Brightonin ranta

Tutustu Brightoniin kuin paikallinen

Brightonissa on yksi Ison-Britannian suurimmista homoelämästä

Brighton on juhlakaupunki etelärannikolla. Ison-Britannian homopääkaupunkina ylistetty paikka on hyvin liberaali paikka, jossa on kaikenlaista. Brightonin tunnustetaan niin sanotun "likaisen viikonlopun" keksimisestä. Ennen kuin ulkomaanmatkoista tuli kohtuuhintaisia, Brighton oli suosituin lomakohde. Se oli paikka, jossa konservatiiviset sosiaaliset tapot keskeytettiin. Jos seinät voisivat puhua, tämä kaupunki jännittäisi ja järkyttäisi sinua yhtä paljon.

Toisin kuin muut Ison-Britannian merenrantakaupungit, Brighton ei ole taantunut. Lontoon läheisyys, vilkas yöelämä ja suuri LGBT+-väestö antavat sille ainutlaatuisen energian. Se on yksi jännittävimmistä ja myös yksi kalleimmista paikoista maassa. Brighton on melko pieni, joten voit kävellä helposti. Oletko valmis likaiseen viikonloppuusi? Tässä on sisäpiirioppaamme Brightoniin.

Kuninkaallinen paviljonki

 

Vieraile Royal Pavilionissa

 

Brightonin ylivoimaisesti kuuluisin nähtävyys, Royal Pavilion on yksi Ison-Britannian leirintäalueista. Walesin prinssi, myöhemmin prinssi Regent ja George IV, rakensivat paviljongin merenrantahuvipalatsiksi. Hän oli pakkomielle idästä, vaikka hän ei koskaan käynyt siellä. Hän halusi palatsinsa olevan kuin jotain Arabian Nightista. Hän sai toiveensa.

Rakentaminen aloitettiin vuonna 1787 ja se valmistui vasta vuonna 1823. Kustannuksia ei säästelty. Hänellä oli käsin maalattuja tapetteja ja huonekaluja Kiinasta. Brightonin kuninkaallinen paviljonki on ylivoimainen temppeli - ja jotkut väittävät huonon maun. Lyhyesti sanottuna se on rakennus, joka tiivistää täydellisesti Brightonin. Voit istua Pavilion Gardensissa ja myös tutustua joihinkin ylellisiin sisätiloihin.

Brighton Pride

 

Brighton Pride

 

Gay Pride Brightonissa kehittyi melko vaatimattomasta alusta 1990-luvulla. Sitä pidetään nykyään yhtenä suurimmista ja parhaista homo Pride -tapahtumista maan päällä. Viimeisimmät otsikot ovat Britney Spears, Grace Jones, Chic ja Pet Shop Boys. Mariah Careyn piti olla otsikossa vuonna 2021, mutta maailmanlaajuinen pandemia tyrmäsi sen.

Pride in London on todella paraati ja sitten paljon jälkijuhlia. Lontoo on niin valtava, että Pride-juhla ei ole todella yhtenäinen, vaikka se on erittäin hauskaa! Koska Brighton on niin kompakti, koko kaupungista tulee suuri homojuhla. Se on kuin homo Glastonburry. Gay Pride Brightonissa on kohdetapahtuma. Varaa aikaisin, jos haluat saada hotellin!

Brightonin ranta

 

Brightonin ranta

 

Se ei ole pehmeä hiekkaranta, tämä ei ole Ranskan Polynesia. Brightonin rannat koostuvat kivistä. Et ainakaan saa hiekkaa kenkiisi. Brighton Beach on yleensä täynnä kesäkuukausina. Voit kävellä alas Brightonin kuuluisalla laiturilla. Se on helvetin tahmeaa ja sitäkin houkuttelevampaa. Hieman alempana rantaa kohti Hovea löydät West Pierin. Se suljettiin vuonna 1975. Vuonna 2003 se tuhoutui tuhopoltossa. Länsilaiturin hiiltyneestä jäännöksestä on tullut yksi Brightonin ikonisimmista monumenteista. Se on kuin jotain goottilaista sadusta.

