Kielletty kaupunki

Tutustu Kiellettyyn kaupunkiin

Uppoudu muinaiseen Kiinan historiaan

Kielletty kaupunki on muinainen palatsikompleksi Pekingissä, Kiinan pääkaupungissa, kaupungissa, jolla on yli kolmetuhatta vuotta historiaa.

Satoja vuosia keisarien kotina ja Kiinan poliittisena keskuksena toiminut Kielletty kaupunki on yksi maan tunnistetuimmista ja kulttuurisesti merkittävimmistä paikoista.

178 hehtaarin tontilla asuu laaja valikoima kansallisia aarteita ja arkkitehtonisia mestariteoksia, ja nykyään sitä johtaa dynastian taiteen ja historian palatsimuseo.

Kielletyn kaupungin historia

Kielletyn kaupungin rakentaminen aloitettiin vuonna 1406, ja sen valmistuminen kesti 14 vuotta, ja se perustui arviolta 100,000 1 käsityöläisen ja jopa miljoonan työläisen ja orjan väsymättömiin ponnistuksiin. Kielletty kaupunki toimi 492 vuoden ajan Kiinan keisarillisena palatsina, ja tuona aikana sekä Ming- että Qing-dynastiat miehittivät sen ja oli Kiinan poliittinen keskus koko tämän ajan.

Alun perin keisari Yonglen, Ming-dynastian kolmannen keisarin, rakennuttama Kielletty kaupunki on sittemmin ollut 24 keisarin koti, ja suurimman osan ajasta se oli kokonaan suljettu yleisöltä 3.5 km:n muurilla. Nykyään suurin osa Kielletystä kaupungista on avoinna yleisölle ja houkuttelee vuosittain noin 14 miljoonaa kävijää.

Suuri osa Kielletystä kaupungista on poltettu ja rakennettu uudelleen sen alkuperäisen rakentamisen jälkeen 15-luvulla, ja rakennusten suunnittelusta huolimatta suuren osan arkkitehtuurista rakensi 18-luvun jälkeinen Qing-dynastia.

Vuonna 1987 Kielletty kaupunki nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi, ja se on suojeltu ja säilytetty korkeatasoisesti.

Kielletty kaupunki

Hall of Supreme Harmony

Hall of Supreme Harmony on Kielletyn kaupungin suurin ja tärkein rakennus, ja se oli aikoinaan yksi Pekingin korkeimmista rakennuksista. Hallin merkitys johtuu siitä, että sitä käytetään valtion seremonioiden, kuten keisarin syntymäpäivän, kruunajaisten sekä sotilaallisten ja teknisten saavutusten juhlimisen, pääpaikkana.

Keisarin lohikäärme valtaistuin istuu Hall of Supreme Harmony -salin sydämessä. Ympäröivät kultaiset pylväät, joihin on kaiverrettu lohikäärmeitä, ja istuu korotetun jadetason huipulla. Upeasti koristeltu lohikäärmeen valtaistuin on paikka, jossa keisari puhui alamaisilleen (joiden kaikkien piti koskettaa lattiaa otsallaan yhdeksän kertaa ennen sisääntuloa).

Hall of Supreme Harmonyn edessä istuu kohoava veistos, jonka kuva tunnetaan nimellä "Kaksi lohikäärmettä leikkimässä helmellä". Helmi edustaa onnea ja onnea, ja patsas rakennetaan ja säilytetään muistuttamaan ihmisille, että keisari sai jumalallisen voimansa Jumalalta.

Kielletty kaupunki

Hall of Central Harmony

Sekä Ming- että Qing-dynastioiden aikana Central Harmony -salia käytettiin valmistautumis- ja organisointipaikkana keisarille, joka käytti tilaa puheiden valmistelemiseen, ministerien tapaamiseen ja Kielletyn kaupungin kiertämiseen käytettyjen kuljetusvälineiden varastointiin. Edelleen esillä on kaksi Qing-dynastian sedan-tuolia, keisarin suosima tapa matkustaa linnoitettujen muurien sisällä.

Vaikka Hall of Central Harmony on pienin kolmesta suuresta salista, sen arkkitehtuuri on silti kaupungin pakollinen piirre, ja siinä on jopa lohikäärmeiden päihin kaiverrettuja viemäririvejä, jotka luovat yhtenäisen näyttämön, kun sade on kovaa. tuhansia vettä roiskuvista lohikäärmeistä.

