Phuketin saaren länsirannikko

Gay Phuket · Saariopas

Suunnitteletko matkaa Phuketiin? Sitten homojen Phuketin saaren oppaamme on sinua varten.

 

Phuketin saaren länsirannikko

Phuket ภูเก็ต

Phuket on Thaimaan suurin saari. Se sijaitsee Andamaanienmerellä aivan lounaisrannikon tuntumassa. Saari on 48 km pitkä, 21 km leveimmästä kohdastaan ​​ja on yhdistetty mantereeseen sillalla.

Parhaat hiekkarannat ovat Phuketin länsirannikolla. Patong, Kata ja Karon rannat ovat tunnetuimpia, mutta ne voivat olla täynnä sesonkiaikana. Näiden keskusalueiden pohjois- tai eteläpuolella sijaitsevat rannat ja lomakeskukset ovat rauhallisempia. Napsauta tätä saadaksesi tarkemman oppaan Phuketin parhaista rannoista.

beach-at-the-surin-phuket-opas1

Gay kohtaus

Phuketin saaren homomaailma sijaitsee länsirannikon Patongin kaupungissa. Kymmenet gay-paikat mukaan lukien Hotellit, Ravintolat, Saunat & KylpylätBaarit & Klubit ovat keskittyneet Paratiisikompleksiin ja sen ympäristöön. Osoitteessa on vakiintunut homoosasto Patong Beach, aivan edessä kasvisto hotelli.

Viikon mittainen Phuket Gay Pride -festivaali järjestetään joka vuosi huhtikuussa ja houkuttelee tuhansia kävijöitä.

 

Saapuminen Phuketiin

Suurin osa turisteista saapuu lentokoneella. Phuketin kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee saaren pohjoispäässä, on suoria lentoja monista maista sekä lennot Bangkokista ja muista Thaimaan alueellisista kaupungeista.

Bangkokista, Malesiasta tai jopa Singaporesta on mahdollista matkustaa bussilla, autolla tai junalla. Junamatkustajat jäävät pois Surat Thanin maakunnassa ja tekevät viimeisen osuuden Phuketiin maanteitse. On myös mahdollista vierailla Phuketissa risteilyaluksella.

 

Lentokentältä hotelliin

Mitattu taksi

Taksit ovat suosittuja vaihtoehtoja, vaikka toisin kuin Bangkokissa, hinta ei ole halpa. Keskimääräinen hinta lentokentältä Patongiin on 600-700 bahtia. Hinta on mittarissa näkyvä hinta plus 100 bahtin lentokenttämaksu. Matka-aika lentokentältä Patongiin on noin 40 minuuttia. Jotkut taksinkuljettajat saattavat haluta veloittaa kiinteän hinnan. Saatat joutua jonottamaan mittarilla varustettua taksia.

Limusiini taksi

Mukavampi "ylempi" taksivaihtoehto, joka voi maksaa jopa 1,000 bahtia (sis. lentokenttämaksun), mutta yleensä saatavilla heti (ei jonotusta).

tila-auto

Ovelta ovelle yhteinen työmatka. Nämä minibussit lähtevät tankattuaan ja jättävät matkustajat pois matkan varrella - joten matka-ajat pidentyvät.

Autonvuokraus

Tämä on loistava tapa tutustua Phuketiin, koska siellä on monia luonnonkauniita teitä. Autonvuokraus ei ole erityisen kallista, mutta ajostandardit Thaimaassa ovat melko heikot, joten aja puolustavasti ja varo moottoripyöräilijöitä.

Kunnan lentokenttäbussi

Toimii päivittäin klo 6-30 tunnin välein Phuketin kaupunkiin (mutta ei länsirannikolle) ja kestää noin tunnin. Ei erityisen hyödyllinen vaihtoehto.

 

Phuketissa liikkuminen

Phuket on suuri saari, joten tarvitset jonkinlaisen kuljetuksen liikkuaksesi. Julkinen liikenne on rajoitettua, joten taksit tai tuk-tukit ovat ainoa käytännöllinen keino. Jotkut hotellit tarjoavat bussikuljetusta Patongiin.

Taksilla

Phuketissa on kahdenlaisia ​​takseja. "tuk-tukissa" ei ole mittaria, joten sovi aina hinnasta etukäteen ja neuvottele kovaa. Tuk-tukit ovat hyviä lyhyille kaupunkimatkoille, joiden ei pitäisi maksaa yli 40-50 bahtia. Monet tuk-tuk-kuljettajat yrittävät veloittaa liian suuria hintoja. Sano ei ja etsi toinen.

Mittataksit ovat paljon parempi vaihtoehto pitkille matkoille. Ne ovat turvallisempia ja mukavampia kuin tuk-tukit, mutta niitä ei ole helppo löytää kadulta. Pyydä hotellisi vastaanotosta soittamaan taksi.

Autolla tai moottoripyörällä

Autonvuokraus maksaa 1,000 1,200-XNUMX XNUMX bahtia päivässä. Lentokentällä ja sen ympäristössä on useita vuokrayrityksiä. Ajostandardit Thaimaassa ovat yleensä erittäin huonot. Suosittelemme ottamaan täyden vakuutuksen ja ajamaan puolustavaa. Lain mukaan sinulla on oltava ajokortti mukana ajaessasi.

Moottoripyörien ja skootterien vuokrat alkavat noin 200 bahtista päivässä. Moottoripyörällä ajaminen on kuitenkin erittäin vaarallista ja sitä on parasta välttää.

