Kon-Tiki museo

Oslon parhaat museot

Oslo on täynnä museoita

Oslo on loistava kaupunki museon ystäville. Norjan pääkaupungissa ei ehkä ole juhlia, jotka kilpailevat muiden Euroopan suurten kaupunkien kanssa, mutta se on kulttuurinen voimavara. Historiallisesti Norjan kiehtovin aikakausi on viikinkiaika. Lukemattomat viikinkien dramatisoinnit ovat tehneet niistä myyttisiä hahmoja. Oslossa on useita museoita, jotka on omistettu norjalaisille ja heidän pahamaineisille valloituksilleen. Katso, voitko erottaa tosiasian fiktiosta.

Löydät myös erinomaisia ​​museoita, jotka on omistettu arktisten retkien pioneereille, toisen maailmansodan aikaiselle vastarintaliikkeelle ja Norjan kansanhistorialle. Kulttuurin ystävät ovat osansa Norjan pääkaupungissa.

Suurin osa Oslon museoista löytyy Bygdøystä. Se on kaupungin vaurain osa, ja siellä on erittäin hienoja kiinteistöjä. Se on loistava paikka tutkia. Bygdøyssä on rantoja ja paljon baareja ja ravintoloita.

Viikinkilaivamuseo

Viikinkilaivamuseo

Kun ajattelet Osloa, ajattelet viikingit ja uskomattoman korkeat elinkustannukset. Viikingit kiehtovat edelleen. Niin monet elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat, jotka kertovat viikingistä ja heidän jumalistaan, ovat vaikuttaneet populaarikulttuuriin. Viikinkiajan katsotaan kattavan 793-1066 jKr. He tulivat Skandinaviasta ja päästivät valloilleen tuhoisan sarjan hyökkäyksiä ympäri Eurooppaa. Ensimmäinen oli pyhällä Lindisfarnen saarella. Viimeinen tapahtui, kun Harald Hardrada yritti valloittaa osan Englannista. Sen jälkeen ajat muuttuivat ja ratsioista tuli vähemmän kannattavia.

Suurin säilynyt viikinkilaiva löytyy Oslon Viikinkilaivamuseosta. Löydät monia muita viikinkijäännöksiä tutkittavaksi, mukaan lukien pienemmät laivat, vaatteet ja taloustavarat. Monet ryöstöt ovat pysähtyneet, mutta viikingit jatkavat loputonta etsintöään Ragnarökin televisioruuduillemme.

Norjan kansanmuseo

Bygdøyn alueella sijaitseva Norjan kansanmuseo kertoo Norjan historiasta 13- ja 19-luvuilta. Se on ulkoilmamuseo, joka koostuu 160 historiallisesta rakennuksesta. Vanhin on kultainen sauvakirkko vuodelta 1200. Voit myös tutustua saamelaiskulttuuriin.

Se on yksi suurimmista laatuaan museoista. Sinua tervehtii henkilökunta perinteisessä pukeutuessa. Kannattaa käydä tutustumassa Norjan kansanhistoriaan. Se voi tuntua siltä kuin olisi otettu askel taaksepäin vuosisatojen läpi.

Kon-Tiki museo

Kon-Tiki museo

Thor Heyerdahl oli yksi suurimmista tutkimusmatkailijoista. Hänen vuoden 1947 Kon-Tiki-retkikuntansa on legendaarinen. Hänellä on ainutlaatuinen näkemys polynesialaisesta kulttuurista, koska hän väittää, että Polynesian saarilla oli asunut ihmisiä, jotka purjehtivat Etelä-Amerikan rannikolta. Todistaakseen väitteensä hän yritti luoda uudelleen matkan, jonka he saattoivat tehdä. Se oli eeppinen 6,900 1947 kilometrin matka Perusta Ranskan Polynesiaan. Hän saapui elokuussa XNUMX. Hänen totta kai kuvitteellisten ideoidensa paikkansapitävyyttä on kyseenalaistettu, mutta kukaan ei voi epäillä hänen intohimoaan ja metsästää sitä, mitä Wener Herzog kutsuu hurmioituneeksi totuudeksi. Hän eli elämäänsä kuin elokuvaa. Kon-Tiki-museo herättää hänen matkansa henkiin monilla alkuperäisillä esineillä.

Fram -museo

Fram-museo, jota ympäröivät monet Oslon parhaista museoista Bygdøyssä, on omistettu Norjan naparetkille. Ensimmäinen laatuaan tapahtui vuosina 1888–1889. Kuusi tutkimusmatkailijaa kulki joidenkin maan kielteisimpien alueiden halki.

Museon keskipisteenä on itse Fram-laiva, maailman vahvin puulaiva. Voit mennä koneeseen ja tutkia konehuonetta, hyttejä ja lastitilaa. Museossa voit myös tutustua luoteeseen ja arktisten pioneerien elämään.

Norjan vastarintamuseo

Vaikka saksalaiset julistivat itsensä neutraaliksi toisen maailmansodan puhjetessa, ne hyökkäsivät Norjaan. Täydellistä antautumista vaativa Norjan hallitus kieltäytyi Saksan vaatimuksista ja taisteli liittolaisten avustuksella. He eivät kyenneet vastustamaan natsien sotakoneistoa ja Norja kaatui pian. Kuninkaallinen perhe ja hallitus pakenivat Lontooseen.

Sodan päättyessä Norjassa olleet saksalaiset joukot antautuivat taistelematta. Miehityksen aikana monet norjalaiset vastustivat rohkeasti. Tämän museon perustivat vastukset sodan jälkeen. Se osoittaa tavallisten ihmisten pyrkimyksiä elää ja vastustaa miehitetyssä maassa.

Nyt kulttuurisi on korjattu, ota selvää, missä Oslossa voit juhlia: Homoopas Osloon

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Oslossa

Selaa yhteistyökumppaneidemme valikoimaa Oslon matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Oslo matkaasi vartenHanki opas