippuen siitä, mistä olet tulossa).

 

Teemapuisto Kööpenhaminassa, TanskaTivolilta 

 

 

Liikkuminen Kööpenhaminassa

Hanki itsellesi Kööpenhaminan kortti rajoittamattomaan joukkoliikenteeseen Suur-Kööpenhaminassa sekä ilmainen sisäänpääsy 70 nähtävyyteen ja museoon sekä alennuksia, kuten ravintoloita ja autonvuokraus. Tai voit ostaa vain City Passin.

Se kannattaa myös tehdä kuten paikalliset tekevät ja vuokrata polkupyörän kiertääksesi kaikki kaupungin maamerkit. Kaupungin keskustassa on monia erinomaisia ​​polkupyörävuokraamoita ja myös monia pyöräteitä, joten tämä on todella hyvä vaihtoehto.

 

Missä yöpyä Kööpenhaminassa

Kööpenhaminassa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin ja makuun. Tarkista meidän luettelo suositeltavista Kööpenhaminan hotelleista homomatkailijoille.

 

Tekemistä ja näkemistä

Tivolilta - yhdistelmä teemaa ja todellista puistoa (huhtikuun puolivälistä syyskuun puoliväliin).

kansallismuseo - Nationalmuseet sijaitsee vaikuttavassa kartanorakennuksessa aivan kaupungin keskustassa ja antaa sinulle lyhyen historian Tanskasta kautta aikojen.

Pieni merenneito  - Synonyymi Kööpenhaminalle, löydät tämän Hans Christian Andersonin inspiroiman patsaan katselemassa satamaan. Pakollinen valokuvapysähdys jokaiselle kävijälle!

Christiania - Virallisesti Tanskan kolmanneksi suurin turistikohde, Christianian eli Stadenin maine johtuu siitä, että se on "Pusherstreetin" koti - työntäjät myyvät kaikkia mahdollisia "rikkaruohoja", joita on saatavilla kaikkialla. Älä vain valokuvaa työntäjiä - he eivät pidä siitä! Vieraile lähellä olevassa Sunshine Bakeryssa, kun kaikki tuo ruoho saa sinut nälkäiseksi!

Nyhavn  - käännettynä New Harbour, sinun pala suklaarasiasta Tanskan merenkulun historiassa. Nauti kävelystä kanavan varrella sijaitsevien värikkäiden talojen ohi, jotka ovat täydelliset puitteet kesäruokailuun.

Tanskan juutalaismuseo - Daniel Liebeskindin suunnittelema, dokumentoi Tanskan juutalaisten elämää.

kasvitieteellinen puutarha  - paikka nähdä Tanskan parhaat kasvit ja sienet 25 hehtaarin kokoisessa kauniisti maisemoidussa puutarhassa.

Muutamia monista vierailemisen arvoisista historiallisista nähtävyyksistä:

Frederiksborgin palatsi - upean puutarhan ympäröimä.

Christiansborgin palatsi  - Tanskan parlamentin koti.

Amalienborgin palatsi - loistava esimerkki tanskalaisesta rokokoo-arkkitehtuurista 1700-luvulta.

Rosenborgin linna - Päiväretkellä täällä saat maistaa Tanskan kuninkaallisia, koska se on entinen tanskalainen kuninkaallinen asuinpaikka.

Pyöreä torni - Tämä observatorio on yksi maailman vanhimmista (1600-luvulta) ja palvelee edelleen alkuperäistä tarkoitustaan.

Nykykulttuurikorppikotkaille:

Arken Museum of Modern Art - 20 km kaupungista etelään, sataman ja rannan välissä.

Louisianan modernin taiteen museo - Viileä galleria, joka on yhteydessä nykytaiteen maailman henkeen (päiväretki kaupungista).

 

Visa

Tanska on Schengen-viisumialueella. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa, tarvitsetko Schengen-viisumia.

 

Raha

Tanska ei ole ottanut euroa käyttöön. Tanskan valuutta on kruunu (DKK). Yksi kruunu on jaettu 100 malmiin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.