Gay Lissabon · Kaupunkiopas

Gay Lissabon · Kaupunkiopas

Suunnitteletko matkaa Lissaboniin? Sitten homo-Lissabon-kaupunkiopassivumme on sinua varten.

Lissaboa | Lissabon

Lissabon on suurin kaupunki ja Portugalin pääkaupunki ja läntisin suuri kaupunki Euroopassa, jossa asuu hieman yli puoli miljoonaa asukasta. Vaikka kaupunki on Atlantin valtameren puolella, sen ilmasto on enimmäkseen välimerellinen.

Lissabon on myös yksi maailman vanhimmista kaupungeista ja Länsi-Euroopan vanhin kaupunki. Lissabonissa on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: Belémin torni ja Jerónimoksen luostari.

Vaikka Lissabon on toipumassa finanssikriisistä, se on edelleen suhteellisen turvallinen ja rikollinen kaupunki. Hinnat ovat alhaisemmat kuin useimmissa Euroopan pääkaupungeissa, ja ne vastaavat enemmän Etelä- ja Itä-Euroopan hintoja kuin muissa länsimaissa.

 

 kävelykatu Augusta Street Lissabonin keskustassa

 

Homooikeudet Portugalissa

Vuoden 1974 Neilikkavallankumouksen jälkeen Portugalin homojen oikeuksia koskeva lainsäädäntö on edistynyt valtavasti. Portugali on yksi harvoista maista maailmassa, joka sanoo perustuslaissaan, ettei ketään saa syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin jo vuonna 1852. Se kuitenkin kriminalisoitiin uudelleen vuonna 1886, kun maa joutui diktatuurivallan alle. Laki kumottiin vasta vuonna 1982 ja homoseksuaalisuus dekriminalisoitiin jälleen Portugalissa.

Viimeisten 2010 vuoden aikana Portugali on ollut edelläkävijä samaa sukupuolta olevien parien oikeuksien mukauttamisessa heteroseksuaalisten parien oikeuksiin. Portugalista tuli vuonna XNUMX kahdeksas maa maailmassa, joka sallii samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Helmikuusta 2016 alkaen eduskunta myönsi täydet adoptiooikeudet.

Portugalin vuonna 2012 käyttöön otetun sukupuoli-identiteettilain sanotaan olevan maailman edistynein trans- ja transsukupuolisten ihmisten osalta. Suostumisikäraja on 14 vuotta.

 

Gay kohtaus

Lissabon on erittäin homoystävällinen kaupunki. Usein on vaikea sanoa, mikä paikka on homoille, enimmäkseen homoille tai vain homoystävällinen, sillä kaikki ovat yhtä tervetulleita. The Lissabonin homoskene on keskittynyt Bairro Alton alueelle ja viereiselle Principe Realin alueelle.

Vanhassa Bairro Alton korttelissa on monia myöhäisillan kauppoja, ravintoloita, homoystävälliset baarit ja Portugalin suosituin homosauna Trombeta Bath.

Principe Realin alueella, joka sijaitsee Bairro Alton vieressä, on useita homoystävällisiä paikkoja ja homoristeilyklubit. Näiden kahden alueen välinen yhdyskatu, Rua da Atalaia, on paikka, jossa väkijoukkoja täyttyy myöhään saakka.

Gay Beachin ystävät voivat nauttia pitkästä, suositusta rannasta osoitteessa Costa da Caparica, 15 minuutin ajomatkan päässä Lissabonista. Pääset sinne metrolla Praça de Espanhalle ja sitten bussilla. Kun menet etelämmäksi, rannat muuttuvat trendikkäämmiksi ja nudistiystävällisemmiksi.

Gay-ranta-alue on klo Ranta 19 tai Praia de Bela Vista, jossa on muutamia homojen suosimia paikkoja ja risteilyjä dyynillä ennen auringonlaskua.

 

Matkalla Lissaboniin

Lissabonin kansainvälinen lentokenttä on vain 10 minuutin taksimatkan päässä Lissabonin keskustasta (keskimäärin noin 15 €). Aerobussi lähtee lentokentältä 20 minuutin välein ja maksaa 3.50 € (edullisempi jos ostat netistä. Bussi numero 91 Cais do Sodren rautatieasemalle on vielä halvempi vaihtoehto, maksaa vain 1.35 €).

Vaihtoehtoisesti voit ottaa punaisen metrolinjan suoraan lentokentältä ja siirtyä Alamedaan tai San Sebastianiin Green/Blue Linesillä. Liput maksavat 1.40 €, mutta sinun on ostettava 7 Colinas/Viva Viagem matkustaaksesi.

