Gay Liverpool · Kaupunkiopas

Gay Liverpool · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Liverpooliin? Sitten homo Liverpoolin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Liverpool

Yksi Pohjois-Englannin suurimmista kaupungeista. Liverpool on Ison-Britannian 9. suurin kaupunki ja siellä asuu noin 500,000 5 ihmistä. Se sijaitsee Merseysiden, Ison-Britannian viidenneksi suurimman metropolialueen, sydämessä, ja siellä asuu noin 2 miljoonaa ihmistä.

Liverpool saavutti kaupunkiaseman vasta vuonna 1880, mutta teollinen vallankumous ja sen sataman kasvu teki siitä merkittävän sijainnin ennen sitä. Se oli monien Brittein saarilta tulevien siirtolaisten lähtöpaikka, jotka aloittivat uuden elämän Amerikassa. Se oli toiseksi eniten pommitettu kaupunki Isossa-Britanniassa toisen maailmansodan aikana.

Nykyään Liverpool on taloudellinen, kulttuurinen ja akateeminen keskus. Se tunnetaan parhaiten The Beatlesin kotikaupunkina, ja voit edelleen nähdä Fab Fourin merkit kaupungissa tänäkin päivänä, bussimatkoja ja muistolaattoja ympäri kaupunkia. Se on vilkasta yöelämää, ja se on suosittu homokylä, joka oli ensimmäinen Isossa-Britanniassa.

 

Homooikeudet Isossa-Britanniassa

Lisätietoja homojen oikeuksista Isossa-Britanniassa on meidän Gay London City Guide -sivu.

 

Gay kohtaus

Huolimatta Manchesterin läheisyydestä ja kansainvälisesti tunnustetusta homoelämästä, Liverpoolin homomaailma kestää enemmän kuin Manchesterin. Sen homokylä on maan vanhin ja ainoa kaupunginvaltuuston virallisesti tunnustama ja tukema. Liverpoolin vahva sosialistinen perinne tekee siitä erittäin vieraanvaraisen kaupungin.

Stanley Streetin homokorttelista ja sen ympäristöstä löydät hyvän valikoiman baarit ja tanssiklubit, ja kauempaakin löytyy saunat. Kaupungissa järjestetään erittäin suosittu gay pride -festivaali heinäkuun lopussa/elokuun alussa. Marraskuun Homotopia-festivaali esittelee kiehtovaa ohjelmaa paikallista ja kansainvälistä queer-taidetta.

 

Matkalla Liverpooliin

Lentokoneella

Liverpoolin John Lennonin lentoasema (LPL) on 12 km kaupungista etelään. Halpalentoyhtiöillä on hyvät yhteydet Euroopan ja Pohjois-Afrikan kohteisiin halpalentoyhtiöillä, joissa voit vaihtaa vaihtoa näillä lentokentillä. Kesäkuukausina Liverpoolista on saatavilla enemmän charter-palveluita.

Lentokentältä pääsee bussilla kaupungin keskustaan. Airlink 500 on pikapalvelu, joka vie sinut keskustaan ​​noin 30 minuutissa. Yksittäinen matka maksaa noin 4 puntaa, mutta huomaa, että palvelut pysähtyvät klo 7. 86a-palvelu on halvempi ja pidempi palvelu, mutta se toimii 24 tuntia, joten on hyvä tapa päästä kaupungin keskustaan ​​yöllä.

Hackney-taksit voivat jäädä terminaalirakennuksen ulkopuolelle, ja kuljettajilla on oltava lupa työskennellä lentoasemalla. Matka kestää noin puoli tuntia ja maksaa 20-30 puntaa taksilla liikenteestä riippuen. Yksityiset taksit noutaa sinut pysäköintialueelta. Autonvuokraus on saatavilla lentokentällä, ja se voidaan sopia etukäteen.

Manchesterin lentoasema (MAN) on suhteellisen lähellä Liverpoolia ja tarjoaa laajemman palveluvalikoiman, mukaan lukien useita pitkän matkan lentoja. Se on noin tunnin ajomatkan päässä Liverpoolista, ja lentokentän terminaalista on suorat juna- ja linja-autoyhteydet Liverpooliin.

