Opas Brighton Prideen

Opas Brighton Prideen

Brighton and Hove on pitkään toiminut Ison-Britannian epävirallisena homopääkaupunkina, ja siellä on suurin osa LGBTQ+-kotitalouksista ja ylpeä historia queer-ilmaisujen mekkana maassa. Brighton and Hove Pride alkoi Sussex Gay Liberation Frontin (SGLF) mielenosoituksella Brightonissa vuonna 1972, ja täysi pride-marssi järjestettiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 1973. Tapahtuma palasi sitten kaupunkiin vuonna 1991 ja on kasvattanut suosiota paikallisten keskuudessa. ja turisteja siitä lähtien.

Näinä päivinä voit odottaa noin 500,000 XNUMX ihmisen laskeutuvan Brighton and Hove for Pride -viikonloppuna, ja tapahtumaa pidetään nyt yhtenä Ison-Britannian parhaista. Haluatpa sitten katsoa värikkään paraatin, nähdä pop-supertähtiä Pride-festivaaleilla Preston Parkissa tai vaeltaa ympäri kaupunkia ja liittyä katujuhliin – koko Brighton and Hove juhlii monimuotoisuuttaan ja LGBTQ+-yhteisöään Pride-viikonlopun aikana. Valmista värikkäin, upein tai skandaaliin asusi, Brighton Pride ei varmasti petä.

Brightonissa asuu viktoriaanisia kujia mutkitteleva verkosto Laines, ikoninen laituri sekä runsaasti vintage-liikkeitä ja itsenäisiä putiikkeja. Brighton on vaihtoehtoisen asumisen koti Iso-Britanniassa. Kaupungilla on maine ärtyisyydestään, ja se on jatkuvasti suosittu kohde homomatkailijoiden keskuudessa, ja siellä on fantastinen valikoima homobaareja ja -klubeja.

Brighton and Hove Pride järjestetään yleensä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja siellä on maailmanluokan työpajoja, paraatteja, juhlia ja esityksiä. Tapahtumat vaihtelevat Pride Village Partysta, jossa Kemptownin rakastetuimmat gay-baarit ja -klubit kokoontuvat yhdeksi katujuhlaksi, Pride-festivaaliin, jossa on mukana Steps ja Black Eyed Peas, riippumatta siitä, miltä unelmiesi Pride näyttää , voit tehdä siitä todellisuutta eklektisessä Brightonissa.

 

Brighton Pride -paraati

 

Brightonin kuuluisa Pride-paraati alkaa yleensä noin klo 11 Hove Lawnsissa. Se kulkee merenrantaa pitkin kaupungin keskustan läpi, St Peters Churchin ohi, London Roadia pitkin ja päättyy Preston Parkiin noin klo 4. Vierailijat voivat odottaa värikkäitä kellukkeita, tuhansia marssijoita, paljon ilmapalloja, suosikkipopdiivojen kappaleita kaiuttimista, upeita asuja ja paljon muuta!

Mitä pidemmälle reitin varrella päätät katsoa paraatia, sitä vilkkaampaa (ja villimpää) yleisö on. Ihmiset saapuvat paikalle yhä useammin pitkin päivää, mutta Pietarin kirkon ympäristössä on usein melko vähän tilaa, jonne monet ihmiset kokoontuvat paraatin jälkeen juhlimaan ja tanssimaan illan päätteeksi.

Varhaiset linnut voivat hyödyntää Brighton and Hoven upeaa merenrantaa hankkimalla paikan Hove Lawnsin varrelta. Täällä pääset todistamaan paraatia parhaimmillaan, ja osallistujat eivät ole vielä elokuun helteiden vatsasta. Toinen hyvä paikka katsella paraatia on Preston Circus. Juuri ennen Preston Parkia sijaitseva paraati päättyy ja Pride-festivaali järjestetään.

 

Brighton Pride -tapahtumat

 

Voit aina käydä Brightonissa tavanomaisissa LGBTQ+:n paikoissa klubi-iltoina ja -tapahtumissa Pride-viikonloppuna, vaikka esi-, Pride- ja jälkijuhlia järjestetäänkin runsaasti ympäri kaupunkia. Brighton Pride -ohjelmassa järjestetään niin monia jännittäviä tapahtumia, ja löydät täydellisen luettelon Brighton Priden tapahtumista tästä.

Aivan kuten paraati, Brighton's Pride -festivaali on ollut yksi suurimmista ja parhaista koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Aiempien pääesiintyjien, kuten Britney Spearsin, Kylie Minoguen, Christina Aguileran, Sister Sledgen, Pet Shop Boysin, Jessie J:n (ja teknisesti Mariah Careyn ja The Pussycat Dollsin, jotka vahvistettiin vuodelle 2020), kanssa festivaali on saavuttanut parempia pääesiintyjiä. vuosi. Festivaali alkaa klo 12 ja päättyy lauantaina klo 10.30. Sunnuntaina festivaali on avoinna klo 1-9.30. Vuonna 2023 Pride-festivaalin pääesiintyjät ovat Black Eyed Peas, Steps, Melanie C ja Zara Larsson.

Etkö ole suuren festivaalin tuulella, mutta haluat silti juhlia? No, onneksi katujuhlia järjestetään ympäri kaupunkia! Liity Pride Village -juhliin Kemptownissa lauantaina ja sunnuntaina St James Streetin ja Marine Paraden poikki. Pride Village Partyn aikana paikalliset yritykset, kuten pubit, baarit ja ravintolat, kokoontuvat juhlimaan Pridea ja keräämään lisävaroja Brighton Rainbow Fund - ja Pride Social Impact Fund -rahastoon. Voit odottaa elävää viihdettä, mukaan lukien DJ:t, drag-artistit, laulajat ja paljon muuta.

Kuinka monen Pride-juhlan tapahtumiin kuuluu oma koiranäyttely? No, Brighton varmasti voi. Pride Community Day & Dog Show esitellään yhdessä Coastway Vets -eläinlääkärien kanssa ja kutsuu LGBTQ+ -koirien omistajat juhlimaan parhaita nelijalkaisia ​​ystäviään hauskan ja haukuvan ilon päivällä.

Brighton Pride -baarit

Voit aina käydä Brightonissa tavallisissa LGBTQ+-kutsuissa klubi-iltoina Pride-viikonloppuna. Luvassa on runsaasti valmisteluja, pride-juhlia ja jälkijuhlia. Mutta aivan pääradan ulkopuolella on niin monia jännittäviä tapahtumia ja paikkoja, joihin mennä.

Arcobaleno Kemptownissa on upeita tapahtumia Pride-viikonloppuna – tänä vuonna Brightonin suosikki isännöi 6 päivän Pride-tapahtumaa kaupungin homoalueen sydämessä. Swing-miksereistä drag-queen-juhliin – et halua missata tämän Pride-viikonlopun hauskaa.

Lue lisää: Brighton Pride

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Brightonissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Brightonin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Brighton matkaasi vartenHanki opas