Praca do Comercio

 

Liikkuminen Lissabonissa

Lissabonin keskusta, joka sisältää useimmat ostosalueet, nähtävyydet ja yöelämän kohteet, on kompakti ja helppo liikkua kävellen.

Muista, että kaupunki on erittäin mäkinen, mikä voi lisätä aikaa matkoille. Kun kuljet Baixa-Chiadon läpi, käytä liukuportaita aseman sisällä välttääksesi ylämäkeen kiipeämisen.

Raitiovaunu - Kaupunkiin on hyvät kulkuyhteydet sekä pienet Carris (keltaiset raitiovaunut) että sähköraitiovaunut (pidemmät ja modernimmat). Kiinteä hinta on 2.85 €.

metro - Vihreän ja sinisen viivan pitäisi saada vierailijat useimpiin vierailun arvoisiin paikkoihin. Asemat ovat hyvin merkittyjä, lähellä toisiaan ja palvelut kulkevat säännöllisesti. Kertaliput ovat 1.90 € ilman ladattavaa korttia, mutta halvempia ilman.

Juna - Junat ovat välttämättömiä vieraillessasi kaikilla pohjoisrannan rannoilla, mukaan lukien Estoril ja Cascais. Rannikon palvelut kulkevat Cais do Sodrésta ja kestävät noin tunnin.

Lautta - Säännölliset lautat kulkevat Rio Taguksen yli Cais do Sodrésta ja Tereirro do Pacosta. Kertalippu maksaa 2.75 €.

Taksi - Taksit ovat suhteellisen edullisia, 20 minuutin matka myöhään yöllä maksaa liikenteestä riippuen 10 eurosta enemmän.

 

Missä yöpyä Lissabonissa

Lissabonissa on erinomainen valikoima hotelleja jokaiseen budjettiin. Bairro Alto, Principe Real ja Baixa (Alakaupunki) ovat suosituimpia alueita homoturistien keskuudessa.

Luettelomme suositelluista Lissabonin hotelleista homomatkailijoille löytyy osoitteesta Gay Lissabon hotellit ja Gay Lissabon luksushotellit sivut.

 

kaunis-näkymä-lisbon-tagus-joelta

Alfama-näkymä joelta

 

Tekemistä ja näkemistä

Alfama - postikortti-kaunis ja vanhin jäljellä oleva osa Lissabonista.

Praca do Comercio - valtava, moderni aukio joen rannalla, täynnä museoita ja ravintoloita.

Belem - Löytöjen patsaan, kuuluisan Pastel de Belemin ja lukemattomien museoiden koti.

Avenida de Roma - Valtava presidentin bulevardi hieman kaupungin ulkopuolella ja erinomainen paikka rentoutua ja katsella päivää.

itään - Expo '98:n paikka, jossa alue muutettiin nykyiseen muotoonsa, konserttisalien, vesipuutarhojen ja säännöllisten ilmaisten ulkoilmakonserttien kera.

Chiado - muodikas ostosalue, jossa on kauppoja, kirjakauppoja, kahviloita jne.

Cascais - vanha kalastajakylä ja kuuluisa nähtävyys paikallisille ja ulkomaalaisille.

Kansallinen laattamuseo - valtava kirkko, jonka seinät ovat kauniita keraamisia laattoja ja taideteoksia.

Lissabonin meriakvaario - vuonna 1998 avattu akvaario, jossa on vaikuttavia näyttelyitä ja joka edistää valtamerten elinympäristöjen tuntemusta.

 

Visa

Portugali kuuluu Schengen-alueeseen. Ne, joilla ei ole EU-passia tai voimassa olevaa passia Schengen-viisumi heidän tulee tarkistaa vaatimukset omasta suurlähetystöstään.

 

Raha

Portugalin virallinen valuutta on euro. Kävijöillä ei ole vaikeuksia vaihtaa käteistä ja matkasekkejä. Postitoimistot tarjoavat yleensä paremman hinnan kuin pankit ja kaupalliset rahanvaihtoliikkeet, vaikka jälkimmäinen saattaa olla ainoa vaihtoehto epäselville valuuteille.

Pankkiautomaatit ovat laajasti saatavilla. Nostettaessa käteistä pankkiautomaatista lisätään maksu (yleensä noin 2 €), joten kannattaa nostaa 100 tai enemmän kerralla.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Onko meillä jotain vikaa?

Puuttuuko meiltä uusi tapahtumapaikka tai onko yritys suljettu? Vai onko jokin muuttunut, emmekä ole vielä päivittäneet sivujamme? Käytä tätä lomaketta ilmoittaaksesi meille. Arvostamme palautetta.