Dublin

Tekemistä Dublinissa

Dublin on Emerald Islen pääkaupunki

Irlanninmeren kylmiä tuulia vastapäätä ja upeiden Wicklow-vuorten rinnalla sijaitseva Dublin on kulttuurinen voimavara ja se on täynnä historiaa. Kaupunki tunnetaan ystävällisistä ja ulospäin suuntautuvista asukkaistaan, jotka arvostavat hyvää craicia ennen kaikkea. Dublin on ollut vilkas ja vilkas kaupunki siitä lähtien, kun se kehitettiin viikinkikaupan siirtokunnaksi, ja nykyään se on edelleen liiketoiminnan, politiikan ja viihteen keskus.

Dublin, jolla on ehkä vahvin suhde juomakulttuuriin, on kuuluisa ympäri maailmaa pubeistaan, baareistaan ​​ja panimoistaan, jotka tuottavat ja toimittavat monia maailman suosituimpia oluita ja ale-oluita sekä houkuttelevat tuhansia turisteja joka vuosi. Yli 50 % Dublinin väestöstä on alle 25-vuotiaita, joten kaupunki on yksi maailman nuorekkaimmista kaupungeista ja sellaisena sen katujen läpi virtaa energinen ja huoleton ilmapiiri.

Dublin on homojen oikeuksien johtaja, ja se on yksi Euroopan homoisimpia kaupunkeja ja edelläkävijä taistelussa LGBT+:n tasa-arvon puolesta. Joidenkin mantereen parhaiden homobaareiden ja klubien ansiosta ei ole yllätys, että tämä maaginen kaupunki on väistämätön kohde kaikille homomatkailijoille.

Gay Dublin · Hotellit

Guinness Storehouse

St James Gaten, kaupungin perinteisen panimokeskuksen, sydämessä sijaitseva Guinness Storehouse oli panimon alkuperäinen käymislaitos. Rakennus on nykyään turistinähtävyys ja museo, joka on omistettu vierailijoilleen kouluttamaan ikonisen juoman historiaa ja "mustia juttuja" ympäröivää kulttuuria.

Vierailtuaan kiehtovassa ja erittäin suositussa museossa Storehousen vierailijat voivat nousta Gravity Bariin - panoraamalasibaarille, joka tarjoaa vertaansa vailla olevat näkymät Dublinin horisonttiin. Täällä vierailijat voivat maistella erilaisia ​​alkuperäisiä ja kokeellisia Guinnessin luomuksia. Jokaisen pääsylipun mukana tulee ilmainen tuoppi Guinnessia, ja voit jopa pysähtyä välipalalle Guinness Storehouse -ravintolassa.

Mene Dubliniin

Gay-baareja Dublinissa

Dublin on maailman juomisen pääkaupunki. Kaupungissa on valikoima parhaita yöelämän kokemuksia Euroopassa, eivätkä sen gay-paikat varmasti petä. Täällä ei ole erillistä homoaluetta, ja vaikka homobaareja ja klubeja löytyy kaikkialta kaupungista, yöelämäkulttuurin keskus on Temple Bar -alue.

George avasi ovensa vuonna 1985 ja tarjosi turvallisen ja kattavan tilan Irlannin homoyhteisölle jo ennen kuin homoseksuaalisuus laillistettiin maassa. The George on tunnustettu kaikkialla Euroopassa yhdeksi maanosan parhaista homoseksuaaleista, ja se on edelleen eloisa ja arvosteluton paikka kaiken identiteetin LGBT+-ihmisille. Klubin tulisi olla väistämätön pysähdyspaikka jokaisen homomatkailijan matkalla ja se lupaa loputonta ja turhaa hauskaa.

Dublin on pieni kaupunki, ja tämä on hienoa, jos haluat maistella erilaisia ​​yöelämän paikkoja, sillä useimmat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Jotkut Dublinin parhaista homobaareista ja klubeista sisältävät Panti Baari, Oscar, Street 66 ja Pennylane.

Lue lisää: Gay-opas Dubliniin.

Dublin

Dublin Castle

Dublinin linna on yksi Irlannin historian tärkeimmistä rakennuksista ja arvostettu piirre kaupungin horisonttiin. Se on olennainen osa Irlannin hallituksen virallista kompleksia. Vuodesta 1684 lähtien rakennus on isännöinyt useita kansallisia johtajia ja kokouksia, ja linnan valtion asuntoja käytetään usein edelleen diplomaattisiin kokouksiin ja seremonioihin.

Vierailijat voivat kiertää linnaa osana opastettua tai omatoimista kiertoajelua, ja he voivat tarkkailla upeaa valikoimaa antiikkia ja aarteita, joita on kerätty vuosisatojen aikana. Kun Irlannista tuli ensimmäinen maa, joka laillisti kansallisesti samaa sukupuolta olevien avioliitot kansanäänestyksellä, kaupungin asukkaat menivät linnan alueelle juhlimaan merkittävää saavutusta, mikä teki siitä tärkeän paikan maan LGBT+-historiassa.

Temple Bar

Temple Bar sijaitsee Liffey-joen etelärannalla Dublinin keskustassa, ja sitä pidetään kaupungin kulttuuri- ja viihdealueena. Alueella on lukuisia kulttuurilaitoksia ja gallerioita, ja yöllä alue muuttuu vilkkaaksi ja vilkkaaksi kerhotoiminnan, juhlien ja tuomitsemattoman hauskanpidon keskukseksi. Temple Bar on paikka, josta löydät Dublinin ikonisimmat yöpaikat, mukaan lukien The Temple Bar, The George ja The Foggy Dew.

Kesällä alue herää eloon, kun monet ulkotilat kuhisevat ihmisten päiväjuomaa ja juttelua ystävien kanssa. Myös kaupungin tärkeimpien muotimarkkinoiden - Cow's Lane Marketin kotipaikka Temple Bar on muodikas, ärtyisä ja omituinen alue, ja täällä näet monia kaupungin tyylikkäimmistä ja hyvin pukeutuneimmista henkilöistä.

Dublin

Trinity College -kirjasto

Trinity College on Irlannin vanhin yliopisto, ja se on ollut arvovaltainen oppilaitos perustamisestaan ​​vuonna 1592 lähtien. Yliopistossa on alumnien joukossa Oscar Wilde, Isaac Newton ja Rajiv Gandhi, ja siellä on myös joitain Dublinin kauneimmista ja historiallisimmista rakennuksista. . Viehättävän mukulakivikadun päässä sijaitseva Trinity College Library on laaja ja koristeellinen rakennelma, jota pidetään yhtenä kaupungin inspiroivimmista rakennuksista.

Vierailijat voivat tutustua kirjastoon ja jopa nauttia Kellsin kirjan näyttelystä, pyhästä ja moitteettomasti säilytetystä käsikirjoituksesta, joka juontaa juurensa 9-luvulta ja sisältää neljä Uuden testamentin evankeliumia. Kirjasto on esiintynyt taustana lukemattomissa elokuvissa ja TV-ohjelmissa, mukaan lukien Sally Rooneyn Normal People, ja se on myös yksi Dublinin Instagram-paikoista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Dublinissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Dublinin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Dublin matkaasi vartenHanki opas