Junalla

Liverpool Lime Street on Liverpoolin tärkein rautatiekeskus, ja se on vaikuttava viktoriaaninen rakennelma kaupungin keskustassa. Siitä on hyvät yhteydet Englannin kohteisiin (pääset Lontooseen 2 tunnissa), mutta joudut muuttamaan yhteyksiä, jos tulet Skotlannista tai Walesista.

Veneellä

Dublinista, Belfastista ja Douglasista (Mansaari) on joitain lauttayhteyksiä Pier Headiin kaupungin keskustassa. Matkat Irlannista kestävät noin 8 tuntia, ja huomaa, että taksinkuljettajat tai jotkin kaupat eivät välttämättä hyväksy Pohjois-Irlannin seteleitä.

 

Liverpoolissa liikkuminen

Jalka

Liverpoolin keskusta on suhteellisen kompakti ja hyvin viitoitettu, joten kävellen liikkuminen on paras tapa ihailla upeaa arkkitehtuuria. Se voi olla melko märkä kaupunki, joten varmista, että pukeudut sään mukaan.

Julkisella kulkuneuvolla

Liverpoolilla on kattava kuljetus, jota operoi Merseytravel. Säännöllisiä ja säännöllisiä linja-autoyhteyksiä kulkee koko päivän (yöbussien etuliitteenä on N). Liput alkavat noin 2-3 puntaa kerta- ja päivälipuille, jotka voidaan ostaa kuljettajalta (mieluiten kolikoilla). Viikkolippuja voi ostaa linja-autoasemilta.

Merseyrail liikennöi lähijunia, jotka ovat varsin käteviä, jos oleskelet hieman kaupungin keskustan ulkopuolella (tai aiot seikkailla). Mersey Ferry on nähtävyys sinänsä ja vie sinut Liverpoolista Wirralille. Voit ostaa Saveway-lipun hieman yli 5 puntaa, joka kattaa bussit, junat ja lautat.

Taksilla

Liverpoolilla on hyvin huollettu laivasto tunnistettavia mustia hackney-ohjaamoita. Niitä voidaan kutsua kadulle, mutta ympäri kaupunkia on myös monia taksiasemia. Yksityisiä vuokra-ajoneuvoja voi tilata vain etukäteen ja kaikkiin pyyntöihin tulee suhtautua epäiltyinä. Uber toimii Liverpoolissa.

 

Missä yöpyä Liverpoolissa?

Liverpoolissa suositeltujen hotellien luettelo löytyy meidän suositellut hotellit Liverpoolissa -sivu.

 

Tekemistä ja näkemistä

Tate liverpool - Yhdistyneen kuningaskunnan yhden merkittävimmän taideinstituutin pohjoinen haara. Täällä, Albert Dockissa, näet joitain parhaista moderneista taiteista ilmaiseksi. Aikaisempiin esillä oleviin töihin on kuulunut Tracey Eminin surullisen kuuluisa peittamaton sänky.

Merseysiden merimuseo - Kiehtova museo, joka kattaa Liverpoolin historian satamana. Se sisältää useita museoita yhdessä, mukaan lukien rajavoimien kansallismuseo, kansainvälinen orjuusmuseo ja näyttely Titanicista. Muista katsoa koskettava "Hello Sailor!" näyttely homoelämästä avomerillä.

Walkerin taidegalleria - sijaitsee Yhdistyneen kuningaskunnan ainoalla kadulla, jolla on vain museoita tai kirjastoja. Walker Art Gallery isännöi Degasin ja Banksyn teoksia. Huomionarvoista on sen erityinen näyttely, joka on omistettu homomuotisuunnittelijoille.

Rohkea Street - etsi trendikkäitä putiikkeja ja omituisia kahviloita Bold Streetille. Jos haluat kokeilla perinteistä Scouse-muhennosa, joka antoi paikallisille heidän surullisen lempinimen (scousers), muista suunnata Maggie May'siin äläkä jätä väliin marinoitua punajuurta tai punakaalia!

