Süleymaniye-moskeija

Tekemistä Istanbulissa

Istanbul on yksi maailman historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista

Istanbul on laaja kaupunki, joka yhdistää Euroopan ja Aasian ja on yksi maailman vilkkaimmista ja kiinnostavimmista kohteista. Istanbul on maailman viidenneksi suosituin turistikohde, joka toivottaa tervetulleeksi yli 12 miljoonaa ulkomaalaista kävijää vuosittain, ja sen väestö on kulttuurisesti ja uskonnollisesti monimuotoista.

Kaupungissa on myös vilkas homoelämä, ja sen kaduilla on lukuisia homobaareja, klubeja ja kahviloita. Vaikka Turkki on sosiaalisesti konservatiivinen maa, Istanbul on turvasatama monien naapurimaidensa LGBT+-henkilöille ja yhä suositumpi kohde homomatkailijoille. Tästä huolimatta homojen oikeudet ovat kääntyneet pahimpaan suuntaan viime vuosina. Mutta homous Istanbulissa on paljon edullisempaa kuin useimmissa muslimimaissa.

Turistinähtävyyksiä, uskonnollisia ja historiallisia aarteita, upeita ostosmahdollisuuksia, ruokaa ja hamamia sekä vilkasta yöelämää ja homoelämää täynnä oleva kaupunki on loistava homomatkakohde.

Hagia Sophia

Tutustu massiiviseen ja kauniiseen Hagia Sofiaan

Hagia Sofia aloitti elämänsä kristillisenä kirkkona, ennen kuin se muutettiin moskeijaksi ottomaanien valloituksen jälkeen. Moskeija muutettiin sitten museoksi suuren osan 20-luvulta, ennen kuin turkkilainen tuomioistuin totesi rakennuksen käyttämisen muuhun kuin palvontapaikkaan laittomaksi ja Hagia Sofian moskeijastatus palautettiin vuonna 2021.

Moskeija on mammuttikokoinen tila, joka on ainutlaatuinen sekä islamilaisen että kristillisen taideteoksen ja patsaiden yhdistelmässä. Vaikka Hagia Sofia on täysin toimiva moskeija, vieraat ovat tervetulleita vierailemaan ja löytävät useita virallisia matkaoppaita sisäänkäynnin sisäpihalla. Nämä matkat ovat yleensä edullisia ja voivat tarjota matkustajille syvemmän tarkastelun tämän ikonisen uskonnollisen kohteen historiaan ja nykyaikaiseen käyttöön.

Basilica Cistern

Tutustu maanalaiseen Istanbuliin Yerebatan basilicassa

Yksi Istanbulin suurimmista maanalaisista tiloista, Basilica Cistern rakennettiin vuonna 532 ja se on Istanbulin vanhin säilynyt vesisäiliö. 336 pylvään tukema tila on kummitteleva mutta kaunis verkosto muinaisia ​​höyryvesiväyliä ja -altaita, jotka on suunniteltu pitämään kiinni ja pidättämään kaupungin sadeveden.

Turkin hallitus kunnosti huolellisesti vuonna 1985 Basilica Cisternin, ja se on nykyään yksi Istanbulin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Vierailijat voivat kävellä luolaisessa tilassa puisia rantakatuja pitkin nauttien samalla maanalaisesta viileydestä, joka voi tarjota tervetulleeksi pakopaikan kaupungin paahtavan kuumuuden takaa. Vierailijoiden tulee olla erityisen tarkkaavaisia ​​nähdäkseen kaksi Medusa-päätä, jotka on veistetty pylväiksi säiliön sisällä.

Galata-torni

Nauti henkeäsalpaavista näkymistä Galata-tornista

Galata-torni on yksi Istanbulin korkeimmista ja vanhimmista torneista. Sen 60 metriä korkealta näköalatasanteelta vierailijat voivat nauttia panoraamanäkymistä yli kaupungin. Torni rakennettiin 14-luvulla osana Istanbulia ympäröivää puolustusarkkitehtuuria.

