Dublinin hotelliopas homomatkailijoille

Gay-opas Dubliniin

Dublin on historiallinen kaupunki, jossa on moderni, kosmopoliittinen tunnelma

Dublin oli aikoinaan Brittiläisen imperiumin toinen kaupunki, ja todisteita kaupungin monipuolisesta ja monikulttuurisesta menneisyydestä voidaan havaita edelleen. Homopääkaupunki ja Irlannin suurin kaupunki on kosmopoliittisen elämän ja liberaalien asenteiden keskus, joka voi joissain suhteissa silti olla sosiaalisesti konservatiivinen maa.

Kaupungilla on pitkä ja vakiintunut yhteys juomiseen ja yöviihteeseen, joten se on maailmanlaajuinen kohde matkailijoille, jotka etsivät huoletonta ja vapauttavaa kaupunkilomaa. "Mustan tavaran" fanit kerääntyvät joka vuosi kaupunkiin maistelemaan Guinnessia sen lähteestä ikoniseen Guinness Storehouseen, joka on tämän hauskanpitoa rakastavan kaupungin rakas ja arvostettu laitos.

Sitä on kuvattu homojen oikeuksien etujoukoksi, ja viimeaikaiset askeleet LGBT+:n oikeuksien edistämisessä Irlannissa ovat lisänneet homoväestön tasa-arvoa kaupungissa, ja Dublin on nyt yksi parhaista homojen matkailukohteista Euroopassa. Ja yhä liberaalimpien sosiaalisten asenteiden myötä LGBT+-ihmisiä kohtaan tulee yhä eloisampi ja ilmeisempi homoelämä.

Dublin

Gay-baareja ja klubeja Dublinissa

Dublin on juomisen koti. Ikonista Guinness-varastoaan ja äänekkäästä polttarikulttuurista vaikuttavaan pubi-ihmissuhteeseen Dublin tarjoaa joitakin Euroopan parhaista juomakokemuksista, ja sen homo-yöelämän paikat eivät varmasti petä.

Avattuaan ovensa vuonna 1985, George on tarjonnut kodin Irlannin homoyhteisölle jo ennen kuin homoseksuaalisuus laillistettiin maassa. Klubi on ollut helmi Dublinin homo-yöelämän kruunussa vuosikymmeniä, ja se tarjoaa edelleen turvallisen, osallistavan ja tuomiovapaan paikan kaiken identiteetin LGBT+-ihmisille. Klubi on täydellinen paikka päästää irti estoistasi ja tanssia, sillä siellä on kaksi tilavaa tanssilattiaa ja nuori homojen joukko.

Draaman ja kabareen ystävien ei pitäisi katsoa pidemmälle PantiBar kun vierailet Dublinissa. Tämän ikonisen tapahtumapaikan katsotaan usein tarjoavan Euroopan parhaita live-gay-viihdettä, eikä se ole yllätys sen iltaisin drag-esityksineen. Klubia johtaa Panti Bliss, drag-legenda, joka esiintyy joka lauantai tapahtumapaikalla. Panti tunnetaan työstään LGBT+-oikeusjärjestöjen kanssa ja seurassa järjestetään usein hyväntekeväisyystapahtumia.

Suosittu hangout kaupungin LGBT+-yhteisölle, Street 66 on täydellinen paikka niille, jotka haluavat tavata ja olla yhteydessä paikallisiin homomiehiin heidän Dublinissa oleskelunsa aikana. Intiimi ja kodikas tunnelma voi tuntua kuin olisit vilkkaassa talossa baarin sijaan, ja ystävällinen ja asenteeton ilmapiiri vain lisää kokemusta. Baari on homojen suosiossa, ja vaikka väkijoukkoa voidaan sekoittaa, siellä on edelleen vallitseva LGBT+-väkijoukko. Street 66 tunnetaan ympäri kaupunkia parhaista cocktaileista.

Gay-hotellit Dublinissa

Sen paljaat muuratut seinät, nykyaikaiset huoneet ja omalaatuinen baari, Temple Bar Inn on täydellinen majoitusvaihtoehto matkailijoille, jotka etsivät trendikästä ja tyylikästä oleskelua lähellä kaupungin vilkkaimpia baareja ja klubeja. Hotellissa on uima-allas, baari, ravintola ja jopa pääsy yhdelle Dublinin suosituimmista kuntosaleista - Crunchiin. Temple Bar Innin vieraat sijaitsevat kätevästi vain 10 minuutin päässä useimmista kaupungin parhaista yöelämän paikoista.

