Gay Brighton

Gay Brighton · Kaupunkiopas

Ensimmäistä kertaa Brightonissa? Sitten homojen Brightonin kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Matkalla Brightoniin

Brightonin suosio johtuu osan siitä, että sinne pääsee helposti. Kaupungissa on säännöllisiä pikajunia Lontoosta (sekä Victorialta että London Bridgeltä, pysähdyksillä East Croydonissa ja Gatwickin lentokentällä), ja matka-aika Lontoosta on noin yksi tunti. Hinnat voivat vaihdella melko dramaattisesti.

Jos lennät Gatwickiin, nopeimmat suorat junat lentokentältä Brightoniin kestävät vain 20 minuuttia, mutta on halvempia, jotka ovat hieman hitaampia.

Myös A23-tie Lontoosta Brightoniin ja A27, joka kulkee rannikkoa pitkin, on hyvät tieyhteydet. Liikenne kasvaa poikkeuksetta pitkien viikonloppujen aikoihin, varsinkin kun aurinko paistaa (ja aina Gay Pride -viikonloppuna elokuun alussa).

Liikkuminen Brightonissa

Busseja ja takseja on runsaasti, jotta pääset ympäri kaupunkia, mutta ne eivät ole halpoja (samanlaiset kuin Lontoon hinnat). Jos yövyt keskustassa, Kemptownin gay-elämä, rannat ja tärkeimmät ostos- ja ravintola-alueet ovat kaikki helpon kävelymatkan päässä.

brighton-paviljonki

Missä yöpyä Brightonissa

Katso luettelo suosituista hotelleista lähellä rantaa ja Kemptownin homokylää vierailemalla osoitteessa Gay Brighton -hotellit -sivu.

Tekemistä ja näkemistä Brightonissa

Brightonin näkemisen ja tekemisen valtava määrä ja monimuotoisuus ovat suurelta osin osa sen kestävää vetovoimaa. Tässä vain lyhyt esimerkkimaku tarjolla olevasta:

British Airways i360 - Upouusi 162-metrinen näkötorni Brightonin merenrannalla. Valtava donitsin muotoinen lasisuljettu taso nostaa sinut 140 metriin. Upeat näkymät Brightoniin ja etelärannikolle. Erittäin suositeltavaa.

Brighton i360:n sisällä

Brightonin palatsin laituri - Kaikkea hauskaa perinteisessä englantilaisessa merenrantalaiturissa fish and chipsistä penny-peleihin ja huvipuistoon lopussa. Brightonin toinen, West Pier, on pitkään ollut aavemainen raunio, joka näkyy edelleen rannalta ja tunkeutuu aaltojen yläpuolelle.

Brightonin ranta - Kilometrejä pikkukivirantaa nudistirannalta kaupungin kaukoidässä (pieni Volks-rautatie säästää osan kävelystä) aina Hoveen lännessä. Koko rannalla kulkee hyvin hoidettu sarja polkuja, lautapolkuja ja pyöräteitä, joissa on monia maisemoituja alueita, baareja ja kahviloita. Rannikko on täydellinen merenrantakävelyyn mihin vuodenaikaan tahansa.

Brightonin kuninkaallinen paviljonki - Tämän Brightonin maamerkin tilasi kuninkaallinen palatsi Prinssi Regentin (myöhemmin kuningas Yrjö IV) toimesta ja suunnitteli John Nash vuosina 1815–1823. Intialais- ja kiinalaisvaikutteisina siinä on omituinen ja ainutlaatuisen englantilainen eksentrinen vetovoima ja se on sen arvoinen. käynti.

Lanes - Tämä rantakadun lähellä oleva pienten katujen sokkelo on kuuluisa Brightonin nähtävyys, ja siellä on monia koru- ja askarteluliikkeitä sekä pieniä kahviloita ja ravintoloita.

Pohjois-Laine - Kokonainen verkosto kapeita katuja täynnä riippumattomia jälleenmyyjiä, jotka myyvät kaikkea tavallisista trendikkäistä T-paitoista ja tennareista, ja paljon kahviloita, baareja ja ravintoloita sekä pieniä gallerioita. Ainutlaatuinen Brighton ja aina hauskaa kuljeskella ja nauttia tunnelmasta ja tavata monia paikallisia hahmoja.

Teatterit ja galleriat - Theatre Royalista Pavilion Theatreen, Corn Exchange -teatteriin ja Dome-konserttisaliin, lukuisiin pienempiin teatteri- ja musiikkiesitystiloihin sekä yllin kyllin taidegallerioihin, Brightonissa on kukoistava taidemaailma, joka todella tulee omakseen vuosittaisen Brightonin aikana. Festivaali (joka toukokuu).

