Gay Vietnam · Maaopas

Gay Vietnam · Maaopas

Ensimmäinen vierailu Vietnamiin? Sitten homo-Vietnamin maaoppaamme on sinua varten.

HCMC Vietnamin siluetti

 

Vietnam

Vietnamin sosialistinen tasavalta on yli 8 miljoonalla asukkaallaan Aasian kahdeksanneksi väkirikkain maa. Sen naapurimaita ovat Kiina, Laos ja Kambodža.

Vuodesta 1986 lähtien kommunistinen hallitus on toteuttanut taloudellisia ja poliittisia uudistuksia, jotka ovat johtaneet kansainväliseen integraatioon ja yhden maailman nopeimmista talouskasvusta.

 

Homooikeudet Vietnamissa

Vietnamissa ei ole homoseksuaalisuuden vastaisia ​​lakeja, mutta ei ole lakeja, jotka estävät syrjinnän. Samaa sukupuolta olevien avioliitot tai parisuhteet eivät ole sallittuja.

Ulkomaisia ​​samaa sukupuolta olevien avioliittoja ei tunnusteta. Tässä sosiaalisesti konservatiivisessa maassa on erityisen vaikeaa tulla homoksi oman perheen tai työtovereiden eteen. Näin ollen suurin osa homoista ei koskaan "tule ulos".

Kuitenkin on myönteisiä merkkejä asenteen muutoksesta homoja kohtaan, kun valtamedia edistää näkemystä, että homous on normaalia.

 

Suuret kaupungit Vietnamissa

Hanoi - Vietnamin pääkaupunki

Ho Chi Minh - Vietnamin metropoli, jossa on valtavia kauppoja ja maamerkkejä

Hoi - Keski-rannikkokaupunki

Danang - Rannikkokaupunki, jossa on rantoja, ravintoloita ja yöelämää

Vung Tau - satamakaupunki niemimaalla Etelä-Vietnamissa

 

Japanilainen silta Hoi Anissa, Unescon maailmanperintökohde

Gay Scene Vietnamissa

Homomaailma on hyvin pieni verrattuna muihin Aasian maihin, eikä se todennäköisesti ole maan matkasi pääpaino. On kuitenkin olemassa useita homobaareja ja muita homoyrityksiä – vaikka niillä on taipumus pitää matalaa profiilia.

Verkkopalvelut, verkkosivustot ja sovellukset, kuten Grindr jne., ovat paras tapa "tavata paikallisia", erityisesti Hanojen tai Ho Chi Minhin ulkopuolella.

 

Sää

Vietnamin maantiede tarkoittaa, että siellä on hyvin erilaisia ​​vuodenaikoja. Keski-Vietnamissa trooppisia monsuunikausia voi esiintyä lokakuusta huhtikuuhun. Pohjoisessa ja etelässä monsuunikausi on toukokuusta syyskuuhun.

Pohjoisessa voi olla kylmiä ja kosteita talvia (joulukuu-helmikuu), kun taas samaan aikaan etelässä (Ho Chi Minh) lämpötila voi olla jopa 40 °C. Paras neuvo on tutkia tarkasti tiettyjä kohteita.

 

Visa

Singapore, Thaimaa, Malesia, Filippiinit, Laos, Indonesia, Japani, Etelä-Korea, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Norja passin haltijat voivat saapua Vietnamiin rajoitetun ajan ilman viisumia (joko 15 tai 30 päiväksi). Kaikki muut tarvitsevat viisumin.

Vietnamissa on viisumi saapumisen yhteydessä - sinun on kuitenkin hankittava hyväksyntäkirje ennen varsinaista saapumista maahan. Hyväksyntäkirjeen voi hankkia verkosta eri edustajilta - maksua vastaan. Travel Gay Aasiassa käytetty https://www.myvietnamvisa.com/ äskettäisellä matkalla (2012) ja huomasin palvelun nopeaksi ja tehokkaaksi. Tarkista heidän verkkosivuiltaan uusimmat tiedot.

Muista, että tarvitset passin kokoisen valokuvan ja US25 $ maksaaksesi lisämaksun saapuessasi Vietnamiin (verkkopalvelumaksun lisäksi).

 

Ostokset

Älä odota löytäväsi sellaisia ​​megaostoskeskuksia, jotka hallitsevat kaupunkeja, kuten Bangkokia tai Hongkongia, ja vain muutamia suurempia tavarataloja. Ostokset ovat paljon pienemmässä mittakaavassa.

Useimmat turistialueen kaupat hyväksyvät Visan, MasterCardin, Vietnamin dongin ja Yhdysvaltain dollarin.

Hanoissa on erityisen vaikuttava määrä putiikkeja taidegallerioita Vanhan korttelin reunalla järven lähellä, ja ne myyvät upeaa lakattua taidetta, maalauksia ja silkkitöitä.

Kaikki paitsi suurimmat kaupat odottavat jonkinlaista hintaneuvottelua. Parhaan hinnan saat käteisellä.

 

Pankkitoiminta

Huomasimme, että valtavirran pankit tarjosivat paljon parempia valuuttakursseja kuin turistivaihtopisteet. Muut kuin Yhdysvaltain dollarit, ota suuria seteleitä (50 euroa/£50).

Pankkiautomaatit ovat laajasti saatavilla. Visa ja MasterCard hyväksytään laajalti useimmissa kaupoissa. Suuremmat hotellit hyväksyvät American Expressin.

 

Liikenne

Kaikkien Hanoihin tai Ho Chi Minhiin matkustavien on opittava tien ylittäminen uudelleen. Liikenteen, erityisesti moottoripyörien, määrä teillä on uskomatonta. Tien ylittämistä varten sinun täytyy vain kävellä tasaista tahtia ja luottaa siihen, että autot ja moottoripyörät eivät törmää sinuun.

Jos olet epävarma, etsi paikallinen ja seuraa sitä. Tämä aikarajavideo Ho Chi Minh Citystä valaisee asian!

Sanomattakin on selvää, että sinulla on riittävä matkavakuutus. Sairaalahoito ei ole ilmaista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.