Voit kävellä päälaiturilta venesataman suuntaan löytääksesi nudistirannan. Nudistiranta houkuttelee paljon LGBT+-ihmisiä.

 

Lanes

 

Brightonissa on monia viehättäviä kauppoja ja taidegallerioita, joista useimmat sijaitsevat The Lanesissa. Se on sota kiemurtelevista, vanhan maailman katuista kaupungin keskustassa. Eksy The Lanesille ja tutustu historiallisiin jalokiviliikkeisiin, kahviloihin, baareihin ja ravintoloihin.

Protektionistiset toimet ovat säilyttäneet The Lanesin täydessä loistossaan. Et löydä ketjumyymälöitä The Lanesista. Se on itsenäisten kauppojen tyyssija ja magneetti vintage-harrastajille.

Brighton · Gay-baarit

 

Tutustu Brightonin homoelämään

 

Brightonissa on yksi Euroopan korkeimmista LGBT+-väestöistä. Tämä oli, kuten totesimme, likaisen viikonlopun koti. Paikka, jossa tavalliset säännöt eivät täysin päteneet. Siitä tuli väistämättä veto LGBT+-ihmisille vähemmän liberaaleina aikoina.

Kun olet käynyt kaupassa The Lanesissa, siirry St James Streetille - se on aivan laiturin vieressä. St James Streetin varrelta löydät monia homobaareja. Merenrannalta löydät vielä enemmän. Brightonin tunnetuin homoklubi on luultavasti Revenge. Se on Lontoon ulkopuolella etelän suurin homoklubi.

Seitsemän sisarta

 

Vieraile Seven Sistersissä

 

Jos haluat tehdä päiväretken Brightonista, Seven Sisters on loistava valinta. Niin kauan kuin pidät kävelystä ja kallioista! Brightonista Seven Sistersiin kulkee runsaasti busseja. Se on noin 40 minuutin ajomatkan päässä. Tarvitset noin 6 tuntia tehdäksesi koko Seven Sisters -kävelyn. Se tekee yhden Ison-Britannian upeimmista kävelyretkistä.

Seitsemän sisarta, jotka koostuivat seitsemästä kalkkikalliosta, ulottuivat South Downsin varrella. Englannin kuuluisat valkoiset kalliot syöksyvät alas alla oleville rannoille. Jos sinulla on huimaus, se on hyvä - älä vain kävele liian lähelle reunaa. Reitin päässä on mukava kahvila ja suorat bussireitit takaisin Brightoniin. Voit myös vierailla rannoilla ja uida meressä.

 

Muut Brighton-päivämatkat

 

Charleston hurmaa kirjallisuuden ja muotoilun harrastajat. Se oli sodanaikainen vetäytymispaikka Bloomsbury-sarjasta ja Vanessa Bellin ja Duncan Grantin maalaistalosta. Se on parhaiten säilynyt Bloomsburyn aikakauden omaisuus – muita pommitettiin The Blitzin aikana. Se on 30 minuutin ajomatkan päässä Brightonista Charleston Trustiin Firlessä, Lewesissä. Sisustus on jumalallinen. Tarinat Charlestonin asukkaiden sotkuisista romanttisista hyökkäyksistä ovat melko villejä.

Charlestonista voit tehdä matkan Lewesiin, viehättävään ja varsin tyylikkääseen kaupunkiin tien varrella. Se on erittäin englantilainen ja hyvä paikka syödä ja ansaittua juomaa ennen kuin lähdet junalla takaisin Brightoniin.

Liity Travel Gay Uutiskirje

Mitä tänään

Lisää Gay Travel -uutisia, haastatteluja ja ominaisuuksia

Parhaat matkat Brightonissa

Selaa kumppaneidemme valikoimaa Brightonin retkiä ilmaisella peruutuksella 24 tuntia ennen kiertueesi alkamista.

- parhaita kokemuksia in Brighton matkaasi vartenHanki opas