gay-mykonos-opas-2017

Gay Mykonos Island Guide

Suunnitteletko matkaa Mykonokseen? Homomykonoksen saaren opassivumme on sinua varten

 

gay-mykonos-opas-2017

Mykonos | Μύκονος

Kreikan saari Mykonos on osa Kykladeja ja sijaitsee keskellä Egeanmerta. Saaren pinta-ala on 85 km². Suurin osa asukkaista asuu Mykonoksen kaupungissa tai sen lähellä, joka sijaitsee länsirannikolla.

Mykonos tunnetaan Egeanmeren homoisimpana saarena ja vilkkaasta kosmopoliittisesta yöelämästä.

Homooikeudet Kreikassa

Homoseksuaali dekriminalisoitiin vuonna 1951. Miesten prostituutio on ollut laillista toukokuusta 2006 lähtien. Laajat syrjinnän vastaiset lait tulivat voimaan vuonna 2014, mikä lisäsi rajoitettua suojaa, joka oli ollut saatavilla vuodesta 2005 lähtien.

Seksuaalisen suostumuksen ikäraja on kaikilla 15 vuotta. Samaa sukupuolta olevien avoliittosopimukset astuvat voimaan 24. Nämä samaa sukupuolta olevien siviililiitot myöntävät kaikki oikeudet avioliittoon adoptiota lukuun ottamatta.

 

pieni-venetsia-mykonos-kaupungissaPikku Venetsia Mykonoksen kaupungissa

 

Gay kohtaus

Mykonos on ollut homojen lomakohde yli 30 vuoden ajan. 1990-luvun lopulla Ibizan nouseva homoskene houkutteli paljon homoseksuaalisia auringonottajia pois Mykonoksesta, mutta viime vuosina saaren suosio on noussut uudelleen.

Mykonosilla on erinomainen Gay Beach -kohtaus ja useita suosittuja myöhäisillan homobaareja ja klubeja Mykonoksen vanhan sataman alueella. The XLsior homojen kesäfestivaali Vuonna 2009 alkanut tapahtuma isännöi joka vuosi tanssijuhlia ja siitä on tullut erittäin menestynyt tapahtuma.

Matkalla Mykonokseen

Mykonoksen lentokenttä (JMK) sijaitsee 4 km:n päässä kaupungista. Mykonoksen ja Ateenan välillä on päivittäin lentoja ympäri vuoden. Toukokuusta lokakuuhun liikennöi lukuisia tilaus- ja reittilentoja moniin Euroopan kohteisiin.

Useimmat hotellit tarjoavat lentokenttäkuljetukset, osa maksutta. Lentokentällä on takseja. Kysyntä kuitenkin usein ylittää tarjonnan ja sesonkiaikana, joten saatat joutua odottamaan jonkin aikaa. Taksi lentokentältä hotellille Mykonos Townissa maksaa yleensä 10-15 €.

Bussi Mykonoksen kaupunkiin maksoi 1.60 € ja kestää noin 10 minuuttia, mutta se saattaa kulkea vain sesonkiaikana. On myös syytä huomata, että Mykonoksessa on kaksi linja-autoasemaa, eikä välttämättä ole selvää, mille linja-autoasemalle matkustat, ennen kuin saavut jollekin asemista. Jokaisen linja-autoaseman välillä on XNUMX minuutin kävelymatka vanhankaupungin läpi.

 

paraportiani-chuch-mykonosParaportianin kirkko  (suosittu pimeän jälkeen)

 

Liikkuminen Mykonosissa

Katso Mykonosin homorannat sivulta löydät tietoa rannoille pääsystä/rannoilta. Jos haluat tutustua Mykonoksen muihin osiin tai muihin rantoihin, paras vaihtoehto on vuokrata auto.

Päälinja-autoaseman ja lentokentän lähellä on useita auto- ja polkupyörävuokraamoita. Huomaa, että autot eivät ole sallittuja Mykonoksen kaupungissa. Kaupungin sataman puolella on ilmaisia ​​pysäköintialueita. On hyvä idea tarkistaa hotelliltasi, että heillä on pysäköintialue.

Auton vuokraus - Ennakkovaraus on välttämätöntä ruuhka-aikoina. Koolla on väliä – pienemmällä autolla on ehdottomasti se etu, että se on helpompi pysäköidä sesonkiaikana. Useimmilla toimistoilla (Avis, Hertz, Thrifty, Enterprise) on tukikohdat lentokentällä ja autoja terminaalin edessä. Katso lisätietoja alta.

Moottoripyörän vuokraus (tai mönkijä). Riskialtista! Huonolaatuiset tiet ja kauhistuttavat ajostandardit tekevät pyörällä ajamisesta erittäin riskialtista. Hämmästyttävää kyllä, suurin osa ratsastajista ei vaivaudu käyttämään törmäyskypärää. Uskomatonta tyhmyyttä, sillä lukuisat onnettomuuden uhrit ovat hyvin kaukana lähimmästä päävamman erikoislääkäriasemasta.

Taksit Mykonoksella - Taksin saaminen myöhään illalla voi olla erittäin vaikeaa, varsinkin kun ihmiset lähtevät baareista ja klubeista. Olemme kirjoittaneet aiheesta oman oppaan taksit Mykonosissa.

