Gay Malta Maa opas

Gay Malta Maa opas

Suunnitteletko matkaa Maltalle? Sitten meidän gay Malta maaopassivu on sinua varten.

 

 

Marsaxlokin kalastajakylä

 

 

Malta

Pienen saarivaltion Maltalla on vajaat 450,000 316 asukasta noin XNUMX km²:n alueella, mikä tekee Maltasta yhden maailman pienimmistä ja tiheimmin asutuista maista.

Keskellä Välimerta sijaitsevan sijaintinsa ansiosta sillä on ollut suuri strateginen merkitys laivastotukikohtana. Sen esihistorialliset muistomerkit vääristävät sen hämmästyttävää historiaa, samoin kuin monet sen arkkitehtoniset aarteet, jotka kreikkalaiset, roomalaiset, maurit, normannit ja brittiläiset ammatit jättivät.

Nykyään Malta on kehittynyt talous ja Euroopan unionin ylpeä jäsen. Se on tunnettu panoksestaan ​​rahoitus- ja elektroniikkamarkkinoilla. Matkailu on suuri vetovoima niille, jotka kiinnostavat sen vaikuttava pääkaupunki Valletta, sen rento Välimeren kulttuuri ja Gozon siniset meret.

 

Homooikeudet Maltalla

Malta on yksi harvoista maista, jotka ovat vahvistaneet LGBT-oikeudet perustuslaillisella tasolla. Syrjintä on kiellettyä, siviililiittolaki hyväksyttiin vuonna 2014 ja homojen adoptio on laillista.

Maltalla on aktiivinen LGBT-yhteisö. Vuotuinen Pride-kulkue Vallettassa saa laajaa tukea ja osallistuu kaikkien tärkeimpien poliittisten puolueiden johtajia.

Vuonna 2016 Maltasta tuli ensimmäinen maa Euroopan unionissa, joka kielsi muuntoterapian.

 

Gay kohtaus

Maltalla on koostaan ​​huolimatta energinen ja eloisa homoelämä. Suositulla homoklubiketjulla AXM on franchising täällä vilkkaalla Saint Juliansin lomakohdealueella. Löydät useimmat gay-paikat täältä.

Valletta Pride järjestetään vuosittain kesäkuussa ja se on suosittu tapahtuma, jossa on vilkasta ohjelmaa. The Gay Malta verkkosivusto selittää kaiken Maltan homoelämästä ja listaa kaikki saaren LGBT-tapahtumat.

 

 

Matka Maltalle

Lentokoneella

Maltan kansainvälinen lentokenttä (MLA) on Maltan ainoa lentokenttä, ja se sijaitsee 5 kilometriä pääkaupungista Vallettasta lounaaseen. Sitä palvelee hyvä sekoitus lippu- ja halpalentoyhtiöitä, ja Emirates palvelee sitä eksoottisempia matkoja varten.

Lentokentälle on neljä pikalinja-autoa, joista on yhteydet eri puolille saarta. Linja-autojen hinnat vaihtelevat vuodenajasta ja vuorokaudenajasta riippuen (talvi 1.50 €/kesä 2 €/yö 3 €) ja linja-autot kulkevat klo 5 ja hieman ennen puoltayötä.

Taksit ovat saatavilla 24 tuntia lentokentältä, ja voit ostaa ennakkoon maksettuja lippuja lentoasemalta matkalla määränpäähän. Löydät täydellisen listan hinnoista tätä.

Laivalla

Valletta on suosittu kohde risteilyaluksille, jotka laiturivat historiallisella ranta-alueella. Sisiliaan on myös säännölliset lauttayhteydet.

 

Liikkuminen Maltalla

autolla

Jos et aio majoittua yhteen paikkaan, kannattaa vuokrata auto, sillä saarten joukkoliikenneyhteydet eivät ole parhaita. Löydät tavalliset autonvuokrausvaihtoehdot lentokentällä, mutta saatat löytää halvemman tarjouksen, jos teet hakuja verkossa.

Vuokrataksesi auton Maltalla, sinun on oltava vähintään 21-vuotias ja sinulla on oltava ajokortti yli vuoden (alle 25-vuotiaasta saatetaan periä lisämaksu). Luqassa ikäraja on 70 vuotta. Maltalla ajetaan vasemmalla, turvavyöt ovat pakollisia kaikille ja matkapuhelimet kielletty.

Bussilla

Maltan ja Gozon suurimpiin kaupunkeihin ja kyliin on hyvät bussiyhteydet; Maaseutualueilla on kuitenkin rajoituksia. Suurin osa näistä palveluista ei toimi klo 11 jälkeen.

Taksilla

Vain valkoiset taksit voivat noutaa sinut kadulta. Vaikka näissä ohjaamoissa on mittari, on yleistä, että mittari jätetään huomioimatta ja lyhyistä matkoista odotetaan maksavan noin 15 euroa.

Lautalla

Jos haluat vierailla Gozossa tai Cominossa, sinun on mentävä lautalla. Säännöllinen kuljetus Gozoon Cirkewwasta maksaa 4.65 €; Palvelut Cominoon ovat paljon vähemmän säännöllisiä.

 

 

Missä yöpyä Maltalla

Riippuen siitä, mitä haluat Maltalla oleskelustasi, sinulle on useita vaihtoehtoja. Kulttuneemman loman saamiseksi suosittelemme yöpymistä Vallettassa tai Rabatissa. Juhliin suuntaa St Julian'siin. Jos haluat rentoutua meren rannalla, katso Gozoa ja Cominoa.

Olemme laatineet luettelon Maltan parhaista hotelleista homomatkailijoille - tutustu meidän Gay Malta Hotellit sivulla

 

Tekemistä ja näkemistä

Valletta - Pienestä koostaan ​​huolimatta Valletta on yksi arkkitehtonisesti vaikuttavimmista kaupungeista Euroopassa. Toisen maailmansodan aikana kaupunkia pommitettiin vakavasti, minkä seurauksena koko saari sai ritarikunnan sitkeydestä. Löydät upeita kahviloita ja rentoa kulttuuria kiemurtelevien katujen joukosta.

Sininen laguuni - kunnioitusta herättävä luonnonihme, joka sijaitsee Cominon rannikolla. Se tunnetaan kuvauspaikkana ja on erittäin helppo ymmärtää miksi.

Mdina - saaren muinainen pääkaupunki ja kuuluisa keskiaikaisesta linnoituksestaan. Ehdottomasti päiväretken arvoinen.

Hypogeum - neoliittisia maanalaisia ​​rakenteita, joiden uskotaan syntyneen noin 3000 eaa. Näitä rakenteita on käytetty palvontapaikkana ja hautausmaa, josta on poistettu 7000 muuta ihmisen jäännöstä.

Saint Julian's - Lähinnä Maltan turistikohdetta, kuten Costasissa. Täällä on monia yökerhoja ja baareja, etenkin Pacevillen alueella.

 

Kun käydä

Henkilökohtaisista mieltymyksistäsi riippuen ei ole täydellistä aikaa vierailla Maltalla. Kesät tarjoavat keskeytymätöntä auringonpaistetta juhlimiseen ja rentoutumiseen, kun taas talvet tarjoavat viileämmän sään, joka sopii paremmin retkeilyyn ja sisämaahan tutustumiseen. Marraskuu ja joulukuu ovat yleensä sateisimmat kuukaudet, ja heinä-elokuu ovat vilkkaimpia.

Maltalla järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ja karnevaaleja ympäri vuoden. Syys- ja lokakuussa Vallettassa järjestetään Notte Bianca, jossa upeat vanhat tapahtumapaikat avaavat ovensa kulttuuritapahtumille. Karnevaalit järjestetään helmi- ja maaliskuussa, ja ne houkuttelevat suuren määrän kävijöitä.

 

Visa

Malta on osa Schengen-aluetta ja EU:ta, mikä tarkoittaa viisumivapaata matkustamista muista jäsenvaltioista tuleville. Muiden kuin EU-maiden kansalaisten matkustusoikeudet ovat samat kuin useimpien muiden EU-maiden. Löydät lisätietoja tätä.

 

Raha

Malta on euroalueen jäsen. Pankkiautomaatit ovat laajalti saatavilla suurimmissa kaupungeissa ja lomakohteissa (pienissä kaupungeissa/kylissä voi olla ongelmia), useimmat hyväksyvät Visan ja MasterCardin. Voit vaihtaa rahasi pankeissa ja posteissa. Jotkut hotellit voivat tarjota tätä palvelua.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.