Kaarlen silta

Tekemistä Prahassa

Satulinnat ja viihtyisiä iltoja

Praha on yksi arvoituksellisimmista kaupungeista Euroopassa. Se tarjoaa houkuttelevan yhdistelmän korkeakulttuuria ja hedonismia. Juomat ovat halpoja Prahassa ja löydät erittäin hyviä hotellitarjouksia. Se on loistava paikka edulliseen kaupunkilomaan.

Klubikohtaus on varsin pahamaineinen. Löydät Prahasta eloisan homoelämän. Sillä on jonkinlainen maine polttaribileiden mekana. Vuoden 2021 sulkemisen jälkeen Praha pyrkii asettumaan uudelleen kulttuurikohteena. Praha on täynnä kulttuurikohteita ja upeaa arkkitehtuuria, mutta halvat hotellit ja viina houkuttelevat juhlivia. Se saattaa olla muuttumassa.

Praha on melko pieni kaupunki ja siellä on helppo navigoida. Talvella Praha on erittäin kylmä, joten pakkaa oikeat vaatteet. Jos olet Prahassa, kun sataa lunta, se on todella kuin olisi satukaupungissa.

Prahan linna

Prahan linna

Tämä satulinna hallitsee kaupunkia. Se on historiallisesti merkittävin Tšekin muistomerkki. Se perustettiin joskus noin vuonna 880. Unescon maailmanperintökohde, sitä pidetään maan suurimmana linnakompleksina. Erilaiset arkkitehtoniset tyylit näkyvät selvästi, erityisesti goottilainen vaikutus.

Prahan linnassa on paljon nähtävää. Voit vierailla Vanhassa kuninkaallisessa palatsissa, Pyhän Vituksen katedraalissa ja Golden Lane -kadulla. Golden Lane -kadun viehättävillä taloilla on paljon historiaa. Franz Kafka asui yhdessä, samoin kuin kuuluisa ennustaja Madame de Thebes.

Old Town

Old Town

Vanhakaupunki on, ei yllättävää, Prahan vanhin osa. Tutustu muinaisiin mukulakivikatuihin ja eksy – se on kuin sokkelo. Vanhankaupungin aukio on kaupungin sydän. Täältä löydät astronomisen kellon, yhden Prahan suurimmista turistinähtävyyksistä. Se on maailman vanhin toimiva kello ja se on soittanut ajoissa vuodesta 1410 lähtien. Löydät kellon vanhasta raatihuoneesta. Voit suunnata huipulle ihailemaan panoraamanäkymää Prahaan.

Rokokoo Kinsky Palace on väistämätön. Vaaleanpunainen ja valkoinen julkisivu on näkemisen arvoinen. Jos haluat hieman jugendtyyliä, suuntaa Hotel Parisiin. Se on yksi Prahan vaikuttavimmista rakennuksista.

Vanhastakaupungista löytyy myös keskiaikainen Kaarlensilta. Se on yhdistänyt vanhankaupungin ja Mala Stranan 15-luvulta lähtien. Ihanteellinen paikka Instagram-hetkelle.

Juutalaiskortteli

Juutalaiskortteli

Prahassa on historiallisesti ollut suuri juutalainen väestö. Juutalainen ghetto, Josefov, on vierailun arvoinen. Juutalaiset ovat asuneet Prahassa yli vuosituhannen. Prahan juutalaisille on ollut monia kauhistuttavia hetkiä, mukaan lukien keskiaikaiset pogromit ja natsikausi. Josefovia ei litistetty toisen maailmansodan aikana. Huhutaan, että Hitler halusi rakentaa tälle alueelle museon kertomaan tuhoamansa rodun historiasta. Onneksi hän hävisi sodan.

Lähde retkelle vanhaan uuteen synagogaan - se on sen todellinen nimi! Se on Euroopan vanhin toimiva synagoga. Golemin sanotaan olevan haudattu synagogaan. Prahan esteettisesti miellyttävin synagoga on espanjalainen synagoga.

Löydät monia värikkäitä rakennuksia juutalaisesta getosta. Se on yksi kaupungin suosituimmista alueista. Juutalainen väestö on saattanut laskea, mutta juutalaisten vaikutus Prahaan on ollut erittäin merkittävä.

Tutustu Prahan homoelämään

Praha on juhlakaupunki. Se tarjoaa erinomaisia ​​baareja ja klubeja. Juoma on halpa, joten ole varovainen - ne oluet liukuvat hyvin helposti. Suurin osa Prahan homobaareista sijaitsee Vinohradyssa, aivan vanhankaupungin vieressä.

Piano baari on yksi Prahan pisimpään toimineista homobaareista. Useimpina iltoina on drag-esityksiä.

Kahvila-baari Flirtti on pieni homobaari ja kahvila Prahan vanhassakaupungissa. Ihanteellinen paikka pysähtyä kahville iltapäivällä. Illalla on melkoisen humalaista ja alakerrassa on tanssilattia.

Club TerMAX on Prahan tärkein homoklubi. Siellä päädyt todennäköisesti homoillan Prahaan. ClubTERMUX on sen sisarpaikka.

Klaani ei todellakaan ole homoklubi, mutta se houkuttelee sekalaista yleisöä. Se on iltapäiväkerho, johon menet, kun kaikkialla muualla on suljettu. Tämä nivel sopii hyvin kokeneelle juhlaeläimelle.

Lue lisää: Homoopas Prahaan.

Kaarlen silta

Kaarlen silta

Kaarlensilta on Prahan vanhin silta. Se on rakennettu vuonna 1402, joten melko paljon ihmisiä on kävellyt sen yli! Sillan näkeminen tuikkivan yöllä on melko mahtavaa. Näet sillalla silmiinpistäviä patsaita. Siinä on goottilainen satumainen tunnelma. Huhujen mukaan rakentaja laittoi raakoja munia huhmareeseen rakentaessaan sitä. Tämän piti tehdä siitä tukevampi. Toisaalta on epätodennäköistä, että keskiaikaiset rakentajat olisivat olleet taipuvaisia ​​tuhlaamaan hyviä munia. Mutta me kaikki pidämme hyvästä legendasta.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Prahassa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Prahan retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Praha matkaasi vartenHanki opas