Phuketissa on yksi Thaimaan korkeimmista liikenneonnettomuuksista ja 90 %:ssa on moottoripyöriä! Muista, että moottoripyörän vuokraus EI KOSKAAN sisällä kolmannen osapuolen vakuutusta. Jos joudut onnettomuuteen tai vammaan tai vahingoitat moottoripyörää, olet vastuussa. Jos olet länsimaalainen, olet ylimääräisessä riskissä, koska sinut nähdään maksukykyisempänä.

Lain mukaan sinun on käytettävä kypärää. Thaimaalaiset jättävät usein huomiotta tämän lain. Liikennepoliisi pysäyttää todennäköisemmin länsimaalaisia ​​kypärän laiminlyönnin vuoksi, koska heillä on todennäköisemmin käteistä sakkojen maksamiseen.

Veneellä

Longtail-veneet ovat loistava tapa tehdä vähän saarihyppelyä. Hinnoista voidaan neuvotella, ja niiden tulisi olla noin 500 bahtia tunnissa tai enintään 1,800 2,000-XNUMX XNUMX bahtia päivässä.

"Songthaew'lla" tai bussilla

Täysikokoisia busseja on vähän. Useimpia reittejä liikennöivät "songthaews" (lähinnä muunnetut lava-autot). Hinta on 25 bahtia ylöspäin, eikä välilaskuja ole. Songthaews noutaa ja palauttaa pyynnöstä.

Ei ole olemassa "rannan ylittäviä" yhteyksiä, joten matka Surinista Patongiin (15 minuuttia taksilla) vaatii tunnin mittaisen kiertomatkan Phuketin kaupungin kautta. Jotkut kuljettajat saattavat yrittää periä turisteilta kohtuuttoman maksun.

 

Missä yöpyä Phuketissa

Jos haluat yöpyä lähellä Patongin homorantaa ja Paradise Complexin homoyöelämää, meillä on joitain ehdotuksia Hotellit lähellä Phuket, Patong.

Muita vaihtoehtoja vieraile Phuketin keskihintaiset ja edulliset hotellit -sivullamme. Ylelliset rantalomakohteet on lueteltu erikseen Phuket Luksushotellit -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Useimmat Phuketin homovieraat tulevat ennalta harkituilla aikeilla viettää suurimman osan lomastaan ​​auringosta nauttien. Mutta jos kehosi voidaan vetää pois luonnollisesta rantaympäristöstään, se löytää laajan valikoiman vapaa-ajan aktiviteetteja Phuketin saarella ja sen ympäristössä.

Khao Sokin kansallispuisto

Thaimaan johtava sademetsäsuojelualue, jossa on yli 48 nisäkäslajia, mukaan lukien luonnonvaraiset norsut, tiikeri ja leopardi.

Phi Phi -saaret

Teki tunnetuksi elokuvasta "The Beach" ja on nyt melko ylikehittynyt. Kuitenkin, Phi Phi saaret ovat edelleen majesteettinen nähtävyys ja tekevät mielenkiintoisen päiväretken.

Laitesukellus

Phuketin ympärillä olevat saaret tarjoavat Kaakkois-Aasian parhaita sukelluspaikkoja. Erityisen huomionarvoista on lähellä olevat Similan-saaret, joilla näkyvyys voi olla yli 30 metriä ja leopardihait ja delfiinit ovat yleinen näky. Saarella on useita PADI-sertifioituja sukelluskouluja, jotka tarjoavat opetusta ja järjestävät retkiä.

Phang Ngan lahti

Phang Nga Bay ulottuu Phuketin saaren itärannikolta Krabille. Tämä lahti on koti merestä kohoaville jättimäisille kalliovuorille, joista tunnetuin on nimeltään James Bond Island. Upeita nähtävyyksiä, jotka ovat päiväretken näkemisen arvoisia.

phang-nga-bay-james-bond-saari

Milloin vierailla

Lämpötilat Phuketissa ovat yleensä 28ºC-32ºC ympäri vuoden. Se on sademäärä, joka muuttuu.

Huippusesonki (ja kuivin) on joulukuun alusta huhtikuun puoliväliin ("SongKran" - thaimaalaisen uudenvuoden juhlien jälkeen).

Huhti- ja toukokuu ovat yleensä kuumimmat kuukaudet, ja toisina päivinä sataa. Kesäkuusta lokakuuhun on sadekausi. Marraskuussa ja joulukuun alussa lämpötilat voivat olla hieman viileämpiä ja aurinkoisia ja sateisia päiviä.

Jos haluat suosituksia ruokapaikoista, Napsauta tästä päästäksesi Phuket-ravintoloihin sivu.

 

Rantaaktiviteetit

Monilla rannoilla voit harrastaa vesiskootteria ja purjelautailua. Näille toimijoille on varattu osia rannasta. Ole erittäin varovainen, ettet ui näillä vyöhykkeillä, sillä käytännössä kaikki vesiskootterivuokraajien asiakkaat ovat kokemattomia kuljettajia.

Vesiskootterien vuokraaminen tai purjelautailu on erittäin riskialtista. On hyvä mahdollisuus, että operaattorisi ei ole vakuutettu. Jos päätät vuokrata vesiskootterin, pyydä joku ottamaan kuvia vesiskootterista ennen lähtöä. Pienimmätkin vauriot jet-skille johtavat valtaviin lisäkuluihin. Jos et maksa, operaattori uhkaa soittaa poliisille. Olemme nähneet tämän tapahtuvan.

 

Matkailupoliisi

Hyödyllinen numero muistaa on 1155 - Matkailupoliisi.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli