Amsterdamin kanavat yöllä

Gay-opas Amsterdamiin

Amsterdam on LGBT-kulttuurin ja homomatkailun keskus

Amsterdam on yksi maailman homoystävällisimmistä kaupungeista, jolla on pitkä ja vakiintunut historia tukemalla LGBT-asukkaitaan ja turistejaan. Liberaalit asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan 20-luvun alussa jatkuivat toisen maailmansodan jälkeen ja saivat Amsterdamista mainetta homomatkailijoiden suosimana kohteena.

Kaupungissa on useita homokyliä ja alueita, jotka ovat täynnä homoravintoloita, kahviloita, klubeja ja baareja. Amsterdamin tunnetuin homokylä on Regulierswarstraat. Ikoninen LGBT-katu alkoi kehittyä gay-hotspotiksi 70- ja 80-luvuilla homobaarien ja -klubien räjähdysmäisen kasvun myötä, mikä vahvisti Amsterdamin roolia kansainvälisenä homokohteena.

Amsterdamin vuotuiset Pride-juhlat ovat yksi maailman suurimmista ja houkuttelevat useita satoja tuhansia ihmisiä vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla. Vaikka monet tapahtumat järjestetään kaupungin kaduilla, Pride-festivaalin huippu on kanavaparaati, jossa paikalliset asukkaat ja yritykset koristelevat proomuja ja veneitä juhlimaan Amsterdamin kukoistavaa LGBT-yhteisöä.

Amsterdamissa on kokemuksia ja paikkoja homoille kautta linjan; opastetuista kierroksista ja historiallisista monumenteista joihinkin Euroopan menestyvimpiin homoklubeihin.

Amsterdam Gay Pride

 

Gay-baareja ja klubeja Amsterdamissa

 

Amsterdamissa sijaitsee Euroopan ensimmäinen homobaari; Café 't Mandje, joka avattiin vuonna 1927 ja on edelleen suosittu paikka LGBT-ihmisten tapaamiseen ja yhteydenpitoon. Nykyään Amsterdam tunnetaan gay-yöelämän paikoistaan ​​sekä historiallisesta merkityksestään että eloisasta tunnelmastaan. Suurin osa kaupungin suosituimmista homobaareista sijaitsee Regulierswarstraatilla, joka tunnetaan LGBT-ystävällisistä paikoistaan.

PRIK! on ollut yksi Amsterdamin suosituimmista homobaareista lähtien, kun se avasi ovensa vuonna 2006. Baari, jossa on suuri terassi ja eloisa sisustus, on valittu kahdesti "Amsterdamin parhaaksi gay-paikaksi" TimeOut-lehden toimesta. Prik tarkoittaa hollanniksi kuplia, viittaus bars prosecco -hanaan. Jos etsit iltacocktaileja Amsterdamin sydämessä, älä etsi enää.

Yhä suositumpi tapahtumapaikka on De Trut; entinen kyykky muutettu voittoa tavoittelemattomaksi homobaariksi. De Trutin vapaaehtoishenkilöstö tarjoilee edullisia juomia joka sunnuntai, ja tuotto käytetään LGBT-yhteisöön vaikuttaviin tarkoituksiin. Baari on hieman kauempana Regulierswarstraatista ja muista homoalueista, mutta sinne pääsee silti luonnonkauniilla 20 minuutin raitiovaunumatkalla.

Amsterdamin homojen yöelämä

 

Gay-baareja ja -klubeja Regulierswarstraatilla

 

Baari BLEND on vilkas ja dynaaminen homoklubi Amsterdamin homoalueen sydämessä. Tapahtumapaikasta löytyy jokaiselle jotakin, sillä alakerrassa on suuri baari ja yläkerrassa viihtyisä ja sosiaalinen oleskelutila. BLENDillä on tapana tulla kiireisemmäksi myöhemmin illalla monipuolisen valikoiman drag show -esityksiä ja erikoisiltoja.

Avattu 1978: ssä, Naulata toivottaa tervetulleeksi monipuolisen yhdistelmän paikallisia ja turisteja. Baari, joka tunnetaan suositusta paikkana nahkaskenen keskuudessa, järjestää erilaisia ​​tapahtumia Bear Dance Nightista viikoittaiseen homobingoon.