Laajan kunnostuksen jälkeen Galata Tower avattiin yleisölle vuonna 1967, ja nyt sen ylimmässä kerroksessa on vaikuttava ravintola. Matkailijoille, jotka haluavat päästä rakennuksen huipulle ja nauttia näkymistä, on olemassa hissi, joka ulottuu tornin puoliväliin – vieraiden on uskallettava portaat päästäkseen havaintoalueelle.

Sukella Istanbulin homoelämään

Suurin osa Istanbulin homoelämän paikoista löytyy Taksim-aukiolta ja sen ympäristöstä. Alue on kaupungin viihteen ja yöelämän keskus, ja siellä on energinen ja eloisa tunnelma viikonloppuiltaisin. Alueella on useita homo- ja transsukupuolisia baareja, joista monet toimivat kahviloita ja kahviloita päiväsaikaan.

Esimerkkinä Istanbulin homoelämästä, Chianti Baari on rento ja vieraanvarainen baari ja kahvila Taksim-aukiolla, joka vilkastuu ja vilkastuu noin klo 10. Baarissa on myös säännöllisesti karaokeiltoja ja teematapahtumia. Tek Yön on Istanbulin suurin ja suosituin homotanssiklubi, joka on avoinna joka ilta ja houkuttelee jatkuvasti suuria joukkoja paikallisia ja turisteja. Klubissa on suuri tanssilattia, ja siellä järjestetään live-esityksiä viikonloppuisin.

Bosporin salmi

Katso Istanbul Bosporinsalmesta

Euroopan ja Aasian Istanbulin erottava Bosporinsalmi on leveä vesiväylä, joka kulkee Istanbulin keskustan läpi ja erottaa nämä kaksi maanosaa. Bosporinsalmi on vilkas merenkulku- ja kaupallinen purjehdusväylä, ja sen rannat ovat kaupungin vilkkaimpia ja vilkkaimpia alueita, jotka ovat täynnä elämää ja toimintaa.

Yksi parhaista tavoista matkustajille nauttia Bosporinsalmesta on yksi monista Istanbulin rannoilta saatavilla olevista lauttaristeilyistä ja vapaa-ajan matkoista. Laivaan päästyään matkustajat voivat arvostaa Istanbulin vilkasta kaupunkikuvaa vedestä ja nauttia kahden mantereen välisen purjehduksen uutuudesta.

Lautat ovat yleensä mukavia ja hyvin kalustettuja, ja ne purjehtivat yleensä lähellä rantaa, mikä tarkoittaa, että upeita valokuvausmahdollisuuksia on runsaasti. Vedessä matkustajat voivat myös ihailla Maiden's Toweria, vanhaa kivirakennusta salmen keskellä.

Süleymaniye-moskeija

Tutustu ottomaanien ylellisyyteen Süleymaniye-moskeijassa

Yhdellä Istanbulin seitsemästä kukkulasta sijaitseva Süleymaniye-moskeija on maamerkki kaupungin horisonttiin ja yksi mahtavimmista ja kauneimmista olemassa olevista ottomaanien moskeijoista. Suurena nimellä tunnetun Süleyman I:n rakentama moskeija oli neljäs laatuaan Istanbulissa rakennettu moskeija, ja sen 10 parveketta edustavat Süleymanin asemaa Ottomaanien valtakunnan kymmenentenä keisarina.

Süleymaniye-moskeijan sisustus on valtava ja kavernoinen, mutta myös yksinkertaista suunnittelussaan ja taideteoksessa. Rakentamisen aikana Süleyman neuvoi rakentajia sisällyttämään moskeijakompleksiin keittokeittiön, sairaalan ja turkkilaisen saunan, ja näitä tiloja voidaan tutkia edelleen.

Moskeija on avoinna päivittäin vierailijoille, mutta se suljetaan rukousaikoina. Lähellä moskeijaa on Süleymanin hauta, joka on myös tutustumisen arvoinen.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Istanbulissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Istanbulin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Istanbul matkaasi vartenHanki opas