Amsterdam Priden opas

Amsterdam Priden opas

Vuonna 1987 Amsterdamin kaupunginhallitus teki historiaa ensimmäisenä maailmassa, joka paljasti virallisen LGBTQ+-yhteisölle omistetun monumentin. Graniitista valmistettu Homomonumentti, jossa on kolme vaaleanpunaista kolmiota, tunnustaa vainon vuoksi menetetyt omituiset ihmishenget. Viisitoista vuotta myöhemmin Alankomaista tuli ensimmäinen maa, joka tunnustaa samaa sukupuolta olevien avioliitot – lyhyesti sanottuna harvat kohteet ylpeilevät lainsäädännöllisellä ja poliittisella maisemalla, joka on yhtä homoystävällinen kuin Amsterdamissa.

Se ei johdu vain progressiivisesta oikeudellisesta tilanteesta, joka tekee Amsterdamista niin fantastisen vaihtoehdon homomatkailijoille, sillä kaupunki on pitkään tunnustettu queer-subkulttuurien keskukseksi ja jossa asuu joitakin Euroopan vanhimpia homobaareja ja -klubeja. Useimmissa Euroopan kaupungeissa on yleensä yksi tai ehkä kaksi homoaluetta, kun taas Amsterdamin vierailijat voivat tutustua huimiin viiteen; Zeedijkistä Reguliersdwardsstraatiin (suupala, me tiedämme!), Alankomaiden kumouksellisessa pääkaupungissa on jokaisen matkailijan makuun sopiva gaybourhood.

Vaikka radikaalin itseilmaisun ja LGBTQ+-aktivismin historia nostaa varmasti kaupungin eklektistä luonnetta, Amsterdamin ainutlaatuinen vanhan sanan viehätys johtuu myös sen mukulakivikatuja reunustavasta kirjakaupoista, kahviloista ja kahviloista. Älä missaa vierailua Cafe 't Mandjeen - jota monet pitävät maailman vanhimpana homobaarina!

Amsterdam Pride järjestetään joka vuosi elokuussa, ja siellä on häikäisevä valikoima työpajoja, paraatteja, juhlia ja esityksiä. Tapahtumat vaihtelevat ikonisesta Pride Canal Paradesta Bear Necessityyn, karvaisille tyypeille ja heidän ihailijoilleen järjestettävään tanssijuhlaan riippumatta siitä, miltä unelmiesi Pride näyttää, voit tehdä siitä totta aina jännittävässä Amsterdamissa.

 

Amsterdam Pride -paraati

 

Pride-paraatin katseleminen voi usein koostua tunteista, jotka vietetään kesän helteessä seisomalla ilman, että koskaan näemme ohikulkevaa kellua; mutta Amsterdamin tarjonta ei voisi olla erilainen. Canal Parade, visuaalinen spektaakkeli, jossa satoja upeasti koristeltuja proomuja ja veneitä liikkuvat alas Amstel-joella kaupungin queer-yhteisön kunniaksi, on yksi Euroopan ainutlaatuisimmista ja jatkuvasti suosituimmista Pride-tapahtumista.

Unohda kurkistaminen hartioiden läpi ja maitolaatikoiden päällä kiipeily; osa Amsterdamin kanavaparaatin kauneutta on siltojen ja jalkakäytävien verkosto, joka tarjoaa runsaasti näkökulmia, joista paraatia voi seurata. Saat parhaat valokuvausmahdollisuudet suuntaamalla Prinsengrachtin ja Magere Brugin silloille, mutta varoita, että nämä paikat käyvät yhä vilkkaammiksi päivän edetessä.

Vuonna 2023 osallistuvat veneet aloittavat matkansa Scheepvarrt-museosta ennen siirtymistä keskitetysti kohti Amstel-jokea. Canal Parade alkaa noin klo 12 lauantaina 5. elokuuta ja viettää koko iltapäivän Amsterdamin vesistöjen läpi. Vaikka itse paraati päättyy myöhään lauantai-iltapäivällä, ylpeyden tunteen ei tarvitse loppua, sillä eri puolilla kaupunkia järjestetään lukuisia katu- ja klubibileitä. Suurista perheystävällisistä tapahtumista koko yön kestäviin raveihin – jokaiselle Amsterdam Priden osallistujalle on jotakin mistä nauttia.

 

Amsterdam Pride -tapahtumat

 

Kaupungin keskusta on täynnä homobaareja ja -klubeja, joten ei pitäisi olla yllätys, että Amsterdam Pride 2023 tarjoaa yli 300 tapahtumaa koettavana. Pridea ei ole yhtä tapaa toteuttaa, ja Amsterdamissa vierailijat löytävät monipuolisen valikoiman aktiviteetteja katujuhlista ja Senior Pride -konsertista queer-keskeisiin taidenäyttelyihin ja runoiltoihin. Täydellinen luettelo Amsterdam Priden aikana tapahtuvista tapahtumista löytyy tästä.

Kaupungin radikaalien, itse järjestämien LGBTQ+ -tapahtumien historian ansiosta yksi Amsterdam Pride 2023 -tapahtuman kohokohdista on epäilemättä erilaiset Street Partyt, jotka järjestetään 4. ja 5. elokuuta. Nämä katujuhlat ovat levinneet ympäri kaupunkia ja järjestetään molempina päivinä klo 3–2. Amsterdam Pride tunnustaa virallisesti katujuhlat, ja ne kuvastavat monipuolista kokoelmaa queer-yhteisöjä, jotka muodostavat kaupungin LGBTQ+-väestön.

Pride at GO Gallery -näyttely kokoaa yhteen LGBTQ+ -taiteilijoita eri puolilta maailmaa ja edustaa sekä vakiintuneita että nousevia hahmoja. Taiteilijoiden, kuten Romain Bergerin, Chris Marmierin, Mat Cahillin ja Onno Visserin, Pride at Go Gallery käsittelee poptaiteen, tekoälyn ja materiaalisuuden käsitteitä selvästi omituisen linssin kautta. Pride at Go Gallery kestää 22. heinäkuuta - 6. elokuuta.

Kuuden päivän LGBTQ+-juhlan jälkeen Amsterdam Pride 6 -tapahtumassa vieraileville matkailijoille on luvassa sopivan upea päätöstapahtuma. Tapahtuman virallinen päätösjuhla, joka alkaa sunnuntaina 2023. elokuuta klo 2, sisältää erilaisia ​​hollantilaisia ​​ja kansainvälisiä LGBTQ+-ikoneja ja liittolaisia ​​unohtumattomien esitysten illassa. Viimeisen juhlan paikka on Dam-aukio – Amsterdam Pride 6 -tapahtuman keskipiste.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Amsterdamissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Amsterdamin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Amsterdam matkaasi vartenHanki opas