Jos etsit myöhempää iltaa, NYX on homoklubi Regulierswarstraatin pääkadulla; Kolmen tason tanssilattia- ja baarialueen klubi on ylpeä henkilökunnan ja asiakkaidensa avoimuudesta. Torstai on opiskelijailta halvempien juomien kera, ja siellä on 3xNYX, klubiilta, joka kestää joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 9 asti.

 

Kahvila

 

 

Gay-kahviloita ja kahviloita Amsterdamissa

 

Alankomaissa "kahvilat" ovat kahviloita, joilla on lupa myydä ja tarjota kannabistuotteita sekä tavallisia kahvia ja kevyitä aterioita.

Otherside Coffee Shop on ylellinen ja tyylikäs paikka, joka sijaitsee Reguliersdwarsstraatilla Amsterdamin homoyöelämän alueen keskustassa. Tyylikäs mutta kodikas kahvila tarjoaa täydelliset puitteet nauttia sekä tarjolla olevista kahvi- että kannabistuotteista.

Myös Reguliersdwarsstraatilla on Keskustan lounassali; klassinen ja homoystävällinen kahvila, jossa tarjoillaan perinteisiä ja terveellisiä aterioita. Kaupungin homoyhteisön ja turistien keskuudessa suosittu Downtown Lunchroom on Reguliersdwarsstraatin vanhin paikka, ja se on perustettu Amsterdamin homoelämään.

 

Hotel Room

 

 

Gay-hotellit Amsterdamissa

 

Amistad Hotel on perinteinen ja aito homohotelli, jota johtaa ryhmä homomiehiä eri puolilta maailmaa. Hotelli tarjoaa kodikkaan kokemuksen sekä kahden että yhden hengen huoneissa, joissa on kaikki pienen hotellin persoonalliset yksityiskohdat. Suosittu risteilyklubin kirkko on vain 100 metrin päässä, ja jotkut Amsterdamin parhaista ostosalueista ovat myös kävelymatkan päässä.

Reppumatkailijoille ja budjettimatkailijoille Hotelli CC on homoystävällinen hotelli, joka sijaitsee aivan Amsterdamin keskustassa ja on kävelymatkan päässä monista ikonisista nähtävyyksistä, kuten Dam-aukiosta ja Amsterdamin kuninkaallisesta palatsista. Boutique-huoneet ovat edullisia ja korkeatasoisesti sisustettuja, ja monet Amsterdamin suosituimmista gay-paikoista ovat lähellä.

 

Nemo-museo

 

 

Taide ja kulttuuri Amsterdamissa

 

Amsterdamissa on joitain maailman vaikuttavimmista museoista ja gallerioista, kuten Van Gogh -museo, Rembrandthuis ja Stedelijk-museo.

Jos haluat kokea kaupungin rikkaan taiteellisen kulttuurin LGBT-objektiivin läpi, kaupungissa on runsaasti homo-opastettuja kierroksia. Halusitpa sitten oppia lisää Amsterdamin LGBT-historiasta tai kokea maailmankuulu Rijksmuseum asiantuntevan homooppaan johdolla, jokaiselle löytyy jotakin.

 

Gay Cruising Amsterdamissa

 

Amsterdamissa on useita puistoja, jotka ovat risteilykohteita. Yhdessä niistä on jopa oma alue, jolla risteily on lain mukaan sallittu - Oeverlanden. On syytä varmistaa, että noudatat sääntöjä, jos voit, ja muista, että on tärkeää noudattaa varotoimia ja pysyä turvassa. Lue lisää: Homoristeily Amsterdamissa.

 

Ylpeys

 

 

Homooikeudet Amsterdamissa

 

Alankomailla ja erityisesti Amsterdamilla on vahva LGBT-historia. Luultavasti LGBT-oikeuksien synnyinpaikka, homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin vuonna 1811 ja ensimmäinen homobaari avattiin vuonna 1927. Natsien hyökkäys Alankomaihin johti kuitenkin kaupungin homoväestön sortoon, ja siksi siellä on useita omistettuja monumentteja. LGBT-yhteisölle Amsterdamissa, joista yksi on Homomonument; suuri installaatio LGBT-ihmisten muistoksi, jotka menettivät henkensä vainon seurauksena toisen maailmansodan aikana. Vuonna 2001 Hollannista tuli ensimmäinen maa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Amsterdamissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Amsterdamin matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Amsterdam matkaasi vartenHanki opas