Kielletty kaupunki

Hall of Preserved Harmony

Kielletyn kaupungin pohjoispuolella sijaitsee Hall of Preserved Harmony. Halli valmistui vuonna 1420, mutta se rakennettiin uudelleen vuonna 1625 ja kunnostettiin lopulta vuonna 1765. Hall of Preserved Harmony -salin päätarkoitus oli keisarillisten juhlien järjestäminen kansallisesti merkittävien tapahtumien, kuten uudenvuodenaaton tai keisarillisen hallituksen jäsenten häiden, juhlimiseksi.

Hall of Preserved Harmony -hallin takana on 250-tonninen marmorilaatta, joka kuvaa ryhmää leikkiviä ja tanssivia lohikäärmeitä. Sekä Ming- että Qing-dynastioiden aikana kaikki, jotka jäivät kiinni koskettamasta vaikuttavaan monumenttiin, tuomittiin kuolemaan, ja huhutaan, että 70 kilometriä pituinen jääpolku oli muodostettava, jotta laatta, josta se luotiin, voitaisiin vetää Kielletyn kaupungin keskustaan.

Kielletty kaupunki

Treasure Gallery

Vuonna 1771 Qing-keisari Qianlongin eläkkeelle siirtymistä varten rakennetussa Tranquil Longevity -palatsissa on nyt kaupungin aarregalleria, kaupungin suurin kokoelma esineitä ja aarteita.

Galleriasta löytyy erilaisia ​​esineitä molemmilta dynastioilta, mukaan lukien kullasta veistetyt koristeelliset patsaat, arvokkaat jade-, smaragdi- ja helmikokoelmat sekä monia muita jalokiviä. Treasure Galleryssa on myös 16 kultakelloa, joita käytettiin alun perin empiirisiin seremonioihin. Jokainen kellosoittoääni kuulostaa erilaiselta, koska kullan ja muiden jalometallien luomiseen on käytetty ainutlaatuista sekoitusta.

Kielletty kaupunki

Vinkkejä Kiellettyyn kaupunkiin tutustumiseen

Yksi parhaista tavoista kokea Kielletyn kaupungin tarjonta on osallistua johonkin monista vierailijoiden saatavilla olevista opastetuista kierroksista. Retket alkavat yleensä Meridian Gate -portista, joka on ainoa sisäänkäynti Kiellettyyn kaupunkiin. Saatavilla on useita erilaisia ​​reittejä ja retkiä, jotka kaikki kattavat Kielletyn kaupungin kohokohdat.

Kielletty kaupunki tulee kiireiseksi hyvin nopeasti, joten vierailijoille, jotka haluavat välttää suuria väkijoukkoja, on parasta saapua ajoissa. Huomaa, että Kielletty kaupunki on suljettu useimpina maanantaisin kansallisia vapaapäiviä lukuun ottamatta.

Niille, jotka haluavat vangita vaikuttavan Kielletyn kaupungin panoraaman, parhaat näkymät voivat ihailla Jingshanin puistosta, joka sijaitsee suoraan kaupungin sisäänkäyntiä vastapäätä ja on myös vierailun arvoinen vanhan arkkitehtuurin vuoksi. Luoteis- ja Koilliskulmatornit tarjoavat myös upeat näkymät Kielletyn kaupungin yli, mutta nämä paikat voivat olla kiireisiä turistien kanssa.

Uudet säännöt edellyttävät passin tai muun virallisen henkilöllisyystodistuksen esittämistä Kiellettyyn kaupunkiin tullessa.

palatsi

Missä yöpyä lähellä Kiellettyä kaupunkia

Hotelli Kapok Wangfujing on täydellinen hotelli matkailijoille, jotka haluavat olla lähellä Kiellettyä kaupunkia. Hotel Kapok on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä sekä Kielletystä kaupungista että Wangfujingin ostosalueelta, joten se on täydellinen paikka tutustua tähän Pekingin alueeseen. Jokaisessa huoneessa on terassi tai sisäpiha, joka on täydellinen paikka rentoutua päivän jälkeen tässä nopeatempoisessa kaupungissa.

Toinen ihanteellisella paikalla sijaitseva hotelli on Days Inn Forbidden City -hotelli, lähellä Tian'anmenin aukiota, Days Inn tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle sekä lähellä Destinationia, homotanssiklubia, jossa on suuri tanssilattia ja useita baareja.

Regent Peking on yksi kaupungin ylellisimmistä hotelleista. Regent tarjoaa kuntokeskuksen, sisäuima-altaan ja rauhallisen kylpylän, ja se tarjoaa täydellisen tilan rentoutumiseen, ja tyylikkäät huoneet, joissa on perinteisiä kiinalaisia ​​yksityiskohtia, tarjoavat vieraille laajat näkymät yli Pekingin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Pekingissä

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Pekingissä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Beijing matkaasi vartenHanki opas