Beatlesin tarina - Olisit typerä jättää käyttämättä tilaisuus saada lisätietoa Fab Fourista heidän alkuperäkaupungissaan. Täältä löydät virkistyksen alkuperäisestä Cavern Clubista, jossa Beatles teki nimensä.

Everton ja Liverpool FC - Liverpoolilla ei ole yksi vaan kaksi Valioliigajoukkuetta kaupungissa, joten miksi et ottaisi vastaan ​​jalkapallo-ottelun draamaa ja tunnelmaa. Paikallinen derby-ottelu voi aiheuttaa lieviä häiriöitä, joten pidä järkeäsi mielessäsi, mutta hyväksy se myös osaksi hauskanpitoa (jossain määrin).

Peaky Blinders -kiertue - Vaikka palkittu show sijoittuu Birminghamiin, se kuvataan itse asiassa Liverpoolissa. Täällä voit ihailla joitain sarjan ikonisia nähtävyyksiä.

Matthew Street - Täältä löydät upean kokoelman baareja (ei homobaareja, mutta vieraanvaraisia) saadaksesi todellisen tunteen Liverpoolin vilkkaasta yöelämästä. Löydät myös patsaan Liverpoolin kuuluisimman tyttären - jäljittelemättömän Cilla Blackin - muistoksi.

 

Kun käydä

Liverpoolissa on lauhkea ilmasto, jossa on suhteellisen miellyttävät kesät ja leudot talvet. Sää täällä on hyvin arvaamaton, joten tarkista ennusteet ja pakkaa sen mukaan. Myöhään keväällä ja kesällä on paras sää, mutta silloin turistimäärät ovat suurimmat, mutta kaupunki ei juuri kuhise.

Liverpoolissa järjestetään laaja valikoima festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Liverpool International Music Festivalilla on upea ohjelma musiikkiesityksiä erittäin kohtuulliseen hintaan. Kesäkuun Mersey River Festival näkee historiallisia korkeita laivoja laskeutuvan kaupunkiin muiden nähtävyyksien ohella. Liverpoolin biennaalilla on kansainvälinen maine.

 

Visa

Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan. Täydelliset tiedot voivat olla löytyy täältä.

Suurin osa vierailijoista Euroopasta ja maista, kuten Yhdysvalloista, Hongkongin erityishallintoalueesta, Singaporesta ja Taiwanista, ei vaadi viisumia – tarkista täällä nähdäksesi, koskeeko tämä sinua.

Useimpien muiden Aasian, Etelä-Afrikan ja Etelä-Amerikan vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Iso-Britannian viisumi ei kelpaa matkustettaessa muihin Euroopan maihin.

 

Raha

Yhdistyneen kuningaskunnan virallinen valuutta on Englannin punta (£, GBP), joka tunnetaan yleisesti nimellä punta. Käteisen vaihtaminen Ison-Britannian puniksi voi olla kallista Isossa-Britanniassa. Useimmat aasialaiset matkustajat saavat paremman hinnan vaihtamalla valuuttaa ennen matkustamista Isoon-Britanniaan.

Visa & MasterCard ja debit-kortit hyväksytään lähes kaikkialla. American Express- ja Diners-kortit hyväksytään laajalti. Iso-Britannia käyttää kaikissa maksuissa "siru- ja PIN-koodi" -järjestelmää. Jos kortissasi on mikrosiru, odota, että sinua pyydetään antamaan PIN-koodi allekirjoituksen sijaan. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään näyttämään virallinen kuvallinen henkilötodistus.

Kontaktittomat pankki- ja luottokorttimaksut ovat yleistymässä pienissä ostoksissa kahviloissa, parkkipaikoilla, ruokakaupoissa ja joukkoliikenteessä.

Pankit avautuvat yleensä klo 09-30, vaikka monet suuremmissa kaupungeissa tai suurilla ostosalueilla pysyvät auki paljon myöhemmin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.