Ajaminen & Pysäköinti

 

pysäköinti-ella-rannalla-mykonosElia Beach - puisto rannan takana tai virallisella parkkipaikalla, vain 50 metriä kauempana

 

Jos yövyt lomakeskuksessa tai hotellissa Mykonoksen kaupungin ulkopuolella, auton vuokraamisessa on paljon järkeä, koska takseja on rajoitetusti ja ne ovat kalliita.

Ajaminen Ella Beachille Mykonoksen kaupungista on helppoa ja suhteellisen kätevää verrattuna bussi- ja venevaihtoehtoon. Autolla voit tutustua joihinkin muihin saaren erinomaisiin rantoihin.

Tiet ovat suhteellisen huonossa kunnossa, joten varo kuoppia. Autolla ajaminen on paljon turvallisempi vaihtoehto kuin moottoripyörällä ajaminen.

Pysäköinti Mykonoksen kaupungissa

Mykonoksen keskusta on "autoton", ja venesataman lähellä on ilmainen pysäköintimahdollisuus.

Pääparkkipaikka täyttyy nopeasti, joten tähtää toiseen parkkipaikkaan. Sisäänkäynti on 150 metriä ennen pääparkkipaikkaa. Meillä ei ole koskaan ollut ongelmia löytää täältä tilaa, edes sesonkiaikana. Parkkipaikalta on 10 minuutin kävelymatka kaupunkiin.

Pysäköinti Elia Beachillä

Rannalla on runsaasti pysäköintitilaa. Saavu ajoissa ja voit ajaa heti dyynien takana olevalle alueelle, joka on ilmainen.

Pysäköinti Super Paradise Beachillä

Pysäköinti on saatavilla, vaikka sinun on maksettava. Tie Super Paradiseen on uskomattoman jyrkkä. Jackie'O Beach Clubin asiakkaat voivat saada ilmaisen pysäköinnin (eri tiellä - tarkista kartta).

Mistä vuokrata auto

Voit vuokrata auton Mykonoksen lentoasemalta. Joillakin operaattoreilla on sivuliikkeitä Mykonoksen kaupungissa. Suosittelemme täyden vakuutuksen. Ota kuvia autostasi, kun haet sen. Siinä on luultavasti muutamia kolhuja ja naarmuja sekä tuulilasin siruja. Tästä huolimatta meillä ei ole koskaan ollut ongelmia kenenkään operaattorin kanssa.

Missä yöpyä Mykonoksessa

Saat luettelon Mykonoksen saaren suosituista hotelleistamme Majoitus Gay Mykonos, valitse omasi runsaasta valikoimastamme ja Gay Mykonos luksushotellit sivut.

Mykonos ravintolat

Mykonoksen kaupungissa on viime vuosina avattu räjähdysmäisesti uusia ravintoloita. Mutta tämä ei ole alentanut hintoja. Vaatimatonkin ulkoruokailu maksaa 20-30 € per henkilö. Ylhäällä oletetaan maksavan joissain paikoissa 100 € per henkilö ylöspäin (pelkästään ruoasta). Jotkut paikat, joista ihmiset puhuvat tällä hetkellä, ovat Nikon ja Kiki sekä Alemagou Beach Bar.

Heinäkuusta syyskuun loppuun suosittelemme lämpimästi suunnittelemaan ja varaamaan pöydät etukäteen.

Tekemistä ja näkemistä Mykonosissa

Mykonoksen keskusta on nähtävyys sinänsä. Kauniit, valkoiseksi pestyt kapeat kujat ovat täynnä lukuisia putiikkeja ja ravintoloita, jotka ovat avoinna myöhään iltaan.

 

 

  • Tuulimyllyt - yksi Mykonoksen tunnetuimmista maamerkeistä.
  • Matoyianni-katu - Mykonoksen pääkatu. Tämä katu sopii erinomaisesti ostoksille ja kävelylle.
  • Little Venice - värikkäitä kaksi- ja kolmikerroksisia taloja meren rannalla. Tällä alueella on nyt lukuisia baareja ja kahviloita, ja se on erittäin suosittu auringonlaskun aikaan.
  • Mykonoksen arkeologinen museo - vähän kulttuuria ja mukavaa taukoa juhlaelämästä.
  • Pelikaani - saaren maskotteja, joita löytyy useimpina päivinä kaupungin keskustasta.
  • Xlsior Mykonos - Mykonoksella järjestetään vuosittain yksi maailman suurimmista homotanssifestivaaleista.

 

 

Lue lisää: Mykonos – nähtävää ja tehtävää.

Haluatko pidemmän loman? Harkitse Santorinia.

Jos suunnittelet 10 tai 14 päivän lomaa, harkitse viikon Mykonoksella yhdistämistä Santorinin vierailuun. Koe kaksi hyvin erilaista Kreikan saarta.

Mene rannalle ja homoelämään Mykonosissa ja nauti sitten upeista näkymistä ja Santorinin rennosta elämäntyylistä. Nämä kaksi saarta yhdistää päivittäin nopea lauttayhteys. Napsauta tätä lukeaksesi lisää Santorinista. 

Raha

Kreikka on osa euroaluetta. Luotto- ja pankkikortit ovat laajalti hyväksyttyjä.

Sairaalat

Mykonian Health Private Medical Center, Dexamenes, +30 22890 27407/27464/24211. Avoinna klo 9-10 iltapäivätauolla (sesongista riippuen). Turistikauden aikana täällä on henkilökuntaa klo 4 asti.

Mykonos Hospital, Mykonos Town +30 22890 23998/23994. Julkinen sairaala, jossa on 24h-päivystys.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli