gay-munich-opas-2017

Gay Münchenin kaupunginopas

Suunnitteletko matkaa Müncheniin? Sitten homo Münchenin kaupunkiopassivumme on sinua varten

 

gay-munich-opas-2017

München | München

München on Saksan Baijerin osavaltion pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se on myös Saksan kolmanneksi suurin kaupunki (Berliinin ja Hampurin jälkeen).

Noin 1.4 miljoonaa ihmistä asuu kaupungin rajoissa ja yli 5 miljoonaa sen pääkaupunkiseudulla.

München on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, hienosta kulttuuristaan ​​ja vuosittain järjestettävästä kaksiviikkoisesta Oktoberfest-olutjuhlasta, jolloin 6 miljoonaa kävijää kuluttaa yli 7 miljoonaa litraa olutta.

 

Gay kohtaus

Münchenissä on laaja homoskene, joka koostuu baareista, klubeista, saunoista ja risteilyklubeista. Suurin osa kaupungin homoseksuaaleista sijaitsee kaupungin keskustassa Glockenbachviertel (tunnetaan myös nimellä GBV), lähellä Sendlinger Tor -metroasemaa.

Tämän konservatiivisemman liittovaltion pääkaupungin homomaailma saattaa olla kooltaan pienempi kuin Berliinissä tai Kölnissä - mutta se ei petä.

Vuotuisia homojen kohokohtia ovat nahka- ja fetissikokous Starkbierfest maaliskuussa useita katumessuja kesällä (kesäkuusta elokuuhun), Christopher Street Day Parade (Gay Pride -viikonloppu) heinäkuussa, Verzaubert Queer Film Weekend ja homosunnuntai maailmankuulussa Oktoberfest syyskuussa.

 

München-Christopher-Street-day-Paraati-2016CSD (Christopher Street Day) / Gay Pride -viikonloppu Münchenissä 2016

 

 

Matka Müncheniin

Münchenin kansainvälinen lentokenttä (MUC) on Saksan toiseksi vilkkain ja Euroopan seitsemäs. 35 kilometriä Münchenistä koilliseen sijaitsevalla lentokentällä on kaksi terminaalia ja se on Lufthansan, sen kumppanilentoyhtiöiden ja muiden kansainvälisten lentoyhtiöiden tärkeä keskus. Vuonna 2011 Münchenin lentoasema voitti "Euroopan paras lentokenttä" -palkinnon kolmatta vuotta peräkkäin.

Lentokenttä yhdistää Münchenin keskustaan ​​erittäin tehokkaalla S-Bahnilla (esikaupunkijunalla) S1- ja S8-linjoilla. Junat kulkevat 5-20 minuutin välein, ja matka keskusasemalle (Hauptbahnhof) kestää noin 40 minuuttia. Lentokenttä-kaupunki-päivälippu maksaa 12.80 €, mutta se on hyvä sijoitus, sillä se mahdollistaa esteettömän kuljetuksen kaikkialla Münchenissä.

Myös Lufthansan lentoaseman bussi lähtee 20 minuutin välein klo 6-20, ja yhdensuuntainen lippu maksaa 9 €.

Taksimatka kestää noin 40 minuuttia ja maksaa noin 50 euroa.

Junalla

Münchenin päärautatieasema (Hauptbahnhof) sijaitsee kätevästi Münchenin keskustassa. Keskusasemalta on hyvät yhteydet kaupungin tiheään joukkoliikenneverkkoon.

autolla

Münchenistä on hyvät yhteydet Saksan autobahn-verkoston kautta muihin Saksan ja Itävallan kaupunkeihin. Liikenne kaupungissa voi olla haaste ruuhka-aikoina. Keskustan pysäköinnin puutteen vuoksi on suositeltavaa jättää auto Park & ​​Ride -pysäköintialueelle jollakin Münchenin esikaupunkialueella lähellä S-Bahn-asemaa ja käyttää julkisia liikennevälineitä kaupungin sisällä.