Homomatkailijoiden, jotka etsivät äärimmäistä luksuselämystä, tulisi harkita Westbury hotelli, yksi Dublinin tunnetuimmista ja arvostetuimmista 5 tähden hotelleista. Vieraat voivat nauttia lyhyistä kävelyretkistä monille kaupungin tärkeimmille nähtävyyksille ja yöelämän kohteisiin sekä tyylikkäälle cocktailbaarille ja kahdelle ravintolalle. Huoneet on sisustettu ylellisesti ja muhkealla tyylillä, mikä tekee niistä täydellisen ympäristön rentoutumiseen pitkän kaupunkiin tutustuen vietetyn päivän jälkeen.

Lopullinen esimerkki edullisesta mutta innovatiivisesta majoituksesta, Generator Hostel Dublin tarjoaa valikoiman yhden, kahden hengen, perhe- ja yhteishuoneita, jotka sijaitsevat käytöstä poistetun voimalaitoksen sisällä. Hotellin uusittu kuori luo trendikkään ja raikkaan ympäristön, joka houkuttelee tyypillisesti nuorempia vieraita. Hostellissa on 24h-lounge ja baari, joissa asiakkaat voivat seurustella, katsella elokuvia ja rentoutua koko oleskelunsa ajan.

Oscar Wilden patsas

Tutustu Oscar Wildeen

Kuuluisa runoilija ja näytelmäkirjailija on kiistatta tunnetuin ja vaikutusvaltaisin LGBT+-hahmo kirjallisuuden historiassa. Hänen teoksensa kestivät yli kaksi vuosikymmentä ja näki hänen kirjoittavan useita teoksia, jotka koskettivat hänen seksuaalisuuttaan ja levotonta henkilökohtaista elämäänsä. Wilde syntyi Dublinissa ja sai suuren osan inspiraatiostaan ​​nuoren miehen muistoistaan.

Nykyään ympäri kaupunkia on lukuisia Wilden perinnölle omistettuja monumentteja ja muistomerkkejä, ja tunnetuin sijaitsee Merrion Squarella. Vuonna 1997 paljastettu veistos esittää Wilden istuvan suurella kalliolla, ja installaatiosta vastaavan taiteilijan on kerrottu muistoineen yksilöä, jonka nousu ja lasku armosta on yleisesti suhteellista.

Monet kaupungin muista kunnianosoituksista Oscar Wildelle voidaan kokea osana Dublinin ikonista Walk on the Wilde Side Touria, jossa paikalliset oppaat johdattavat vierailijat matkalle vaikutusvaltaisen kirjailijan kotikaupunkiin.

Dublin

Gay ylpeys Dublinissa

Dublinin LGBTQ+ Pride -festivaali on kaupungin LGBT+-väestön vuosittainen juhla ja Irlannin suurin pride-juhla. Kymmenen päivän ajan festivaali huipentuu suureen pride-kulkueeseen joka vuoden kesäkuun viimeisenä lauantaina.

Joka vuosi juhla saa ainutlaatuisen teeman ja tapahtumien suuri marsalkka valitaan Dublin Priden arvojen ja tavoitteiden mukaisesti. 10 päivää kestävän festivaalin aikana järjestetään useita kulttuuri- ja poliittisia tapahtumia sekä lukuisia LGBT+-yhteisöön keskittyviä juhlia ja klubiiltoja.

Tapahtuma sai alkunsa 1970-luvulla, kun pieni ryhmä LGBT+-henkilöitä tapasi Merrion Squarella piknikille ja keskustelulle, ja siitä on ajan myötä kehittynyt yksi Euroopan laajimmista ja suosituimmista pride-tapahtumista.

Homooikeudet Dublinissa

Irlanti koki nopean ja dramaattisen muutoksen siinä, miten se kohteli LGBT+-yhteisöään 2000- ja 2021-luvuilla. Maa siirtyi hitaasti vahvan konservatiivisen katolisen identiteetin määrittämästä maasta, jonka määrittelee sen LGBT+-ihmisiä kohtaan osoittama kunnioitus ja inhimillisyys. Vuonna 2015 Irlannista tuli ensimmäinen maa, joka laillisti kansallisesti samaa sukupuolta olevien avioliitot kansanäänestyksellä, ja vuonna 2017 Irlannin hallituksen päämiehestä Leo Varadkarista tuli maailman neljäs avoimesti homoseksuaalinen valtionpäämies.

Vuonna 2015 hyväksyttiin lainsäädäntö, joka salli transsukupuolisten henkilöiden käydä läpi sukupuolen vahvistusleikkauksen ja vaihtaa sukupuolensa kaikissa laillisissa viranomaisasiakirjoissa ilman pitkää ja invasiivista psykologista arviointia.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Dublinissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Dublinin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Dublin matkaasi vartenHanki opas