homo-vienna-opas-2017

Gay Wien · Kaupunkiopas

Suunnitteletko lomaa Wienissä? Sitten homojen Wienin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

homo-vienna-opas-2017

Wien | Wien

Wienillä on rikas historia, ja se oli aikoinaan Itävalta-Unkarin valtakunnan pääkaupunki. Nykyään se on Itävallan kosmopoliittinen pääkaupunki ja maan taloudellinen, kulttuurinen ja poliittinen keskus.

Kaupungissa on noin 2.4 miljoonaa asukasta ja se on maailman toiseksi suurin saksankielinen kaupunki. Wien sijaitsee Itävallassa lähellä Tšekin, Slovakian ja Unkarin rajoja.

Vuonna 2001 Wienin keskusta tunnustettiin Unescon maailmanperintökohteeksi, koska siellä on runsaasti poikkeuksellisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten palatseja, kirkkoja, monumentteja ja julkisia puistoja. Wien tunnetaan myös "Musiikin kaupunkina" maailmanluokan musiikillisen perinnön ansiosta.

Vierailijat voivat tutustua valtavaan määrään museoita, teattereita, oopperataloja, nauttia säännöllisistä ulkoilmakonserteista ja nykytaiteen näyttelyistä sekä valtavasta valikoimasta upeita ulkotoreja.

 

 

Homooikeudet Itävallassa

Homoseksuaaliset teot ovat olleet laillisia Itävallassa vuodesta 1971. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen mukaisesti avoliitossa oleville samaa sukupuolta oleville pareille annettiin samat oikeudet kuin avoliitossa oleville eri sukupuolta oleville pareille.

Vuonna 2010 rekisteröidyt parisuhteet otettiin käyttöön, vaikka homoparit kohtasivat edelleen joitain oikeudellisia haasteita, kuten adoptio, IVF ja keinosiemennys. Mutta tammikuusta 2015 alkaen Itävallan hallitus salli samaa sukupuolta oleville pareille täyden yhteisadoption. Ja 1. tammikuuta 2019 alkaen homoavioliitot laillistetaan Itävallassa.

 

Homohistoria

Monilla homomiehillä on ollut merkittäviä rooleja Itävallan poliittisessa, kulttuurisessa, arkkitehtuurin ja musiikin historiassa.

Todennäköisesti tunnetuin homomies oli Savoyn prinssi Eugene (1663-1736), yksi modernin Euroopan historian menestyneimmistä sotilaskomentajista. Hänen komennossaan Wien vapautettiin turkkilaisten piirityksestä ja ottomaanit työnnettiin takaisin Balkanille. Hänen kerrottiin olevan melko avoin halustaan ​​muita miehiä kohtaan. Hänen vaikutuksensa Wieniin on nähtävissä tänään Schloss Belvederen palatsissa.

Kuuluisia homoarkkitehtejä olivat Eduard van der Null (1812-1868) ja August Sicard von Sicardsburg (1813-1868), jotka rakensivat valtionoopperan. Wienin musiikkielämässä on monia homohahmoja, kuten säveltäjä Franz Schubert (1797-1828), joka asui Johann Baptist Mayrhoferin kanssa.

 

Gay kohtaus

Wienissä on vilkas ja monipuolinen homoelämä. Kaupungissa on nähty kasvava määrä homoseksuaaleja ja LGBT-painotteisia tapahtumia ja aktiviteetteja. monet Gay Bars, risti ja Gay-saunat Wienissä sijaitsevat keskeisellä alueella Wienzeile-kadun ja Naschmarkt-avotorin ympärillä.

Asenteet ovat liberaaleja, ja eloisa homoelämä houkuttelee joka vuosi suuren määrän homoturisteja. Vuotuisia homojen kohokohtia ovat Rainbow Parade (Regenbogenparade) heinäkuussa ja Wienin karhukongressi keväällä. Kesäkuussa järjestetään Queer Film Festival ja toukokuussa hyväntekeväisyystapahtuma, Live Ball.

Nimetty "Vuoden kohteeksi" Australian LGBTI-palkintogaalassa Sydneyssä vuonna 2018. Wienistä tulee kansainvälisesti tunnetun isäntäkaupunki EuroPride 2019.

 

Matka Wieniin

Monet lentoyhtiöt lentävät suoraan Wieniin eri puolilta Eurooppaa ja sen ulkopuolelta. Lennot saapuvat ja lähtevät Wienin kansainväliseltä lentokentältä (Flughafen Wien-Schwechat), joka sijaitsee aivan kaupungin rajojen ulkopuolella.