Brightonin venesatama - Pääkaupungin merenrannasta itään (paras ottaa paikallisbussilla tai taksilla) on veneitä täynnä oleva venesatama, jossa on kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja elokuvateatteri.

näkymä i360:stä - ei yksi parhaista otoksistamme

Kun käydä

Brighton on suosittu ympäri vuoden, vaikkakin merenrantakaupunkina, se houkuttelee aina eniten ihmisiä koko Englannin kesän heinä- ja elokuussa.

Mikä tahansa lämmin aurinkoinen viikonloppu (mahdollisesti huhtikuusta syyskuuhun) tuo Lontoosta hetken mielijohteesta päivämatkailijoita ja viikonloppumatkailijoita.

Brighton Pride on erittäin suosittu ja tapahtuu aina elokuun ensimmäisellä viikolla. Gay London laskeutuu Brightoniin joka vuosi lauantain paraatia ja juhlia varten puistossa. Muistot herättävät muistoja siitä, kuinka Lontoossa oli kerran hauska ja kattava Pride. Viime vuosina Pride in Brighton on toivottanut tervetulleeksi suuria pääotsikoita, kuten Kylie Minogue ja Britney Spears. Vuonna 2021 Mariah Careyn oli määrä esiintyä, mutta koronavirus teki lopun siitä!

Paikallisen valtuuston aktiivisella tuella Brighton on jotenkin onnistunut säilyttämään sen taikuuden ja juhlan, mikä tekee hyvästä Pride-tapahtumasta todella erityisen ja ikimuistoisen, ja jatkukoon niin pitkään.

Visa

Viime vuosina Iso-Britannia on tiukentanut maahanmuuttomenettelyjään ja ottanut käyttöön biometriikan.

Useimmat Hongkongin erityishallintoalueen, Singaporen ja Taiwanin vierailijat eivät vaadi viisumia. Muiden Aasiasta tulevien vierailijoiden on hankittava viisumi ennen matkustamista Isoon-Britanniaan. Sinun on tavallisesti osallistuttava haastatteluun paikallisessa Britannian suurlähetystössä.

Maahantulo on normaalisti sallittu 6 kuukauden ajaksi, ja voit matkustaa vapaasti minne tahansa Englannissa, Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa. Ison-Britannian viisumi ei kelpaa matkustettaessa muihin Euroopan maihin.

Raha

Ison-Britannian valuutta on Englannin punta, jota symboloi £. Euroja ei hyväksytä maksuvälineeksi Isossa-Britanniassa.

Visa & MasterCard ja debit-kortit hyväksytään lähes kaikkialla. American Express- ja Diners-kortit hyväksytään laajalti. Iso-Britannia käyttää kaikissa maksuissa "siru- ja PIN-koodi" -järjestelmää. Jos kortissasi on mikrosiru, odota, että sinua pyydetään antamaan PIN-koodi allekirjoituksen sijaan. Jos sinulla ei ole PIN-koodia, sinua pyydetään näyttämään virallinen kuvallinen henkilötodistus.

Käteisen vaihtaminen Ison-Britannian puniksi voi olla kallista Isossa-Britanniassa. Useimmat aasialaiset matkustajat saavat paremman hinnan vaihtamalla valuuttaa ennen matkustamista Isoon-Britanniaan.

Muita hyödyllisiä tietoja

Vuosittaisen Brighton Arts Festivalin lisäksi, joka pidetään joka toukokuussa (kooltaan toinen vain Edinburghiin verrattuna), on monia muita erikoistapahtumia, joita on hauska kokea Brightonissa.

Lontoon Brightoniin yhdistävillä erikoistapahtumilla on pitkä perinne, jotka kaikki huipentuvat Brightonin merenrannalle. Näistä suurimmat ovat:

Pyöräily Lontoosta Brightoniin - pidetään joka kesäkuussa British Heart Foundationin hyväksi.

Lontoosta Brightoniin veteraaniautoajo, joka alkoi jo vuonna 1896 ja jatkuu edelleen vahvana - pidettiin yli 3 päivää joka heinäkuu.

Ja jotta voit tehdä vaikutuksen paikallisiin perusteellisella paikallistuntemuksellasi, Brightonista tuli virallisesti kaupunki liittymällä naapurinsa Hoven kanssa ja muodostivat Brighton and Hoven vuonna 1997, ja HM the Queen myönsi virallisen kaupunkistatuksen vuonna 2000 osana. Millenium-juhlista.

Hove on hiljaisempi ja ylellisempi kuin sen röyhkeä iso sisarus, ja siellä on monia upeita merenrantaterassia, joista Brunswick Square on yksi kuuluisimmista ja edelleen ehjänä.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.

Kirja Travel Gay Hyväksytty hotelli