Kiinan muuri Pekingissä

Tekemistä Pekingissä

Tutustu kaikkiin Pekingin tarjontaan

Peking on vertaansa vailla oleva kaupunki. Rönsyilevä metropoli, kaupunki on Kiinan pääkaupunki ja maailman väkirikkain kaupunki. Pekingissä on 21 miljoonaa asukasta, ja se on laaja ja kiireinen, ja kaupungissa on joitain planeetan vaikuttavimmista modernin arkkitehtuurin saavutuksista sekä kehittyneimmistä infrastruktuurista ja julkisista järjestelmistä. Pekingin moderni kehitys ei kuitenkaan tee siitä niin suosittua kohdetta, vaan kaupungissa on myös joitain planeetan vanhimpia ja kulttuurisesti merkittävimpiä kohteita.

Vaikka Shanghain homoelämästä puuttuu eloisuutta, Pekingissä asuu pieni ja tiivis homoyhteisö, joka on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Hyvin koulutettujen, varakkaiden ja avoimesti homojen määrän kasvu kaupungissa tarkoittaa, että enemmän rahaa pääsee paikalliseen homoelämään.

Kiina

Gay-yöelämä

Baiju on Pekingin asukkaiden suosikkijuoma. Tämä viljafermentaatio on maailman suosituin juoma, joka myy enemmän kuin rommi, viski, vodka, gin ja tequila yhdistettynä, ja sitä löytyy runsaasti Pekingin homo-yöelämästä. Kaupungissa on pieni määrä homobaareja ja -klubeja, ja vaikka niitä on vähän, ne, jotka ovat olemassa, tarjoavat vääristymätöntä ja tuomitsematonta hauskanpitoa.

Kai Club on yksi Pekingin suosituimmista homobaareista, ja tämä viileä ja ärtyisä paikka on tunnettu loistavasta tunnelmastaan ​​ja houkuttelevasta monimuotoisesta kaveriporukasta. Tyylikkäässä kellarikerroksessa sijaitsevassa klubissa on vilkas tanssilattia sekä istumatila. Jos haluat tavata paikallisia homomiehiä, harkitse vierailua Kai Clubiin.

Vaikka ei yksinomaan homo, Alfa houkuttelee pääasiassa LGBT+-väkeä viikonloppuiltoillaan. Tämä tyylikäs ja tasokas baari on suosittu paikka kansainvälisten vierailijoiden keskuudessa, ja täältä löydät usein monipuolisen joukon homoja. Lähellä Workers Stadiumia sijaitseva Alfa on kätevästi kävelymatkan päässä monista kaupungin homobaareista ja klubeista.

Beijing

Kielletty kaupunki

Kielletty kaupunki on muinainen palatsikompleksi Pekingissä, joka on toiminut keisarien kotina ja Kiinan poliittisena keskuksena satojen vuosien ajan. Kielletty kaupunki on yksi tunnetuimmista ja kulttuurisesti merkittävimmistä paikoista maailmassa. 178 hehtaarin tontilla asuu laaja valikoima kansallisia aarteita ja arkkitehtonisia mestariteoksia, ja nykyään sitä johtaa dynastian taiteen ja historian palatsimuseo.

Tämän laajan kompleksin rakentaminen aloitettiin vuonna 1406, ja sen valmistuminen kesti 14 vuotta yli miljoonan työntekijän ja orjan työn ansiosta. Palatsi näki sekä Ming- että Qing-dynastiat, ja se tarjosi ylellisen kodin 1 keisarille. Kielletty kaupunki on massiivinen, joten yksi tehokkaimmista ja suosituimmista tavoista kokea nähtävyys on yksi monista opastetuista kierroksista, jotka ovat saatavilla pääportilla. Nämä retket ovat täydellisiä matkailijoille, jotka haluavat sukeltaa syvemmälle alueen nähtävyyksiin. kiehtova historia.

Lue lisää: Tutustu Kiellettyyn kaupunkiin.