On monia vaihtoehtoja kuljetusta hotellillesi, kuten junia, takseja ja busseja, jotka on kaikki viitoitettu lentokentällä. Taksi maksaa noin 25-35 euroa. City Airport Train kulkee kaupungin keskustaan ​​30 minuutin välein ja maksaa 11 € (2017).

Bratislavan lentokenttä sijaitsee myös noin 34 mailin päässä Wienin kansainväliseltä lentokentältä, hieman Slovakian rajan yli.

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää tälle lentokentälle ja se on usein halvempi vaihtoehto lennoille. Junat ja bussit lähtevät jälleen tältä lentokentältä Wienin kaupunginosille.

 

Liikkuminen Wienissä

Wien on erittäin suuri kaupunki, joka koostuu useista kaupunginosista. Paikallinen joukkoliikennejärjestelmä tarjoaa busseja, junia, raitiovaunuja ja metroja, jotka kulkevat ympäri kaupunkia ja yhdistävät kaupunginosia.

On erittäin suositeltavaa käyttää joukkoliikennettä, koska auton vuokraaminen ja ajaminen kaupunginosissa voi olla erittäin kiireistä ja pysäköinti on usein ongelma etenkin turistien eniten vierailluilla alueilla.

Taksit ovat mittarilla, mutta vierailijoita kehotetaan kysymään tarjous ennen kuin hyppäävät sisään. Metro on luultavasti suosituin tapa liikkua, koska se on halpa, täsmällinen ja tehokas.

Sää

Kevät alkaa maaliskuun lopulla ja antaa tilansa kesälle kesäkuuhun mennessä, kun säät todella lämpenevät. Heinä- ja elokuussa päivät voivat olla erittäin kuumia ja kosteita, ja lämpötilat voivat nousta jopa 35 °C:seen (95 °F).

Yleensä kesä on erittäin miellyttävä ja keskilämpötilat ovat noin 25/26 °C. Syyskuu merkitsee syksyn alkua, vaikka niin kutsuttu "intialainen kesä" tarkoittaa usein leutoja lämpötiloja ja aurinkoisia päiviä.

Syksyn edetessä lämpötilat alkavat jäähtyä ja tuulet voimistuvat. Talvella Wienissä voi olla märkää, pilvistä ja kylmää. Keskilämpötilat ovat 3-5 °C tammi-helmikuussa.

 

Missä yöpyä Wienissä

Suosittelemme yöpymistä vanhankaupungin (Altstadt) alueella. Luettelomme Wienin parhaista hotelleista homomatkailijoille: napsauta tästä päästäksesi Gay Wien Hotels -sivulle.

Jääkarhu erinomaisessa Wienin eläintarhassa (Tiergarten Schönbrunn)

Tekemistä ja näkemistä

Wienin historiallinen keskusta - alue täynnä historiallisia rakennuksia, kaunista arkkitehtuuria ja puistoja.

Schönbrunnin palatsi (Schloß Schönbrunn) - entinen keisarillinen rokokoo-kesäasunto ja yksi Itävallan tärkeimmistä kulttuurinähtävyyksistä,

Valtionooppera (Wiener Staatsoper) - maailmankuulu oopperatalo, jonka historia ulottuu 19-luvun puoliväliin.

Kehätie - pyöreä tie, joka ympäröi Wienin Innere Stadt -aluetta, jota reunustavat monumentit ja tärkeimmät nähtävyydet.

Tiergarten Schönbrunn - Maailman vanhin eläintarha, perustettu vuonna 1752.

Kolmannen miehen museo - paikka oppia Wienin sotaa edeltävästä ja jälkeisestä historiasta, jossa on esineitä, jotka liittyvät klassiseen elokuvaan "Kolmas mies", joka kuvattiin Wienissä vuonna 1948.

Taidehistoriallinen museo - Wienin tärkein kuvataidemuseo ja yksi 19-luvun vaikuttavimmista rakennuksista.

Keisarillinen palatsi (Hofburg) - palatsi, jossa on asunut eräitä Euroopan ja Itävallan historian vaikutusvaltaisimpia ihmisiä.

Stephansplatz - kaunis aukio kaupungin keskustassa, jossa on Wienin katedraali ja muita kiinnostavia kohteita.

Rathaus Wien - Uusi kaupungintalo, joka rakennettiin vuosina 1872-1883 ja toimii nykyään pormestarin ja kaupunginvaltuuston toimipaikkana.

ayksikään kuva Vienna Pridesta 2015

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli