Homopari Dubaissa

Olla homo Dubaissa ja Abu Dhabissa

Faktaa vai pelkoa: Millaista on elää maassa, jossa on laitonta olla homo.

Homomiehenä eläminen Dubaissa tai Abu Dhabissa voi olla haastavaa. Ylellinen matkustaminen säteilee kiiltoa ja glamouria jokaisen ylimääräisen pinnan läpi, ja se saavuttaa uuden huipun Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Ultramodernin arkkitehtuurin huimaavista korkeuksista kultaisten katujen ylellisiin ostosmahdollisuuksiin on useita syitä rakastua pään edellä. Kaikki ei kuitenkaan ole täydellistä - sen tunnetusti tiukat homoseksuaalisuutta ja naimattomien parien välisiä suhteita koskevat lait tekevät siitä kiistan kohteen. Mutta kuinka paljon on faktaa ja kuinka paljon pelkoa? Mikä on elämän todellisuus sellaiselle, joka tarkistaa nämä ruudut?

Brittiläinen ulkomaalainen lakimies Matthew on kokenut omakohtaista elämää homomiehenä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa kahden vuoden ajan, viettäen kuusi kuukautta Dubaissa ja 18 kuukautta Abu Dhabissa.

"Olen ollut Isossa-Britanniassa vuosia sekä kotona että töissä, enkä koskaan ajatellut elämää homomiehenä liikaa ennen kuin muutin Arabiemiirikuntiin. Ennen tuloani olin enimmäkseen epävarma siitä, millaista se olisi, ja kuinka helppoa olisikaan verrattuna elää Emiraateissa avoimesti homomiehenä. Ei ole niin helppoa olla avoin täällä kuin Isossa-Britanniassa."

"Työssä en ole niin avoin seksuaalisuudestani kuin olisin Isossa-Britanniassa. Jos joku kysyisi, niin kertoisin heille, mutta koska meillä on paljon paikallisia asiakkaita, en välttämättä kertoisi heille toisin. Esimerkiksi, jos kollega tai asiakas kysyy minulta, olenko naimisissa, en luultavasti hyppää oikaisemaan, että olen homo. Kuitenkin kaikki ystäväni täällä tietävät, että olen homo, ja kuten useimmat heistä ovat kollegat ex-patit, siinä ei ole mitään ongelmaa. Minulla on täällä hetero- ja homoystäviä."

Vaikka tämä lausunto olisikin yllättävää ja ristiriitaista sen kanssa, mitä ajattelemme Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, homoelämän todellisuus on vieläkin kohottavampaa kuulla. "Gy-illat ovat hauskoja!" Matthew innostuu ja antaa esimerkkejä hämmästyttävän eloisista ulkoiloista, joissa hän karkottaa nopeasti ajatuksen pelosta eikä hauskanpidosta.

Gay Dubain yöelämä

"Dubaiassa on muutama yö viikossa, jolloin tiedetään olevan paljon homovieraita: näin äskettäin DWV:n (drag queen -pop-yhtyeen) ja seinällä oli 20 jalan sateenkaarilippu. Tunnelma on loistava - en "Eivät usko, että ihmiset ovat tietoisia siitä, että kyseessä on homo, ja he ovat huolissaan siitä, että poliisi voi tehdä ratsian tapahtumapaikalle."

Jos ei ole "virallisia" homoklubeja, miten nämä yöt tulevat tunnetuiksi? "He tunnetaan yleensä sosiaalisen median tai suusta suuhun kautta, vaikka niitä ei koskaan mainosteta [homoklubina]. Sosiaalista mediaa valvotaan täällä, joten klubi suljettaisiin muuten." Kaikki yritykset eivät tietenkään onnistu välttämään sulkemista:

"Abu Dhabissa oli aiemmin tunnettu homopaikka, joka oli erittäin suosittu paikallisten keskuudessa, koska homoelämässä on paljon paikallisia, jotka eivät vain ole avoimesti ulkona. Se suljettiin vuosi sitten, ja siitä lähtien siellä on on yritetty saada jonnekin muualle toimimaan, mutta tuloksetta."

Kun yksi klubi isännöi aktiivisesti drag pop -yhtyettä ja yksi paikallinen tapahtumapaikka suljetaan, saattaa vaikuttaa siltä, ​​että jako on olemassa. Matthew kuitenkin huomauttaa nopeasti, että siihen on pätevä syy. "Dubailin ja Abu Dhabin välillä on eroja puhtaasti siitä syystä, että Dubaissa on enemmän ulkomaalaisia. Emirates-miehistö muodostaa suuren osan väestöstä, ja monet homot tulevat maahan tätä kautta."

Gay Dubai

Joitakin vinkkejä turvassa pysymiseen voi helposti löytää verkosta homo- tai naimattomille pariskunnille, jotka haluavat matkustaa maihin, joissa on niin vahvat lait, kuten Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Useimmat sisältävät neuvoja epäilysten välttämiseksi, kuten huoneiden varaaminen erillisillä sängyt hotelleissa. Matthew kuitenkin selittää, että tämä voidaan tarpeettomasti katsoa vainoharhaisuuden syyksi, kun sitä pitäisi vain pitää kunnioittavana toimenpiteenä eri kulttuuria kohtaan.

"Vaikka kahden hengen huoneen varaaminen on helpompaa, sen tekeminen on todellakin vain sen paikan huomioon ottamista, jossa olet. Emirates ovat hyvin yksityisiä, ja tämän yksityisyyden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää - siksi ihmiset eivät tunkeudu henkilökohtaiseen tilaan/yritykseesi , mutta PDA (julkinen kiintymyksen osoitus) on ehdottomasti kielletty, olitpa hetero tai homo."

Niin monella tapaa kuin onkin kehittää kukoistavaa homoelämää Emiraateissa, on aina syytä muistaa, että seuraukset voivat olla todellisia ja ankaria. "Enimmäisrangaistus on kymmenen vuotta vankeutta, jota seuraa karkotus, jos olet entinen. Henkilökohtaisesti en ole huolissani tästä tai usko, että se pannaan täytäntöön, mutta sinun täytyy olla tietoinen vain kunnioittaaksesi kulttuuria, "Matteus varoittaa.

Lue lisää: Gayn matkustamohenkilökunnan salaisuudet Lähi-idästä, Homomatkailu Dubaissa.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Dubaissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Dubain matkoja ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Dubai matkaasi vartenHanki opas