Suuri muuri

Kiinan muuri

Yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja nähtävissä avaruudesta, Kiinan muuri on yksi planeetan ikonisimmista rakenteista ja kunnioitusta herättävä vierailukohde. Muuri koostuu sarjasta linnoituksia, jotka ovat peräisin 7-luvulta ja rakennettiin alun perin suojelemaan tasavaltaa hyökkäykseltä. Aikana, jolloin Silkkitie oli tärkeä kauppareitti, Great Wall oli tärkeä osa Kiinan tuontia ja vientiä koskevia säännöksiä.

Peking on Kiinan paras paikka katsella ja kokea Great Wall, ja vaikuttavimmat osat sijaitsevat kaupungin esikaupunkialueilla. Badaling on kiistatta suosituin ja vierailemisen arvoisin alue, ja täällä oleva muuri on säilytetty korkeimmalla tasolla, ja siellä on ehjät sotilastilat ja upeat näkymät. Badaling on myös yksi kulttuurisesti merkittävimmistä paikoista muurin varrella Pekingin asukkaille, ja siitä tulee erittäin kiireinen ruuhka-aikoina, kuten kansallispäivän loma ja kiinalainen uusivuosi.

Kielletty kaupunki

Tiananmenin aukio

Tian'anmenin aukio on laaja ja loputon betonitasango, joka ulottuu Pekingin keskustaan. Aukio rakennettiin vuonna 1415 Ming-dynastian aikana ja on siitä lähtien ollut kaupungin keskipiste. The Square sai kansainvälisen häpeän vuonna 1989, kun hallitus käynnisti militarisoidun tukahdutuksen aukiota miehittäneitä opiskelijamielenosoittajia vastaan. Vaikka Kiinan hallitus väittää edelleen, että vain 241 ihmistä menetti henkensä lopulta hallituksen johtamassa joukkomurhassa, todellisen kuolonuhrien uskotaan yleensä olevan lähempänä 10,000 XNUMX:ta. Tuhansien aseistamattomien opiskelijoiden julmat murhat ovat jättäneet tahran Tian'anmenin aukion historiaan.

Siitä huolimatta Tian'anmenin aukio on yksi Pekingin suosituimmista turistikohteista, ja kokemus on yhtä kiehtova ja henkeäsalpaava kuin se on raikastava ja liikuttava. Aukio on avoin tila, eikä virallisia sisäänkäyntipisteitä ole, mutta on huomattava, että alue edustaa edelleen poliittisia jännitteitä Kiinassa ja vierailijoita ei rohkaista käyttämästä vaatteita, joissa on poliittisia iskulauseita tai hallituksen vastaisia ​​tunteita.

Beijing

798 taidealue

Kuten monien muidenkin kaupunkien taidealueet eri puolilla maailmaa, Pekingin luova yhteisö löysi itselleen kodin rappeutuneista ja hylätyistä varastoista ja tehtaista alueella, joka oli aikoinaan riippuvainen tuotannosta. 798 piiriä alkoi saada näkyvyyttä taiteen ja luovuuden kotina kaupungissa 90-luvun lopulla, kun useat Pekingin luovat instituutiot muuttivat alueelle, ja sen jälkeen yhä useammat taiteilijat ovat muuttaneet 798:n laajoihin varastoihin. Alue on kiehtova paikka löytää gallerioiden reunustamia katuja ja kasvava määrä itsenäisiä kahviloita ja pieniä liikkeitä.

Beijing Queer -elokuvafestivaali on myös keskittynyt alueen ympärille. Vuonna 2001 perustetun festivaalin tarkoituksena oli alun perin tarjota turvallinen tila LGBT+-ihmisille kaupungissa, jotka halusivat katsoa elokuvia, joissa on outoja tarinan linjoja, jotka muuten kiellettiin Kiinan sensuurilakien mukaan. Perustamisestaan ​​lähtien festivaali on kasvanut kooltaan ja on nyt yksi Kiinan suurimmista LGBT+-fokusoituneista tapahtumista.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Pekingissä

Selaa valikoimaa kumppaneidemme retkiä Pekingissä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Beijing matkaasi vartenHanki opas