Münchenin oopperatalo

Liikkuminen Münchenissä

Julkinen liikenne

Paras tapa matkustaa Münchenissä on käyttää julkista liikennettä, joka koostuu seuraavista: Raitiovaunu (katuauto), los autobuses,en, S-Bahn (esikaupunkijunat) ja metro (maanalaiset junat). On olemassa yksi integroitu lippujärjestelmä nimeltä MVV. Näin voit käyttää kaikkia joukkoliikennevälineitä samalla lipulla. Päiväliput alkaen 6.60 €.

Erityisen huomionarvoista on Queer City -passi, joka ei toimi vain päivälippuna, vaan tarjoaa alennuksia ja erikoistarjouksia yli 60 LGBT-laitoksessa Münchenissä. Hinnat alkaen 11.90 €.

Pyörällä

Münchenissä on yli 200 kilometriä pyöräilyreittejä, mikä tekee pyöräilystä yhden parhaista tavoista tutustua kaupunkiin. Opastettuja kierroksia on saatavilla, ja karttoja voi hankkia päärautatieasemalta (Hauptbahnhof) ja muilta kaupungin alueilta.

Taksilla

Mittataksit löytyvät taksipysäkeiltä ympäri kaupunkia, rautatieasemalta ja lentokentältä. Voit myös pysäyttää taksin (jos se ei ole varattu) tai soittaa johonkin Münchenin monista taksiyrityksistä.

autolla

Müncheniin ei kannata tutustua autolla Liikenne on vilkasta varsinkin ruuhka-aikoina, ja pysäköinti on lähes mahdotonta ja kallista. Lisäksi monet maamerkit ja matkailukohteet sijaitsevat kantakaupungissa, joka on osittain suljettu autoliikenteeltä.

 

Missä yöpyä Münchenissä

Homomatkailijoiden suosimia alueita ovat Glockenbachviertelin (GBV) ympäristö ja lähellä päärautatieasemaa (Hauptbahnhof).

Saat luettelon suosituista Münchenin hotelleista homomatkailijoille käymällä osoitteessa Gay München hotellit ja Gay München luksushotellit sivut.

 

Tekemistä ja näkemistä

Vanha Pinakothek - museo, joka sisältää kaupungin tunnetuimpia taideteoksia, mukaan lukien kansainväliset teokset 14- ja 18-luvuilta.

Asamin kirkko (Asamkirche) - 1700-luvun puolivälissä rakennettu rokokookirkko.

Marienplatz - Münchenin suurin julkinen aukio, jossa kellot soivat ja hahmot tanssivat klo 11 ja 5.

Saksan museo - yksi maailman suurimmista tiedemuseoista.

Englanti Garden - suosittu luonnonkaunis puisto, jossa on kreikkalainen temppeli, kiinalainen pagodi ja japanilainen teehuone.

Bayerische Staatsoper -oopperatalo - Paras paikka nähdä ooppera ja baletti.

Pyhän Pietarin kirkko (Peterkirche) - kaunis kirkko upealla näköalalla ja ostosmahdollisuuksilla ympäri aluetta.

Münchenin kasvitieteellinen puutarha - kasvitieteellinen puutarha kauniilla miljööllä.

Residenzin kuninkaallinen palatsi - Baijerin Wittelsbachin kuninkaiden entinen asuinpaikka ja nyt museo, joka on avoinna yleisölle.

Nymphenburgin palatsi - historiallinen palatsi, johon kuuluu kuuluisa Nymphenburgin posliinitehdas, puutarhat ja upeat julkiset huoneet.

Theresienwiese - valtava puisto, jossa järjestetään suosittu Oktoberfest.

Münchenin eläintarha - suuri eläintarha, jossa on museoita ja paljon nähtävää.

 

Raha

Saksa on osa euroaluetta. Käteisautomaatteja on laajalti saatavilla. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä (ja monissa paikoissa suositeltavia).

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.